Ramazanda oruç tutarak sağlıklı kilo verme deneyimlerimiz

ne güzel gün geçtikçe daha kalabalık oluyoruz...
benim dünkü sahur menüsü: 2 kaşık naneli yoğurt, yarım simit, 4-5 adet zeytin, açık şekersiz çay
bugünkü iftar menüsü: uydurmasyon salata ( göbek marul, mısır, zeytin, kaşar, ızgara et, domatesten oluşuyor, yağ koymadım, sirke ekledim biraz), 1 bardak diyet kola, 3 dilim kızarmış ekmek
iftardan sonra evi temizledim, yaklaşık 2.5 saat sürdü, bunu spora sayıyorum, bugün leslie yapamayacak kadar yoruldum
az önce de dondurma yedim 2 -3 top kadar
sahura yine kahvaltı tarzı bişeyler düşünüyorum

Tekrardan merhaba herkese :))

Sahurda şunları yiyeceğim;
1 dilim börek (ekmek yerine)
3 zeytin
1 kibrit kutusu peynir
1 haşlanmış yumurta

cidden senin kocan dost mu düşmen mı bende bilemedim.valla hepsi o kadar rahatki hiç seni düşünmeden alıyodur o dondurmayı ama napıcaksın adamında canı çekiyodur evde beraber yemeniz için alıyo ama bi dolu kalori işte. :))

bu arada çorba hazır çorbaydı malesef ondan kremalı.

adımsayarlar 5-6 tl civarı bişe ama ben almadı.bi program var ''adımsayar'' diye.iphone varsa app store'dan indirebilirsin ücretsiz.benim baya işime yaradı yoksa adımsayar almak şarttı.bu gece 1000 adım attım ve 10 dk da merdiven indim çıktım tempolu olarak umarım işe yarıyodur.

bide sen hangi programını yapıyosun canım leslie'nin.tavsiyene ihtiyacım var.bide callentics yapan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum

herkese light sahur menüleri hoşçakalın....

bilin bakalım kim 67.9 u gördü bu sabahhhh okullar açılana kadar 63-62 olaydım iyiydi. öğrencilerimi şaşırtmak istyorum sahurda bir tabak tel şehriyeli sütlü çorba içtim , proteini de aldım hafiften .bir kupa da ballı sirkeli su yaptım ama ancak yarısını içebildim , çok doydum çünkü.. 3-4 bardak da su .. iftarda da bi tarhana çorbası yaparım heralde , yanına da güzel bi salata.. başka yemekler de yapıyorum ev halkına ama onlara bakamıyorum bile çorbadan sonra. maşşallah nazar değmesin bana

teşekkürler EgeliFatosh Meyve iyi geliyor tavsiye ederim kızlar ..
Bugün sahura kadar uyumadım kızlar gece bir bucuk gibi 2 porsiyon meyve yedim gece üçte de bi kase nesfit yedim sütle karıştırdım. İftardan sonra bol bolll su içtim ben deyim 10 siz deyin 15 bardak ama sabaha kadar tuvalete gitmekten anam agladı bi kac gündür aç karnına elma sirkeli su içmiyorum kızlar.ona da devam etcem ins :)))

Maşallah hocam size bu arada demeden gecemicem bende bi öğretmen adayıyım

tekrar meraba azimli arkadaşlarım

yalan dünyadaki tülayın ''sanatçı arkadaşlarım benim'' gibi oldu bu söz de yaww hhahhahahha :))))

neyse sahurda ne yediğimi yazayım dedim;

9 hayat çayı (sahurdan yarım saat önce)
2 dilim karışık tahıllı ekmek
2 kibrit kutusu kadar otlu peynir (çok ama napiim dayanamıyorum bu peynire)
yarım domates
1.5 haşlanmış yumurta
1 kuru incir
1 bardak yarım yağlı süt

canım benım başlık, diyet günlüklerinin içinde '48 bedenden 38 bedene iniş yolculuğum' . Kendimce yazıyorum öğrendiklerimi belki birilerine bir faydam olur diye..

87 kilodan 63 kiloya düştüm..ama büyük zorluklarla..başardım.. ancak biraz daha vermek istiyorum.. malum araya ramazan girdi..inşallah bu süreci doğru kullanabiliriz..

herkese sevgi ve saygılar..

çok teşekkür ederim mutlu oldum:) solgar hapı bende duydum fakat ben ılac bıle zar zor ıcerım yanı hastalıktan yataklara dusene kadar ınat:) ben hap kullanmaya karsıyım ne olursa olsun bı kımyasal var ıcersınde dıyorum bence ben nefsımı terbıye etmelıyım nefsımı yemeyen nasıl yemiyo aman herseyden az az yedıkce cok sorun olmuyo tabıykı kılo verme hızımız ona gore yavaslıyor... olsun yavas yavas olsun benım olsun senınde menun cok guzel sporunuda yapıyorsun bence ramazan sonunda ıyı bır kılo kaybı olucak topıgımızdekı herkesde... hadı bakalım kızlar.....:)

MYDMR cim maşşallah 89 dan düşmüşsün sen , ne yedin ,ne içtin anacım , ne kadar sürede verdin ev arkadaşım da 88 le başladı 83 de daha o , darısı onun da başına ama önce benim ben şubatta atandım canım , 1,5 yıl bekledim anam ağladı valla inş sen çok beklemezsin. mezun olur olmaz atanırsın.. Allah herkese emeklerinin karşılığını versin..

