Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz(2023)

Günaydınlar efeemmm :)

bugünkü iftar menüm
Çorba (domates veya tarhana)
tavuk pirzola fırında (çok seviyor benim kızlar)
Pirinç Pilavı
Zeytinyağlı pırasa
birde internette gördüm pırasa köftesi ilk kez yapacağım

abovvvv iyiki çok yağmur var en iyisi metrobüse bineyim akşam diye niyetlendim az daha erken gideceğim eve inşallah ya
ne çok gaza gelmişim :)
dünkü menüye bak bugünkü menüye bak :KK70:
Günaydınnnn
dün havalı havalı neler neler yazmışım :KK70:
yapabildiklerim;
tavuk pirzola
pilav
çorba vardı zaten :KK70:

pırasa köftesi zeytinyağlı pırasa yerine bildiğiniz pırasa yemeği yaptım oda bugüne kaldı

Tabiki kimseyi sıkmayacaksa vurdumduymazlık hissedersem bir daha asla yazmam..tahmin ettignizden daha acı buralar..yapılan yardımlar vs hepsi de gönüllü insanlardan yapılan yardımlar var..biz depremzedeyiz hepimiz bir gün öncesine kadar varlıklı insanlardık..kimseye muhtac değildik..yine de çok şükür rabbime..en kötüsü ev araba pra değil ..en değerlim Babamı kaybetmem oldu…

ayrıntılı anlatacağım şuan yazacak durumda mdeğilim yardım dağıtıyorum çocuklara..
Allah yardımcınız olsun çok üzgünüz gerçekten

başınız sağolsun Allah rahmet eylesin :KK43:

Tabiki kimseyi sıkmayacaksa vurdumduymazlık hissedersem bir daha asla yazmam..tahmin ettignizden daha acı buralar..yapılan yardımlar vs hepsi de gönüllü insanlardan yapılan yardımlar var..biz depremzedeyiz hepimiz bir gün öncesine kadar varlıklı insanlardık..kimseye muhtac değildik..yine de çok şükür rabbime..en kötüsü ev araba pra değil ..en değerlim Babamı kaybetmem oldu…

ayrıntılı anlatacağım şuan yazacak durumda mdeğilim yardım dağıtıyorum çocuklara..
ALLAH yar ve yardımcınız olsun. Çok üzgünüm. İnan olsun kalbim parçalanıyor. Her namazımda ve iftardan önceki dualarımda hep ve önce depremde yiten canlara ve kalanlara dua ediyorum. Allahım merhametiyle sarsın sarmalasın sizi inşallah. hayat boyu gördüğünüz göreceğiniz sıkıntı bununla bitsin gitsin . Allahım babacığına rahmet eylesin cennette kavuştursun sizleri. Amin amin.

Büyük Rabbim kayıplarınıza rahmet,kalanlara sabır,güç kuvvet versin inşallah arkadaşım…

Kolay gelsin tatlı hanımlar! :KK9:

Haftanın ortasına da geldik çok şükür!

Bugün hava bir anda soğudu. Allahım dışarıda nefes alan tüm canlılara yardım etsin inşallah.:KK200:

Evdeki azar azar yemekleri bitirdik. Bugün yeni bir menü oluşturacağız inşallah.

Allahım nasip ederse bugün anneciğimin Ramazan menüsü hazırlamak istiyorum.:KK74:

Sabahtan hepsini hazırladım. Öğleden sonra fırına koyacağım inşallah. Şimdi ben böyle anlatınca kocaman yemekler duyacağınızı sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz. Çünkü benim anneciğim de benim gibi kolay yemekler bilirdi,hazırlardı. :-)

İftar menümüz;
Tarhana çorbası. Asla vazgeçmeyeceğiz!!!:cool:
Peynirli börek.
Patatesli börek.
Nohutlu börek.
Tüm börekler hazır yufkadan. Sizler gibi el açması nerede???:skandal:
Kırmızı elma hoşafı-bana.
Çay.
Bol su!!!:temizlik:
Çikolatalı pasta. Komşumuz yapıp verecekmiş, sağ olsun inşallah.:KK76:

