- 9 Mayıs 2015
- 3.657
- 7.938
Geçmiş olsun, Allah şifa versin inşallah...Dün gece migrenim tuttu çok hastalandım istifra, avmigran, apranax derken bugün niyetlenemedim.
Dün pazar alışverişi, alınanları yıka, yerleştir. buzluğa bezelye at, evdeki mor lahana bozulmasın diye turşu yap, çilek suyu kaynat, iftara yemek yap derken çok yoruldum sanırım.
Eşim de dün okuldan geldikten sonra evde çalışmak zorunda kaldı, bana yardım etmeye fırsat bulamadı, normalde birlikte yaparız, sağ olsun.
Dünden yoğurtlu dövme çorbamız var.
Yanına etli dolma, çoban salata.
Huysuza makarna.
Eşim ıslak kek yapacak tatlı niyetine, Arda'nın tarifiyle bence en güzel ıslak kek tarifi onunki.
Allah hepimizin sofrasına huzur ve bereket versin, oruçlarınızı kabul etsin inşallah.
Buğday unu mu mısır unu muah peki tamam şimdi anladım
biz Trabzonluyuz annem de yapardı çok tava derler bizde adına mesela fasülye tavası afiyet şifa olsun inşallah
biz genelde mısır unu kullanırız böyle şeylere mesela patlıcan da çok yapılır öyle yada fasülye soğan patates karışımını da yapardı annem mısır unu ile ama unu öyle çok koymazdi ben kendim bir tek hamsi yapmışımdır o şekildeBuğday unu mu mısır unu mu, bende yapayım bir ara, yoğurtla yemeyi severim böyle şeyleri :)
Dün gece migrenim tuttu çok hastalandım istifra, avmigran, apranax derken bugün niyetlenemedim.
Dün pazar alışverişi, alınanları yıka, yerleştir. buzluğa bezelye at, evdeki mor lahana bozulmasın diye turşu yap, çilek suyu kaynat, iftara yemek yap derken çok yoruldum sanırım.
Eşim de dün okuldan geldikten sonra evde çalışmak zorunda kaldı, bana yardım etmeye fırsat bulamadı, normalde birlikte yaparız, sağ olsun.
Dünden yoğurtlu dövme çorbamız var.
Yanına etli dolma, çoban salata.
Huysuza makarna.
Eşim ıslak kek yapacak tatlı niyetine, Arda'nın tarifiyle bence en güzel ıslak kek tarifi onunki.
Allah hepimizin sofrasına huzur ve bereket versin, oruçlarınızı kabul etsin inşallah.
Buğday unu mu mısır unu mu, bende yapayım bir ara, yoğurtla yemeyi severim böyle şeyleri :)
Teşekkür ederim :)Ben normal beyaz unla kizartiyorum :)
Çok teşekkür ederim, şükür bugün ağrı yok sadece midem biraz rahatsız bir de gözlerimin altı kara kara olmuş.Cok gecmis olsun. Bende de var migren bilirimbugun iyi misin?
Evde neler var? Düşünün hemen buluruz yapacak bir şeyler.Şimdiden o kadar yoruldum ki ben oruç değilim ama eşime ne yapacağımı bilmiyorum
Patlıcan ,kabak ,biber ,patates ,soğan belli başlı herşey var açıkçası yarın sokağa çıkma yasağı olduğu için evde eksik olmuyo genelde ama dün bütün sebze ve kıyma ile fırında yemek yaptım ,ondan önce çorba pilav felan değişik bişey istiyorum ama yorgunumda eşime soruyorum makarna yap diyo ona da kıyamıyorum sonuçta oruç tutuyor bi makarna ile idare etsin istemiyorumEvde neler var? Düşünün hemen buluruz yapacak bir şeyler.
Önden çorba artı fırın makarna ya da Kumpir (isterseniz tarif ederim, ya da Umut Sepetim'in tarifine bakın)Patlıcan ,kabak ,biber ,patates ,soğan belli başlı herşey var açıkçası yarın sokağa çıkma yasağı olduğu için evde eksik olmuyo genelde ama dün bütün sebze ve kıyma ile fırında yemek yaptım ,ondan önce çorba pilav felan değişik bişey istiyorum ama yorgunumda eşime soruyorum makarna yap diyo ona da kıyamıyorum sonuçta oruç tutuyor bi makarna ile idare etsin istemiyorum
Kumpir benimde aklıma geldi aslında bide çorba yaparım yeter gibi fırında makarna için makarna yok normal makarna ile oluyormuÖnden çorba artı fırın makarna ya da Kumpir (isterseniz tarif ederim, ya da Umut Sepetim'in tarifine bakın)
Kaşarlı menemen.
Fırın makarna biraz oyalar diğerleri kolay.
Kısır, patatesli tuzlu çörek, çay sofrası.
Bu menü de kolay.
Fırın makarna için içi boş bir makarna çeşidi daha iyi oluyor.Kumpir benimde aklıma geldi aslında bide çorba yaparım yeter gibi fırında makarna için makarna yok normal makarna ile oluyormu
İçi boş olarak yüzük makarna var olurmuFırın makarna için içi boş bir makarna çeşidi daha iyi oluyor.
Benim de huysuz oğlum sever.
Geçen fırın makarna olarak satılan kalın spagetti gibi olandan kalmamış evde,
Kalın kalem makarna vardı ondan yaptım
güzel oldu.
İçi boş olmalı ki beşamel sosu çekip kuru olmasın.
Dağ gibi bir ütü de beni bekliyor.Mercimek çorba dünden
Bakla
Peynir tatlısi
Ütü yapıyorum yazlıklar çıktı yıka utule yeter bu akşam