çok güzel tebrik ederim... bence okullar acılana kadar 62 den dahada ınersın super :) şu su olayı ve uyanana kadar sureklı tuvalete cıkma olayı benıde delı edıyor ama napalım su lazım bıze su :)

bencede kalabalık oldukca dahada eglencelı hal alıyor bu iş:) valla senın haftaya tartıda kaç kilo olcagını cok merak edıyorum gayer ıyı gıdıyorsun... dondurma yedıgınede uzulme oda lazım yanı olcek o kader

çok güzel tebrik ederim... bence okullar acılana kadar 62 den dahada ınersın super :) şu su olayı ve uyanana kadar sureklı tuvalete cıkma olayı benıde delı edıyor ama napalım su lazım bıze su :)

ayyy inş ama ben çok çatladım yaa geçer mi onlar acaba o yüzden hızlı kilo vermek istemiyorum ama verdikçe veresim geliyo

ayyy inş ama ben çok çatladım yaa geçer mi onlar acaba o yüzden hızlı kilo vermek istemiyorum ama verdikçe veresim geliyo

valla benımde bacaklarımın ust tarafında o catlaklardan var canım ya ve bılıyorum kı onların gecmesı baya zor ama bunun ıcın acılmıs topıkler var lımonla kahveyı karıstırıp ovuyorlar catlaklı bolgeyı ama onunla ugrasmak gerekıyor baya ben oyle ıslere pek gelemeyenlerdenım bana krem versınler ben surerımmmmmmmm sen ıstersen bır dolas o topıklerı eger ben ugrasırım bacım yeter kı gecsın dıyorsan....
ama tabıykı en guzelı yavas kılo vermek ve bence bol bol leslıe yap ben 5mil gunde bazen 2 kere yapıyordum bır sıkılastım bır sıkılastım harıka:) hem bu sekılde sporda yaptıgın ıcın fazla catlamazsın dıye dusunuyorum...aman zayıflamak cok guzel.......

evet ben dun ıftarda mantı yedım ama 2 yemek kasıgı kadar yedım ama uzerıne bır damla yag koydum tat versın dıye...(gunah cıkardıgıma gore devam edebılırım:))) mantı oncesınde 1 kepce mercımek corbası ıctım ve yanında 3-4 dılım karpuz yedım:) bu arada bız esımle corbadan sonra 10 dak. ara verıyoruz ana yemegı sonra yıyoruz daha ıyı oluyor ve doydugunu hıssedıyorsun.

ıftardan once 1 saat yurudum 1 saat te magazaları dolastım ıftardan sonrada esımle 45 dak. kadar yuruduk zaten sızede oyle oluyor mu bılmıyorum ama cok halsız kalıyorum ıftardan sonra ama en azından esımle yuruduk ya oda guzel:) o yuzden dunde leslıe yapmadım...

sahurda 1 dılım tam bugday ekmegı ve 2 yemek kasıgı kadar bamya yemegı yedım ve gun boyunca 3 lt su içtim

evet kacamak olarak ta yemekten 2 saat kadar sonra 2 kasık kadar hosmerım ve 1 topcuk dondurma

Son düzenleme:
kızlar bende varım 1 bucuk aydır yediklerime dikkat edip 4 kilo verdim ramazandada geri almak istemiyorum 3 gündür çok fazla bartmadan yemeye çalıştım 1e yakın verdim şimdiden inşallah devam eder böyle hep beraber veririz kiloları

evet bugunde saat 1 de basladım ev temızlıgıne saat 4 e kadar ev temızledım aksamda esım ısten cıkınca benı alıcak pazara gıdıcez en azından pazarın ıcınde dolasmak ta harekettır iftardan once ac ac yağ yakalım:)

oyyyşşş bugüne kadar hiç dikkat etmedim çatlağa ,selülite , saçıma başıma baktım sadece , kiloya hiç dikkat etmedim ya çekeyim cezamı şimdi :18: acık daha kilo vereyim bakıcam , limonmuş kahveymiş köriymiş ne gelirse sürerim artık :76: leslie ben de yapıyorum 3 mil olandan bi ara günde 3 defa yapmaya kalktım , yığıldım kaldım en sonunda 5 mile ben de başlıyayım bari ,3 kesmiyo artık beni

slm hanımlar bende aranıza katılmak istiyorum bu aralar baya bi kilo aldım daha da ilerlemesini istemiyorum ramazanın ilk günü adet oldum bu sebeple şuan 5 günde 5 kilo diyetini yapıyorum hoşş hiç daha 5 kilo verdiğim olmadı ama 2 kilo 2 kilodur hem birazda midem küçülür ramazanda zorlanmam diye düşünüyorum sonra sizler gibi iftar ve sahur menülerine dikkat ediceğim ama gündüz gece geç yattım için fazlaca uyuyorum bu kilo vermede zorlayabilir diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…