Ya işte…

Anneciğim börek ve hoşaf uyumunu çok severdi,ben de bayılırım. Ramazan’ın başından beri aklımda. Bu akşam yiyip içmek nasip olur inşallah.:KK37:

Sahur menümüz;
Kocama 2,bana 1 kaynamış yumurta.:KK54:
Haşlanmış patates.
Kahvaltılıklar.
İftardaki böreklerden sahura ayırabiliriz diye umut ediyorum.:ıslık:
Ceviz,hurma,badem,kuru üzüm,kuru kayısı.
Çay.
Kalırsa elma hoşafı.
Kalırsa komşu pastası.
Kalmazsa sakladığım kazandibi.:dondurma:

Bakıyorum da sahurda benden başka tatlı yiyen yok galiba…:KK67:

Bugün biraz yoruldum. Ayakta fazla kalmışım. Şimdi dinleneyim.:uykucu:

Herkesin ellerine sağlık.:KK74:
Allahım olmayanlara versin inşallah.:KK36:
Allahım hepimizin oruçlarımızı,dualarımızı, namazlarımızı kabul etsin inşallah en yakın zamanda.:KK60:

Başınız sagolsun. Rabbim yardımcınız olsun.

Kolay gelsin tatlı hanımlar! :KK9:

Haftanın ortasına da geldik çok şükür!

Bugün hava bir anda soğudu. Allahım dışarıda nefes alan tüm canlılara yardım etsin inşallah.:KK200:

Evdeki azar azar yemekleri bitirdik. Bugün yeni bir menü oluşturacağız inşallah.

Allahım nasip ederse bugün anneciğimin Ramazan menüsü hazırlamak istiyorum.:KK74:

Sabahtan hepsini hazırladım. Öğleden sonra fırına koyacağım inşallah. Şimdi ben böyle anlatınca kocaman yemekler duyacağınızı sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz. Çünkü benim anneciğim de benim gibi kolay yemekler bilirdi,hazırlardı. :-)

İftar menümüz;
Tarhana çorbası. Asla vazgeçmeyeceğiz!!!:cool:
Peynirli börek.
Patatesli börek.
Nohutlu börek.
Tüm börekler hazır yufkadan. Sizler gibi el açması nerede???:skandal:
Kırmızı elma hoşafı-bana.
Çay.
Bol su!!!:temizlik:
Çikolatalı pasta. Komşumuz yapıp verecekmiş, sağ olsun inşallah.:KK76:

Ya işte…

Anneciğim börek ve hoşaf uyumunu çok severdi,ben de bayılırım. Ramazan’ın başından beri aklımda. Bu akşam yiyip içmek nasip olur inşallah.:KK37:

Sahur menümüz;
Kocama 2,bana 1 kaynamış yumurta.:KK54:
Haşlanmış patates.
Kahvaltılıklar.
İftardaki böreklerden sahura ayırabiliriz diye umut ediyorum.:ıslık:
Ceviz,hurma,badem,kuru üzüm,kuru kayısı.
Çay.
Kalırsa elma hoşafı.
Kalırsa komşu pastası.
Kalmazsa sakladığım kazandibi.:dondurma:

Bakıyorum da sahurda benden başka tatlı yiyen yok galiba…:KK67:

Bugün biraz yoruldum. Ayakta fazla kalmışım. Şimdi dinleneyim.:uykucu:

Herkesin ellerine sağlık.:KK74:
Allahım olmayanlara versin inşallah.:KK36:
Allahım hepimizin oruçlarımızı,dualarımızı, namazlarımızı kabul etsin inşallah en yakın zamanda.:KK60:
Ya ne kadar tatlı bi ablasin ( 29 yaşında olduğum için abla dedim )😌 uzun uzun yazıları okurken sıkılan ben, smdi çok keyifli geliyor Allah neşenizi eksik etmesin yavrunuzu size bağışlasın. Olmayanlara da -bana da- hayırlı sağlıklı evlat versin inşallah 🤲🏻

