• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

8 ay olacak canim. 33 haftaligiz. Ben acliga dayanabiliyorum normalde ama bugun canim asiri gullac istedi muhallebili olandan. Dr um da tutabilirsin dedi cok sukur bir risk vs olmadigi icin.
Ne güzel tutabiliyor olman bana da nasip olur inşallah

Merhaba arkadaslar. Ben aksama muhallebili gullac yapmak istiyorum. Hamileyim ve bugun oruc tuttum. Canim bunu cok cekti. Bir seferinde yemistim cok begenmistim. Cok iyi bir tarif ariyorum bilen var mi? Muhallebiye krem santi koymuslar tariflerde hep oyle daha mi guzel oluyor acaba
Kıyamam.

Allahım kabul etsin inşallah.

Ben hep güllaç yaparım Ramazan’da. Hemen her gün güllaç olur,bitince tazeleyip dağıtırım. Becerebildiğim nadir yiyeceklerden biridir.

Yakınsanız bir tabak uzatayım isterdim.

Ben nişastalı muhallebi kıvamında sütü kaynatıp yapıyorum. Yıllardır böyle yapıyorum. Ben böyle seviyorum çevremdekiler de üzülmeyeyim diye doğruyu söylüyorlarsa beğendiklerini iddia ediyorlar.

İzmir’deyim. Yakınsak güllacınızı süslemek isterim.

kızlar selam ben yeni evliyim etli bezelye yemek tarifi atar mısnız? denemek istiyorum.
Canim soğanı kavur, salça koy sonra minik doğradığın havucları ekle kavur, sonra patatesi ekle kavur, en son bezelyeyi ekle kavur. Az sıcak su koy. Eget sulu yemek istiyorsan suyunu fazla koy pişince hazır. Şık yemek istiyorsan yavaş yavaş az az çektikçe şu ekle. Pişince güveç kaplarına böl. Başka tencere tereyağ ile un kavur. Kokusu çıkınca süt ekle. Kıvam alınca tuz karabiber koy. Beşamel sos yaptın. Yaptığın sosu güveç kaplarındaki yemeğin üstüne dök. Fırında üstü hafif kızarıncaya kadar pişir. Sonra çıkar üstüne rende kaşar koy yine kızarıncaya kadar pişir. Afiyet olsun

Canim soğanı kavur, salça koy sonra minik doğradığın havucları ekle kavur, sonra patatesi ekle kavur, en son bezelyeyi ekle kavur. Az sıcak su koy. Eget sulu yemek istiyorsan suyunu fazla koy pişince hazır. Şık yemek istiyorsan yavaş yavaş az az çektikçe şu ekle. Pişince güveç kaplarına böl. Başka tencere tereyağ ile un kavur. Kokusu çıkınca süt ekle. Kıvam alınca tuz karabiber koy. Beşamel sos yaptın. Yaptığın sosu güveç kaplarındaki yemeğin üstüne dök. Fırında üstü hafif kızarıncaya kadar pişir. Sonra çıkar üstüne rende kaşar koy yine kızarıncaya kadar pişir. Afiyet olsun
ya çok teşekkkür ederim öyle bir anlatmışsın ki denemeden canım çekti yarına yapacağım :)

kızlar selam ben yeni evliyim etli bezelye yemek tarifi atar mısnız? denemek istiyorum.
içeriği;
kuşbaşı et
bezelye
1 küçük patates
1 küçük havuç
soğan
salça
baharat

istersen et yerine kemikli tavuk eti de ekleyebilirsin canım. öyle de güzel oluyor.

ya çok teşekkkür ederim öyle bir anlatmışsın ki denemeden canım çekti yarına yapacağım :)
biz akşam iftar için yaptık. valla yakın olsa verirdim 1 tabak :) ama bizimki etli tencere yemeği. beşamel soslu değil

Bizimde menü belli oldu🥰
Mercimekli erişte çorbası
Dünden Ispanaklı kıymalı içli köfte
Pazı sarması
Çikolatalı Puding
Herkese hayırlı iftarlar 🤗🥰
Bizim puding yerine ıslak kek oldu🤗

ben de izmirdeyim. tam tarif soruyordum ki :) teşekkürler deneyeceğim.
Ne güzel hemşeriyiz.

İnceledim de ben un koymuyorum.

2 kilo sütü sadece şeker ve nişastayla pişiriyorum,kaynayınca kapatıyorum,soğuyunca güllaç yapraklarını ıslatıyorum o kadar. Araya ceviz,fındık,fıstık vs.

Kıyamam.

Allahım kabul etsin inşallah.

Ben hep güllaç yaparım Ramazan’da. Hemen her gün güllaç olur,bitince tazeleyip dağıtırım. Becerebildiğim nadir yiyeceklerden biridir.

Yakınsanız bir tabak uzatayım isterdim.

Ben nişastalı muhallebi kıvamında sütü kaynatıp yapıyorum. Yıllardır böyle yapıyorum. Ben böyle seviyorum çevremdekiler de üzülmeyeyim diye doğruyu söylüyorlarsa beğendiklerini iddia ediyorlar.

İzmir’deyim. Yakınsak güllacınızı süslemek isterim.
Yaa ne kadar tatlisiniz cokkk mutlu oldum bu guzel dusuncenize❤️ keske yakin olsaydik ama ben İstanbul’dayim. Gullactan ziyade dostlugunuz icin cok isterdim gorusmeyi🥰 Allah razi olsun soyledikleriniz cok mutlu etti gercekten❤️❤️❤️

Back