An itibari ile eriştem bitmiştir.İftara kadar hamurları açtım.Saat 22:00 dan sonrada kesme işini hallettim.
Sebzeli Renkli Erişte Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri
Havuçlu için;
2 büyük boy havuç
2 yumurta
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
Pancarlı için;
2 büyük boy pancar
2 yumurta
5 su bardağı un
1tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
Sütlü için;
Bir su bardağı süt
2 yumurta
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Ispanaklı için;
1 su bardağı su
2 yumurta
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
250 Gr kadar ıspanak(koyu yeşil olmasını istiyorsanız saplarını koparın.Ben bu sefer açık renkli yaptığım için saplarınıda kullandım.Göz kararı da ıspanak katabilirisiniz.
Sebzeli Renkli Erişte Yapımı Tarifi'nin Yapılışı
Not:Ölçüleri çoğaltabilirsiniz.Unu yavaş yavaş dikkatli katın yumurta ve malzemeye göre arttırıp azaltabilirsiniz.Çok olur derseniz yarım ölçüde kullanabilirsiniz.Pancar yoksa mor lahanalı da yapılabilir salatalar pilavlarda çorbalarda peynirli kıymalı her çeşitle tüketilebilirsiniz
1-Havuçları ve pancarları küçük küçük doğrayıp ayrı kaplarda 1 su bardağı su ile ocakta 10 dk kaynatıyoruz.Sonrasında rondo ya da blanderdan püre haline gelene kadar iyice eziyoruz.(ben rondodan geçirdim)Sonrasında Yumurta, püre, tuz, un yoğrulur sert bir hamur olmalı.
Süt pişirip soğutalım hamurunu yoğuralım.
Bezeler çok sert olmalı 1 ya da yarım saat buz dolabında dinlensin,
Dinlenmiş bezeleri un ekleyerek ilk önce merdaneyle sonra oklavayla mantı hamuru kalınlığında açalım.
Açtığımız yufkaları bir bez üzerine alıp kurutalım isterseniz saçta arkalı önlü hafif pişirebilirsiniz çok beklemek istemezseniz.Ben biraz uzun sürse de kurumalarını bekliyorum.
Sonra 2,5 cm genişliğinde şeritler kesip,şeritleri 3 erli 4 erli ince ince kesip 1- 2 gün güneş görmeyen serin bir yerde örtü üzerinde kurutun ,sonra tüketmeye hazır. Yapacakların şimdiden eline emeğine sağlık...