ALLAH yar ve yardımcınız olsun. Çok üzgünüm. İnan olsun kalbim parçalanıyor. Her namazımda ve iftardan önceki dualarımda hep ve önce depremde yiten canlara ve kalanlara dua ediyorum. Allahım merhametiyle sarsın sarmalasın sizi inşallah. hayat boyu gördüğünüz göreceğiniz sıkıntı bununla bitsin gitsin . Allahım babacığına rahmet eylesin cennette kavuştursun sizleri. Amin amin.
Amin teşekkür ediyorum🙏🏻

Ya ne kadar tatlı bi ablasin ( 29 yaşında olduğum için abla dedim )😌 uzun uzun yazıları okurken sıkılan ben, smdi çok keyifli geliyor Allah neşenizi eksik etmesin yavrunuzu size bağışlasın. Olmayanlara da -bana da- hayırlı sağlıklı evlat versin inşallah 🤲🏻
Amin inşallah canım. Allahım hepimizin yuvasına huzur versin inşallah.

Tabii ki “abla” diyebilirsin. Küçücüksün. Rabbim yuvana huzur kucağınıza sağlıklı ve hayırlı evlat versin en yakın zamanda inşallah.

Allahım her isteyene hayırlı evlatlar nasip etsin hiç zorlanmadan inşallah…

Amin inşallah canım. Allahım hepimizin yuvasına huzur versin inşallah.

Tabii ki “abla” diyebilirsin. Küçücüksün. Rabbim yuvana huzur kucağınıza sağlıklı ve hayırlı evlat versin en yakın zamanda inşallah.

Allahım her isteyene hayırlı evlatlar nasip etsin hiç zorlanmadan inşallah…
Kocaman bi amiiiiiin diyorum. 2 yıldır bekliyoruz, Rabbim isteyen herkese aratmadan versin hayırlısıyla insallah🙏🏻🌸

Sizi daha da incitmeyecekse durumunuzu anlatır mısınız bize
İftarda ne yiyorsunuz?
Sahurda birşey yiyebiliyor musunuz?
Banyo yapma abdest alma imkanınız varmı?
Yatacak yeriniz var mı, üşüyor musunuz?

Hepimizin üzerinde hakkınız var, bize etmesenizde evlatlarımıza hakkınızı helal edin nolur
Bilerek bilmeyerek dahlim olanlar için çok çok özür diliyorum

Benim 9 yaşında bir evladım var, Ramazan her yıl şölen gibi olur bizim hanemizde, öyle heyecenlanır mutlu oluruz ki…..bu yıl küçücük evladım bile buruk, tüm gün aç susuzuz ama iftarda boğazımız düğümleniyor, eşimle yediğimiz yemek miktarından kedi bile doymaz, geçmiyor boğazımızdan, ağlaya ağlaya yapıyorum yemekleri……peki bunun size bir faydası var mı, yok……oğlum diyorki annecim keşke çok zengin olsaydık oradaki herkese ev alırdık yemek verirdik…..inanıp inanmamak size kalmış bizdeki durum bu…..Rabbim şu kısacık ömrümüzde bize de bu imtihanı nasip etti…..Rabbime tevekkül edip sebep olan kullarına isyan ediyorum….hiç bir faydam yok size, imtihanı kaybediyorum….
İnanın bizim evde de kısmen benzer durum yaşanıyor. Doğrusu o günden beri öyle. Geçmeyen o hüzün, sızı kaldı işte.
Kalsın, orada yaşanılanların yanında nedir ki?
Biz uzaktakilerin imtihanı da bu oldu işte. Elimizden gelen kısıtlı,üzülmemizin gözyaşlarımızın kimseye faydası yok ama içten geliyor ne yapalım.
Allah bir daha böyle felaketler göstermesin inşallah 🤲🏼
Herkes kendi payına düşeni alsın bu felaketten.
Dersi, ibreti, tedbiri...
Rabbim yaşatmasın bir daha 🤲🏼

X