Evet kızlar mutfağı eşim topladı. Ben de size yazıyorum.
Öncelikle belirteyim ki internetteki tarifte yazilanlara uymadım. Kendime göre degistirdim. Yani buraya yazdıklarım kendi tarifim.
Tavuk dünyasına benzerliği bence yüzde 95
Mesela ben 13 saat marine ettim. Tarifte marine yok. Ki bence marine yoksa tavuk dünyasının lezzeti yok.
Bi de tarifte göğüs kullanılmış. Ben göğüs sevmiyorum çok kuru geliyor.
Bi de ölçüleri ben yaklaşık vereceğim. Siz kendinize göre ayarlayin.
Ben 2 kişilik yaptığım için azar azar kullandım.
Malzemeler;
Kemiksiz tavuk eti.( İzgara tava seklinde satiliyor her yerde ) eğer göğüs seviyorsaniz göğüs de olur. Mesele kemiksiz olması.
1 kuru soğan. Ben küçük boy kullandım
1 diş sarımsak
Barbekü sos (migroslarda heinz in barbekü sosu satiliyor. Pahalı degil)
1 yemek kaşığı salça.
Kapya biber. (Bende yoktu unutmuştum almayı)
Tuz . Kekik. Azıcık pul biber.
Tavukları julyen doğradım. 1 tatli kaşığı yoğurt. Birkaç damla llimon.tuz. kekik ve karabiber ile biraz da defne yaprağını iyice karıştırıp dolaba kaldırdım. 13 saat marine ettim . Yani dünden yaptım bu işi.
(Azıcık sarimsak tozu ilave edilebilir. Ben ettim.. Ama sarımsak tozu çok az olmalı. Çünkü zaten pişerken sarimsak eklenecek. )
Marinede limon ile karabiber kesinlikle şart. Diğerleri olmasa da olur.
Sabahtan akşama kadar marine de yeterli olur bence. Ama marinesiz olMaz. En az 6 saat derim ben.
Ocak hiçbir zaman harli olmasın kızlar. Çünkü ici kuru kaliyor. Mümkün mertebe orta ve kısık ateş kullanalim.
Ben başlangıçta orta ateş. Sonrasinda kisik ateş kullandim.
Tavaya önce tavukları alalım. Biraz pişmeye başlayınca rendeledigimiz soğan ile sarımsağı ekleyelim.
Onlar da yumusayınca julyen doğradigimiz kapya biberleri koyalim.onlar da yumuşasın.
Sonrasında salçayı sıcak suyla açıp tavuklara dökelim. Ben 1 cay bardağından su kullandım. Siz tavuk miktarına göre ayarlayın.
Sonrasında altıni kısalım. Pişmeye birakalim. Ara sira karistiralim.
Ben kısık ateste yaklaşık 1 saat usul usul pişirdim.
Pismeye yakın 3 buçuk yemek kaşığı barbekü sos ekledim. Iyice karıştırıp 5 dakika daha pişirdim. Sonra altını kapatip 5 dakika dinlendirdim.