Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz (2021)

Merhabalar ,yine çok yorgunum .Çalışan ev kadınları işten gelip oruçlu oruçlu çok zor oluyordur sizi bugun çok iyi anladım.Eskiden bende çok uzun saatler çalışıyordum ama anne evinde 🙈 Dışarda işlerim vardı ,pazara gittim .Annemleri gördüm açıkhavada falan kısaca İstanbul beni çok yordu yine.Menüde :

Fırında patates -kofte
Enginar ( Geceden yaptım ki bir gece dursun ,pisirdigim tencerede soğsun)
Her zamanki gibi yanına ev yoğurdu
Halen evde iki dilim tiramisu var tatlı olarak .

Bunu çok canım çekti ya geç gördüm o yüzden yapamadım. Ispanak yemeği yaptım o bugün bitti. Yarına bunu yapabilirim. Tarif için teşekkür ederim, elinize sağlık. 🥰

Sahura kahvaltı burger yapıyorum, Emir Yargın'ın tarifiyle. Kendisine referans vermemek olmaz, denemek isteyenler şöyle buyursun. Gayet doyurucu oluyor. Tavsiye ederim.

Ben de bugün bu tarifi yaptım,kırmızı etle yaptım ben, güzel oldu ben beğendim ama cocuklar patates ve etlerini yediler sadece, sebze sevmiyorlar malesef,

Herkese hayırlı cumalar :)
İftara
Şehriye çorbası
bezelyeli patetesli tavuk yemeği(nedense özellikle canım çekti, Ramazan geldiğinden beri sulu yemek yapmadım iyi olur)
Pilav ya da makarna
Salata
Belki biber patlıcan kızartıp sarımsaklı yoğutlarım.
Tatlı trileçe
Allah ibadetlerimizi ve dualarımızı kabul, hayırlı iftarlar :)

Hayırlı Cumalar herkese🥰

Dün biraz buzluğumdakileri tüketmeye karar verdim, yaz geliyor ona da bir temizlik lazım, o yüzden bugün iftar menüm;

Tavuk suyuna çorba
Barbunya
Bulgur pilavı
Kıl biber kavurması domatesli
Mozaik pasta (unutmuşum buzlukta, eşim bayılır, hazine bulmuş gibi sevindim😂)

Buzluktan olunca iş çıkışı markete koşturma derdi de olmayacak, bir mutluyum sormayın😂😂

Dün mezgit salata baklava vardı. İlk defa mezgit yedim ama hiç begenmedik yaa😭 ben mi beceremedim. Tarifte un mısır unu tuz karışımına bula az yağda kizart diyodu. Öyle yaptım. A 101 den aldm balığı. Donmuş balık diyemi tatsız. Ama somon aldım geçen aynı şekilde paketli donmuş olarak güzeldi. Resmen zorla yedim🥺.
Bugün sebzeli mercimek çorbası. Lazanya yapcam. Belki sütlü tatlı yaparım.

Hayırlı Cumalar herkese🥰

Dün biraz buzluğumdakileri tüketmeye karar verdim, yaz geliyor ona da bir temizlik lazım, o yüzden bugün iftar menüm;

Tavuk suyuna çorba
Barbunya
Bulgur pilavı
Kıl biber kavurması domatesli
Mozaik pasta (unutmuşum buzlukta, eşim bayılır, hazine bulmuş gibi sevindim😂)

Buzluktan olunca iş çıkışı markete koşturma derdi de olmayacak, bir mutluyum sormayın😂😂
Mozaik pastayı kendiniz mi yapıp attınız yoksa hazır mı ? Bende mi yapsam bı ara buzluk kurtarıcı oluyor çünkü .
Ellerinize sağlık ...

Dün mezgit salata baklava vardı. İlk defa mezgit yedim ama hiç begenmedik yaa😭 ben mi beceremedim. Tarifte un mısır unu tuz karışımına bula az yağda kizart diyodu. Öyle yaptım. A 101 den aldm balığı. Donmuş balık diyemi tatsız. Ama somon aldım geçen aynı şekilde paketli donmuş olarak güzeldi. Resmen zorla yedim🥺.
Bugün sebzeli mercimek çorbası. Lazanya yapcam. Belki sütlü tatlı yaparım.
Mezgit genel olarak tatsız bir balıktır zaten. Hic sevmem. Evime asla sokmadım.

Küçük balıkları sevmem ama en sevmedigim mezgittir.

Somon da tercih etmem.

Levrek, dil balığı , çupra ... bunlar hakikaten güzel balıklar. Ama tabi ki pahalılar. Baliği eşim daima balık halinden alır.
Marketten almadim hic.

Siz de kendiniz dondurun bence. Benim buzluğumda balık var mesela😊

Size eşimin balık tarifini vereyim hemen.

Yapısmaz firin tepsisine önce halka halka doğradığımiz soganları diziyoruz.

Üstüne halka seklinde patates kesip biraz zeytinyagi döküyoruz
Firina veriyoruz.

Biraz pişince üstüne 3 parmak kalinlığinda kapya biberlerimizi diziyoruz.

Su eklemiyor eşim. Ama bence siz yarım çay bardağı kadar ekleyin.

En son balık ile defne yaprağı ekliyor. Arzuya göre tereyağı da olabilir. Pul biber karabiber tuz ve bol bol limon sıkın ustune.

Biz eksi severiz. Balik bence limonsuz yenmez❤

X