~ RaziyErkan'in Basari Öyküsü ~

RaziyErkan

Mutluyum,MutluyuZ <3
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2009
1.340
0
356
33
Almanya
Sonunda nihayet bende basari öykümü sizlerle paylasiyorum.
Nerden baslasam hikayeme bilemedim J 19 yasindayim,boyum 159-160 arasi.63 kiloayla basladi serüvenim.
kendimi hic bir zaman zayif hatirlamiyorum! Ilk okul yillarimda bile balik etliydim, ergenlik dönemimde Almanyaya geldim..Birden kilo almaya basladim ne kadar kilo aldigimin farkinda bile degildim o dönemler kendimi hala zayif goruyordum J 67 kiloya kadar ciktigimi hatirliorum ergenlikte

Neyse ergenlik döneminde aldigim kilolar bi süre sonra kendiliginden gitti, tabi benim balon gibi göbegim yag baglamis sekilde kaldi. 17-18 yas arasi 59-60 kilo arasinda gitttim geldim arada spor diyet girisimlerim oldu tabikide ama sadece tas catlasin 3hafta sürüyordu.Yavas yavas kilo artislarim basladi, tartilmaya bile korkuyordum artik görünen köy kilavuz istemiyordu.Sürekli evde oldugum icinde öglelere kadar uyku Tv,Pc derkenn 64 kiloya kadar ciktim.Bir isede girdim daha sonra vardiyeli oldugu icin dogru beslenme rafa kalkiyor tabikide.Neyseki Subat ayi icersinde duzenli staja basladim,artik erken kalkmam ve daha co hareket etmem gerekiyordu.Postanede staja basladim posta dagitiyorum, benim icin cok büyük bir nemek oldu .Gün icinde en az 3saat yürüyorum.
KK`da sürekli basari öykülerini okumusumdur heveslenip arada baslamisimdir, ama uzun süreli olmuyordu.Kütüphanede rastladigim beslenme kitapini aldim okudum , neden dedim, neden olmasinki sadece saglikli beslenicem spor yapicam. Diyet ve rejim kesinlikle aklimda yok , Mart/2011 sonu Nisan diyebiliriz..önce yürüyüslere basladim bir ablayla beraber,ilk 1ay 1-1,5 saat arasi yürüyordum.Bahsettigim abla gelmemeye basladi daha sonralari ama ben yilmadim!! Erkek arkadasimda askere gitmisti o gelene kadar fistik gibi olmaliydim,cünki benimle dalga geciyordu hep sen zayiflayamazsin diye J
Hic bir zaman zorlamadim kendimi ama ilk 1-2 ay canim istese bile tatlidan,hamur islerinden uzak durdumki direncimi arttirdim bu sayede.Sonra yavas yavas canim ne istiyorsa yedim miktarina dikkat ederek.Pek tatli seven biri olmadigim icin zor olmadi benim icin. Sporumu aksatmamaya özen gösterdim,gün icindede yürüdügüm icin 1gün yürüyüse cikamasam obile yetiyo bana.Egzersizde yaptim yürüyüsten sonra ayva göbegimden ancak mekikle kurtulabilirim cunki.Ve sürekli karnimi cekerek yürüdüm gün icinde bile,hala daha cekiyorum cok faydasini görüyorüm.Tabiki arada kacirdigim günlerde oluyor ama aaaa bozuldu diye birakmadim hicbir zaman.
Haftada 1 kilo verdim hic bir zaman acale etmedim,beni kovalayan yoktu sonucta..Kilo vermek kolay degil hepimizinde dedigi gibi ama imkansizda degil.Sabir ve azim isi olduguna inaniyorum ben.
57-56 kiloya geldigimde biraz durdu kilom,ama vazgecmek yoktu!!!! Motivasyonum dustugunde kataloglara bakiyorum ordaki mankenleri görünce daha cok azimleniyorum ve kendimi hep öyle hayal ediyorum. Ilk hedefim 55 kiloydu baktim 56 kiloya dustum hedefimide 53kiloya dusurdum.55-54 kilo arasinda fazla spor yapamadim bi kac hafta hic gitmedigimde oluyordu 54-54,4 kilo arasinda pilates yaptim 10seans falan.Cok guzel bir spor pilates cok rahatlatici,tekrar baslamayi dusunuyorum insallah. Ramazanda girince hem is hem oruc halsizlikten eve geldikten sonra disari bile cikamadim.Sahura mutlaka kalktim sahurdan sonra ise gittigim icin günlük kahvaltimi yaptim sahurda. Iftardada dikkat ettim yediklerime ekmek yememe agir yagli yememeye ve bol su icmeye özen gösterdim.ramazan ayi icersindede kilo verdim 53e düstüm önce.Suan ramazanin son günü,Bayram gibi bayram benim icin.Suanki kilom 51.700 kg.Kendimi hic 51kilo görmedim Ramazanda o kadar alismisimki gün icinde acikmiyorum bile metapolizmam yavasladi birazda sanirim.Cok konustumm kusuruma bakmayin sorulariniz olursa tecrubem oldugu kadariyla yardimci olmaya calisirim&#8230;

