Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz(2023)

Ramazanımızın ilk cuması geldi! Ne tatlı!:KK200:

Cumamız mübarek olsun inşallah!!!

Biz de sahura biraz zor kalkıyoruz. Acıkmıyoruz da ilaçlarımız var,berekettir diye kendimizi teşvik ediyoruz.:uykucu:

Bugün bende kraliçelik devam!:anneadayı:

Bebemiz erken uyuyor diye kayınvalidelere iftara gidemediğimiz için bugün iftar yemeği gönderecekmiş. Sağ olsun inşallah.:KK76:

İftar menümüz
Dünden ekşili köfte
Kocaya kavurma
Kocaya salata
Bana pirinç pilavı.
Eğer koca da yavru da isterlerse pilavdan otlatabilirler.:KK9:
Canım güllaç.
Bol su!:temizlik:

Sahurda menümüz
Bugün omlet canım ister.
Nasip olursa bol lorlu omlet bana:spor:
Sucuklu omlet kocaya:KK31:
Klasik kahvaltı :cool:
Greyfurt suyu bana
Çay kocama

Şimdiden canım çok tatlı istiyor. Sahurda da güllaç yemeyi hayal ediyorum.:dondurma:

Hepimizin ellerine sağlık.:KK60:
Allahım hepimizin dualarımızı, namazlarımızı, oruçlarımızı kabul etsin inşallah en yakın zamanda.:KK36:
Allahım olmayanlara versin inşallah.:KK60:

Geçmiş olsun canım ilk kez duydum şekersiz diyabet kan şekeri ile alakası yok anladığım kadarıyla değil mi
Sağolasın canım. Ben de şu ana kadar 2 kişide daha gördüm. Hayır alakası yok. Yalancı diyabet, şekersiz şeker diye de adlandırılıyor. İlk duyduğumda ben de doktora aynısını sormuştum. Alakası yok belirtisi benzediği için, çok su içmeye sebep olduğu için bu isim verilmiş dedi. İlaç kullanırsam normal seviyede.

Ah canım benim
Ellerine sağlık düşünmen yeter!:KK60:

Mücverlik kabak nasıl oluyor bilmiyorum da biz hep yapıyoruz.

Ben fırında kocam tavada yapıyor.:anneadayı:

Nasıl güzel bir nimettir şu kabak! Şükürler olsun inşallah Büyük Rabbime! :KK200:
Madem kabak güzel, neden o zaman kabak tadı verdi diye bir söz var:KK53:
Kızartıp yoğurtla severim ama normalde hiç aklıma gelmez kabak.

Eşim bahçeden kara lahana toplamış. Ne yapacaksın bunlarla kartlaşmasın diye topladım, sarma güzel olur amaa dedi. Harç yaptım, lahanayı haşladım. Mukabeleye gideceğim gelince sararım. Çocuklar da sevmiyor kara lahana sarmasını🤦🏻‍♀️ Karışık yapacağım bir tencerede lahana, biber, patates vs. Çorba olarak ta dünden mercimek çorbası var. Ayran da yaparım, sonradan ilave birşey olur mu bilmem.

Madem kabak güzel, neden o zaman kabak tadı verdi diye bir söz var:KK53:
Kızartıp yoğurtla severim ama normalde hiç aklıma gelmez kabak.
Onlar kabağın tadını bilmeyenler! :KK67:

İnanma sen onlara!:anne:

Şaka bir yana kabak hastane yemeğidir. Dokunmaz,tadı tuzu yok derler doktorlar. % bilmem kaçı da su zaten.:temizlik:

Herkesin sevebileceği bir sebze değil.

Ben de galiba böyle yemekler seviyorum. Tuzsuz,etsiz,baharatsız,hafif.:dondurma:

Zaten yemek çok seçiyorum,yediklerim de böyle sade işte.:cool:

Selam herkese. Hayırlı cumalar.

Sahurda klasik dünkü yemekler vardi. Ama bu yemek isi bana yaramıyor. Bu gece kendime üşenmeyip ayri kahvaltı tarzi hazirlicam.

İftar menüm
Süzme mercimek çorbası (Dünden)
Taze fasulye (Oğlum istedi)
Sebzeli bulgur pilavı
Cacık
Karpuz (Mevsimi değil ama onu da oğlan istedi)
Pirinç unu muhallebisi

Canim güllaç istiyor. Diyetteyim de ama görürsem alicam 1 dilim.

aa öyle mi hiç duymadım
kolaydaysa tarif alabilir miyim please :)

X