Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz(2023)

Deprem bölgesinde misiniz ☹️
Emojinize gülmüştüm,espri amaçlı yazdığınızı düşündüğümden.
Kalbim yandı şuan.
İnanın aklımız dualarımız hep orada.
Bizler kendimizi anca toparlamışken sizleri anlamak çok zor☹️
Gücenmeyin lütfen, ne desek boş ama elimizden geleni yapıyor, bir yandan da yaşamımıza devam etmeye çalışıyoruz

Sarıldım kocaman :KK200:
Evet Antakyadan yazıyorum..bir an o emojiyi görünce açıklama gereği duydum..teşekkür ediyorum ince düşüncen için🙏🏻

Amin teşekkür ederim🙏🏻
Sizi daha da incitmeyecekse durumunuzu anlatır mısınız bize
İftarda ne yiyorsunuz?
Sahurda birşey yiyebiliyor musunuz?
Banyo yapma abdest alma imkanınız varmı?
Yatacak yeriniz var mı, üşüyor musunuz?

Hepimizin üzerinde hakkınız var, bize etmesenizde evlatlarımıza hakkınızı helal edin nolur
Bilerek bilmeyerek dahlim olanlar için çok çok özür diliyorum

Benim 9 yaşında bir evladım var, Ramazan her yıl şölen gibi olur bizim hanemizde, öyle heyecenlanır mutlu oluruz ki…..bu yıl küçücük evladım bile buruk, tüm gün aç susuzuz ama iftarda boğazımız düğümleniyor, eşimle yediğimiz yemek miktarından kedi bile doymaz, geçmiyor boğazımızdan, ağlaya ağlaya yapıyorum yemekleri……peki bunun size bir faydası var mı, yok……oğlum diyorki annecim keşke çok zengin olsaydık oradaki herkese ev alırdık yemek verirdik…..inanıp inanmamak size kalmış bizdeki durum bu…..Rabbim şu kısacık ömrümüzde bize de bu imtihanı nasip etti…..Rabbime tevekkül edip sebep olan kullarına isyan ediyorum….hiç bir faydam yok size, imtihanı kaybediyorum….

Sen fırında yapacaksın herhalde karnıbahar. Ben tencere yemeği olarak yapıyorum. Genelde makarna yaparım yanına ama dün makarna yaptım. Pilav da Evvelsi gün yaptım. Yarın da davetliyiz orada da büyük ihtimalle pilav olur, o yüzden pilav yapmayacağım. Bir çılgınlık edip Alinazik yapmaya karar verdim, birbiriyle uyumlu olmasa da 🤦🏻‍♀️ Oğlumun atanma işi var büyük ihtimalle. Belki uzaklara gidecek. Belki de bu beraber son Ramazanımız. 😥Sevdiği yemekleri yapmak istiyorum.
Evet canım fırında yapıyorum.

Hayırlı olsun şimdiden oğlunun atanmasi bölümü nedir.

Herkese hayırlı sahurlar 🌺
Bugünkü menüm

Kaşarlı sucuklu mini pide
Haşlanmış yumurta
Çorba
Pilav
Kahvaltılık
Çay

Kendim ise. :)
Domates
Salatalık
Avuç içi kadar ramazan pidesinden peynirli yağsız tost
Haşlanmış yumurta
Ayran

Bu topicte hatırladıgım kadarıyla 1.gün iftar menusu 2.gun iftar menusu diye resimli oluyordu ama artık oyle degil mi. Resimli olunca daha iştahlı oluyordu bakması ve ypması

Günaydın kızlar ❤️ Akşama ben evde yokum, sevgili öğrencilerimle dışarda açacağız. Ama eşim ve yavrularım evde olacak. Onlara da pratik birşeyler olması lazım, airfryer de tavuk olabilir. Çocuklar tutmuyor zaten, olan çorba da eşime yeter. Tavuğu da eşim pişirir diye ümit ediyorum, benim pek vaktim uymuyor çünkü 😊. Herkese bol sevaplı bir gün diliyorum, hayırlı iftarlar ❤️

İftarda ne yiyorsunuz?

Hepimizin üzerinde hakkınız var, bize etmesenizde evlatlarımıza hakkınızı helal edin nolur

Benim 9 yaşında bir evladım var, Ramazan her yıl şölen gibi olur bizim hanemizde, öyle heyecenlanır mutlu oluruz ki…..bu yıl küçücük evladım bile buruk, tüm gün aç susuzuz ama iftarda boğazımız düğümleniyor, eşimle yediğimiz yemek miktarından kedi bile doymaz, geçmiyor boğazımızdan, ağlaya ağlaya yapıyorum yemekleri……peki bunun size bir faydası var mı, yok……oğlum diyorki annecim keşke çok zengin olsaydık oradaki herkese ev alırdık yemek verirdik…..inanıp inanmamak size kalmış bizdeki durum bu…..Rabbim şu kısacık ömrümüzde bize de bu imtihanı nasip etti…..Rabbime tevekkül edip sebep olan kullarına isyan ediyorum….hiç bir faydam yok size, imtihanı kaybediyorum….
Tabiki kimseyi sıkmayacaksa vurdumduymazlık hissedersem bir daha asla yazmam..tahmin ettignizden daha acı buralar..yapılan yardımlar vs hepsi de gönüllü insanlardan yapılan yardımlar var..biz depremzedeyiz hepimiz bir gün öncesine kadar varlıklı insanlardık..kimseye muhtac değildik..yine de çok şükür rabbime..en kötüsü ev araba pra değil ..en değerlim Babamı kaybetmem oldu…
İftarda ne yiyorsunuz?

ayrıntılı anlatacağım şuan yazacak durumda mdeğilim yardım dağıtıyorum çocuklara..

Tabiki kimseyi sıkmayacaksa vurdumduymazlık hissedersem bir daha asla yazmam..tahmin ettignizden daha acı buralar..yapılan yardımlar vs hepsi de gönüllü insanlardan yapılan yardımlar var..biz depremzedeyiz hepimiz bir gün öncesine kadar varlıklı insanlardık..kimseye muhtac değildik..yine de çok şükür rabbime..en kötüsü ev araba pra değil ..en değerlim Babamı kaybetmem oldu…

ayrıntılı anlatacağım şuan yazacak durumda mdeğilim yardım dağıtıyorum çocuklara..
Allah rahmet eylesın, Rabbım sızlere sabır versın :KK43:
benımde aılem osmanıye ve hatayda .. anlatılanlar gorduklerımızın kat kat üzerinde .
Rabbim bir daha yaşatmasın,

X