Sevgilerr..Hepinize iyi Bayramlar..

Kilolu resimlerim 63-64 kg

56-55 KG

54KG Arasi

Ve son Halim 51.700 KG

Son düzenleme:
sizi yürekten tebrik ederim,sabir ve azimle insan herseyin üstesinden geliyor...harika görünüyorsunuz ayricada yüzünüz cok güzel

çok güzel olmuşsunuz bende aynı 59 60 arası gidip geliyorum.. hele kabızlık problemim olunca i çoğunlukla oluyor.. 60 ı geçiyorum..
çok çok güzel oolmuş bundan sonra tek iş kilo korumak bravo :) biraz daha bilgi ve tüyo bekliyoruz

tebrik ederim yanılmıyorsam daha önce türbanlıydınız değil mi?sadece merak ettim...

tsk.ederimm evet canim türbanliydim 1yildan fazla oldu.nasil hatirladin
ayy cok guzel darisi basima

cok tsk ederim..zayif olmak cok guzel bir duyguuu her giydigim oluyorr yok surasi cikti burasi cikti yok
merak ettiklerinizi sorabilirsinizzz

Seni canı gönülden tebrik ediyorum : )
bende 19 yasındayım ve 61 kiloyum ve çok uzgunum işin neresinden başlıyacağımı bilmiyorum göbeğim aldı başını gidiyor bende buraya başarı öykumu yazmak istiyorum 50 kilo olmak istiyorum ama nasıl off bana yardım edinnnn :):):)

tsk ederim..Canim öncelikle spor yaparak basliyabilirsin..Nerde hareket orda bereket demis atalarimiz..ögünlerini atlama aksam 6dan sonra hic birsey yememeni öneririm..
eger cok gec uyumuyorsan kolay olucaktir.

tsk ederim..Canim öncelikle spor yaparak basliyabilirsin..Nerde hareket orda bereket demis atalarimiz..ögünlerini atlama aksam 6dan sonra hic birsey yememeni öneririm..
eger cok gec uyumuyorsan kolay olucaktir.

spor derken mesela mekık çekeyım diyorum göbek için kaç tane ile başlamalıyım ve yanında yapabileceğim başka hangı hareketler olabilir maşşaallah resmlerden anladığm kadaryla sende göbekten eser kalmammış hangı hareketlerle başardın :):)

egzersizden önce yürüyüs yapabilirsin isinman icin 30dk-45 dk nasil istersen yürüyüs cok guzel bi spor yürürken dogru nefes alip ver ve göbegini icine cek.
ben fazla mekik hareketleri yapmadim skici geliyodu cunki ama yaparken hep göbegimi cekiyorum,pilateste ebru sallinin anlattigina göre göbegimizi icine cekmezsek saglardan kisa sürede kurtulamiyoruz.
Göbegimi eritmek icin fazla mekik yapamadim anliycan canim ama hep cekiyorum bunun cok büyük faydasini gördüm,egzersiz daha cok kollarim icin yaptim lastik band aldim göbek icinde egzersizler yapabilirsin onunda.
Göbek problemi yasayan arkadaslara benim en rahat ve en guzel önerim iceri cekmek.

süper yaaaa
gerçekten çok tebrik ediyorum seni
sevgilin askerden gelince netttiiii
darısı bana inşAllah :97::97:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…