Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz (2020)

Geçmiş olsun, Allah şifa versin inşallah...

Buğday unu mu mısır unu mu , bende yapayım bir ara, yoğurtla yemeyi severim böyle şeyleri :)
biz genelde mısır unu kullanırız böyle şeylere mesela patlıcan da çok yapılır öyle yada fasülye soğan patates karışımını da yapardı annem mısır unu ile ama unu öyle çok koymazdi ben kendim bir tek hamsi yapmışımdır o şekilde benden daha bilgili olanlarda inşallah yazarlar da sizde denersiniz

Cok gecmis olsun. Bende de var migren bilirim bugun iyi misin?

Cok gecmis olsun. Bende de var migren bilirim bugun iyi misin?
Çok teşekkür ederim, şükür bugün ağrı yok sadece midem biraz rahatsız bir de gözlerimin altı kara kara olmuş.
D vitamini değerlerim düşünce daha sık atak geçirdiğimi fark ettim eşim eczaneye gidip aldı.

Evde neler var? Düşünün hemen buluruz yapacak bir şeyler.
Patlıcan ,kabak ,biber ,patates ,soğan belli başlı herşey var açıkçası yarın sokağa çıkma yasağı olduğu için evde eksik olmuyo genelde ama dün bütün sebze ve kıyma ile fırında yemek yaptım ,ondan önce çorba pilav felan değişik bişey istiyorum ama yorgunumda eşime soruyorum makarna yap diyo ona da kıyamıyorum sonuçta oruç tutuyor bi makarna ile idare etsin istemiyorum

Önden çorba artı fırın makarna ya da Kumpir (isterseniz tarif ederim, ya da Umut Sepetim'in tarifine bakın)
Kaşarlı menemen.
Fırın makarna biraz oyalar diğerleri kolay.
Kısır, patatesli tuzlu çörek, çay sofrası.
Bu menü de kolay.

Geçmiş cumamız mübarek olsun inşallah. Dualarımız kabul olsun en hayırlısıyla inşallah.
Bir iki gündür biz de yormuşuz kendimizi. Kocam yanımda uyuyor, ben de biraz çalışıp biraz buraya bakıyorum.

Sahurumuzda yine ilaçlarımız, su ve hurma vardı.

İftarımıza gelince;
Kayınvalidem dün taze fasulye ve mercimek çorbası göndermiş, sağolsun.
Yanına da bana peynirli makarna yaparız.
Salata.
Yoğurt.
Gene kayınvalide irmik helvası.
Bol su!!!

Çok çok susuyoruz gerçekten. Allah'ım dışarıdakilere yardım etsin, evde bile zorlanıyorum yani.

Sarmalarımızı yarın bitirmeye karar verdik. Yanına da kocam bir şey düşünür.
Bu bir, iki gün yemek işimiz fazla yok. Ramazan her sene hep çok bereketli oluyor çok şükür.

Maalesef güllaç çok kötü oldu, kendime çok kızdım. Eskiden çok tatlı yapardım çünkü. Kocam sağolsun yeni güllaç getirdi, yeniden denedim, inşallah bu defa güzel olur.

Hepimizin ellerine sağlık.
Allah'ım olmayanlara da versin inşallah.
Allah'ım hepimizin oruçlarımızı, dualarımızı, namazlarımızı, tesbihlerimizi, ibadetlerimizi kabul etsin inşallah.

Kumpir benimde aklıma geldi aslında bide çorba yaparım yeter gibi fırında makarna için makarna yok normal makarna ile oluyormu

Kumpir benimde aklıma geldi aslında bide çorba yaparım yeter gibi fırında makarna için makarna yok normal makarna ile oluyormu
Fırın makarna için içi boş bir makarna çeşidi daha iyi oluyor.
Benim de huysuz oğlum sever.
Geçen fırın makarna olarak satılan kalın spagetti gibi olandan kalmamış evde,
Kalın kalem makarna vardı ondan yaptım
güzel oldu.
İçi boş olmalı ki beşamel sosu çekip kuru olmasın.

İçi boş olarak yüzük makarna var olurmu

Mercimek çorba dünden
Bakla
Peynir tatlısi
Ütü yapıyorum yazlıklar çıktı yıka utule yeter bu akşam
Dağ gibi bir ütü de beni bekliyor.
Ben de başlayacağım birazdan.
Öğlenden beri yatak odası dolaplarını aktar, topla, sil, düzenle işim çok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…