Popüler Konu Ramazan'da İftar ve Sahur Menülerimiz (2022)

Evet, 2-3 saatte demini alıyor. Fakat bu şekilde demlenen çay ne acılaşıyor ne de bayatlayıp rengi değişiyor.🤷🏻‍♀️
Ben cok caycı değilim
İyi de cay demleyemem acıkcası:S
Cünkü demler demlemez 5 dk sonra döküyorm bardaklara fkfllfkdslk
Annem yakalayınca alıyor elimden:KK70:
Az demini alsın diye:KK70:
Ondan 3 saat diyince sasırdım:)

Herkese selam💕 birgün daha buradayız şükür, elimdeki alçı çıktı, doktor yarına iş başı yazdı o yüzden evdeyim. Rabbim kimseyi elden ayaktan düşürmesin, 15 gün alçı depresyona soktu beni resmen🙈 eşim ne kadar yardım etse de talan olmuş evimle başbaşayım buna bile şükrediyorum şu an. Biraz evi toplama ve pazara çıkma planım var, iftar ve sahur menümü belirledim☺️

İftar:
Ezogelin çorba
Fırında baget (dünden kaldı 3 tane)
Pilav (dünden)
Nohut
Salata
Yaprak sarması (buzluktan azıcık kalmış)
Tatlı olarakta şekerpare, dondurmada var

Sahur:
Kahvaltılıklar
Melemen
Peynirli börek

Rabbim tüm ibadetlerimizi kabul eylesin, hastalara şifa nasip etsin🤲
Geçmiş olsun. İnsan böyle durumlarda, hastalıkta temizlik yapmayı bile özlüyor, iyileşsem de rahat rahat temizlik yapsam diye.

Ben cok caycı değilim
İyi de cay demleyemem acıkcası:S
Cünkü demler demlemez 5 dk sonra döküyorm bardaklara fkfllfkdslk
Annem yakalayınca alıyor elimden:KK70:
Az demini alsın diye:KK70:
Ondan 3 saat diyince sasırdım:)
Normal kaynar su ile demlenen çay 20-25 dk içinde tam demini oturtuyor.
Soğuk su ile olunca, demini alması uzun oluyor haliyle. Ama çayın lezzetine de doyulmuyor.
Her Ramazan’da çayımı bu şekilde demlerim. Diğer günlerde zamanım var ise yine soğuktan demlerim çayımı.😌

Normal kaynar su ile demlenen çay 20-25 dk içinde tam demini oturtuyor.
Soğuk su ile olunca, demini alması uzun oluyor haliyle. Ama çayın lezzetine de doyulmuyor.
Her Ramazan’da çayımı bu şekilde demlerim. Diğer günlerde zamanım var ise yine soğuktan demlerim çayımı.😌
Denicem merak ettim:)
Tesekkürler:KK36:

Herkese selam💕 birgün daha buradayız şükür, elimdeki alçı çıktı, doktor yarına iş başı yazdı o yüzden evdeyim. Rabbim kimseyi elden ayaktan düşürmesin, 15 gün alçı depresyona soktu beni resmen🙈 eşim ne kadar yardım etse de talan olmuş evimle başbaşayım buna bile şükrediyorum şu an. Biraz evi toplama ve pazara çıkma planım var, iftar ve sahur menümü belirledim☺️

İftar:
Ezogelin çorba
Pilav (dünden)
Nohut
Salata

Sahur:
Kahvaltılıklar
Melemen
Peynirli börek

Çok geçmiş olsun 🥰Amin inşallah ❤️

Merhabalar ,bende salatasız yemek yiyemeyenlerdenim . En son marula 16 lira vermiştim geçen hafta . Bu hafta 20 dir kesin:KK43: Dikim için geç kalınmistir diye dusunuyordum ama degilmis ,bilgilendirme için çok tskler :) Fideyi nerden almıştınız acaba çiçekcilerde olur mu ? Tohum bulunuyor da fide görmedim yakın çevremde.
Ben yediğimiz kıvırcığın kökünü atmayıp biraz suda bekletip sonra toprağa gömüyorum öylede çıkıyor haberiniz olsun 😊

İbrahim Saraçoğlu kaynamış suyu üst demliğe döküp çayını sonradan koyun diyordu benim dinlediğim. Öyle denedim sevemedim. Ama yasmin soğuk suya koyuyor demi.
proflarımı karıştrdım acaba.çok net dinlemiştim esasında biyerde ama beynim error da vermiş olabilir açlığın etkisiyle.ben ondan duyup denemiştim .ibrahim hocam sesleniyorum sana hangisi önceydi:KK70:

Ben bir kahveci abiden öğrenmiştim bunu yıllar evvel.
Çayın lezzeti gerçekten ortaya çıkıyor değil mi?
zamanım varsa yapıyorum.bikere kısıtlı bir zamanda yapmıştım tadı hala çiğdi.

babamın tarifide şöyle anlatayım zira her çayı içmez kendileri.çaydanlığa su konur ocağa usulca bırıkılır ,diğer yandan demliğe yeterli miktar çay eklenir ve (burası önemli) önce bir havalandırılır arkasından soğuk suyla yıkanır demlik çaydanlık üzerine bırakılır.kaynayınca çay demlenir ve ocağın üstünde demlik bekletilir ve çay iki tur döndürülmek suretiye takla atırılır.kapak kapatılır ..su kaynar kaynamaz çay bardaklara servis edilir zira on dakikayı geçtiği an o çay çay değildir.:KK70:

İftar:
Ezogelin çorba
Pilav (dünden)
Nohut
Salata

Sahur:
Kahvaltılıklar
Melemen
Peynirli börek

Amin canım inşallah.
Sana da gelmiş geçmiş olsun.
Allahım beterinden korusun inşallah.

Kolay gelsin tatlı hanımlar,
Çok şükür bugün oruçluyum.:KK73:

Sahurda ucu ucuna yetiştik.
Hatta ilacımı, suyumu tercih ettiğim için bazı kurabiyelerden eksik yediğim doğrudur.:bicak:
Aslında uyanıktık, ama toparlanamadık, sağlık olsun.

Bugün nasip olursa sahura pide içi kaşarlı, lorlu, yumurtalı tost yapacaz. Çok çok severiz.:KK37:
Az zeytin
Marul, domates, salatalık
Kocama çay
Bana taze sıkılmış portakal suyu
Çilek
Kuru kayısı
Bol su :temizlik:

İftar menümüz de hazır.
Sağlıkla mutlulukla yemek nasip olur inşallah.

Tarhana çorbası. Kalkıp pişirsem iyi olur.
Bol peynirli pizza, bana
Bol karışık pizza, kocama
Buzluk temizleniyor.:spor:
Patates kızartması
Hazır şinitzel
Tatlıyı kocam getirecekmiş.
Fanta,ayran, bol su

Aralarda meyve yiyoruz, ben meyve çok özlüyorum. Normal zamanda gün içinde de çok meyve yediğim için akşama sıkıştırıyoruz, zor oluyor ama olsun. Allahım büyüktür, sağlığımız yerinde olsun da her şeye çare var aslında.:KK200:

Herkesin ellerine sağlık.:KK74:
Allahım olmayanlara da versin inşallah.:KK5:
Allahım hepimizin dualarımızı, oruçlarımızı, namazlarımızı kabul etsin inşallah.:KK68:

X