Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz (2020)

Ayy benim eşimde seçer yemek köfteli çorba sevmez sulu köfte yemeği yer (çelişkiye bak :) ) mantı yemez su böreği yemez karnabahar yemez pırasa yemez yemezde yemez bu kış eve bir kere bile pırasa almadık mesela 😂
Ay sizin eşiniz benim huysuzumdan daha beter.
Yalnız değilmişim biraz rahatladım.

Babam da oyle aynen. Kiymayla kofte yap yer. Kiymali borek yemez. Kofteyi sulu yemez.
Kofteye maydanoz koy yemez. Etin yagi varsa yemez. Delirtir insanı.
Ben de secerim ama bu kadar incik cincik secmem :KK70:
Sorma ya maydanoz ve dereotundan tiksinir kofteya salataya koyamiyorum o yüzden ama lahmacunun içine sarınca yiyor ( bidaha çelişki) etli kıymalı börek hiç yemez onu geçtim etli Kuru fasulye ve nohutta yemez 😂😂😂
Ay sizin eşiniz benim huysuzumdan daha beter.
Yalnız değilmişim biraz rahatladım.
Aynen bu gidişle oğlumda öyle olacak diye korkuyorum ben
Geçen benimle beraber mantı yedi bayıla bayıla nasıl sevindim normalde babası yemiyor diye yemiyordu oda 😂😂

Sorma ya maydanoz ve dereotundan tiksinir kofteya salataya koyamiyorum o yüzden ama lahmacunun içine sarınca yiyor ( bidaha çelişki) etli kıymalı börek hiç yemez onu geçtim etli Kuru fasulye ve nohutta yemez 😂😂😂

Aynen bu gidişle oğlumda öyle olacak diye korkuyorum ben
Geçen benimle beraber mantı yedi bayıla bayıla nasıl sevindim normalde babası yemiyor diye yemiyordu oda 😂😂
Hahah babamla ayni topraktan :KK70: eti kavur yer etli fasulye nohut yemez. Mesela havuc kizartmasina bayilir. Her disari ciktiginda havuc alır kizartma icin ama havuc salatasi yemez. Yemege havuc koy yemez :KK70:
Saka gibiler 😁

Ekşi maya ekmek yaptım bugün.
Miss koktu yine mutfağım.

İftara kabak dolması (kızarmış kabaktan yapıyorum ben)
Yayla çorbası
Artmış yemekler var az az kalmış birde onlar.
Bol su
Herkesin iftarı bereketli olsun :KK200:
IMG_20200518_154255.jpg

Aksam rehavet çökünce gelemedim. Hemen yaziyorum.

Ben 2 3 yemek kasigi sivi yagda 1 tatli kasigi kadar unu koku atana kadar kavuruyorum. Sonrasinda azicik salca ve 1 tane iri domatesin rendesini ekleyip az oyle kavuruyorum. O an püre gibi oluyor ama aciliyor. 2 avuc tepeleme olmayacak sekilde arpa sehriye ekliyorum. Sehriyeler kavrulunca sismedigi icin bir iki cevirip tavuk suyu ekliyorum. Tavuk suyu yoksa normal su da olur. Su ekleyince bazen 1 tavuk bulyonu 3e bölüp bir parcasini ekliyorum. Tuz, karabiber ve kiyilmis maydanoz ekliyorum. Bu sekilde sehriyeler sisene kadar pisiriyorum.
En lezzetli bu sekilde oluyor 😊
Eymenimpinar Eymenimpinar canim burda tarifi 💕

2 gündür halsiz hissediyorum kendimi. Bacaklarım ağrıyor. Yemeği zor hazırladım. Ramazanın ilk haftaları daha dinamiktim. Ankarada inanılmaz bunaltıcı bir sıcak var. Yağmur sıcağı derlerya öyle.

Burda da iki gundur bir isindi ki hava. Asiri bogucu gerçekten. Ilk gunler daha kolaydi.
Bu arada ekmek super gorunuyor.

Bu akşam iftar icin tavuk dünyasının barbekus isimli şahane tavuğunu deneyeceğim. Daha önce cesaret edememistim. Umarım ac kalmayız.

Domates çorbası salata makarna da eklerim.

Bize dua edin ac kalmayalım 🤣
Güzel olursa tarif isteriz 😂
İnşallah aç kalmazsiniz 😂

Bu akşam iftar icin tavuk dünyasının barbekus isimli şahane tavuğunu deneyeceğim. Daha önce cesaret edememistim. Umarım ac kalmayız.

Domates çorbası salata makarna da eklerim.

Bize dua edin ac kalmayalım 🤣

Guzel bi tariften yaparsan enfes olur bence. Ben kekiklim tarifini yapiyorum. Tadina doyamiyoruz 😍 bak canim cekti 🙈

Güzel olursa tarif isteriz 😂
İnşallah aç kalmazsiniz 😂
Güzel olursa başımla beraber.

Geçen de tavuk dürüm yaptım m ama tavuk kokuyordu. Ben sevmiyorum tavuk kokmasini. Zorla yedik ac kalmadık ama bi daha denemem 😊

Bu akşamki güzel olursa havami atmak için tarif yazarim mutlaka🤣🤣🤣

Guzel bi tariften yaparsan enfes olur bence. Ben kekiklim tarifini yapiyorum. Tadina doyamiyoruz 😍 bak canim cekti 🙈
1 tane tarif var zaten. Nefis yemek tariflerinde buldum. 7 kişi denemiş. Hepsi çok beğenmiş. Lakin tarifte 15 dakika pişirme suresi demiş.

Tavuk 15 dakikada pişemez. O kısım tarife olan güvenimi çok fena sarsti

X