Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz (2020)

Arkadaşlar etli dolmayı içini önceden pişirerek/kavurarak yapan var mı?
Huysuz vatandaş çiğden yapınca çok severek yemiyor içinden soğanlarını ayırıyor.
İçini azıcık kavursam sonra da fırında pişirsem diye düşündüm ama hiç denemedim daha önce.

Geçmiş cumamız mübarek olsun inşallah. Dualarımız kabul olsun en hayırlısıyla inşallah. :KK73:
Bir iki gündür biz de yormuşuz kendimizi. Kocam yanımda uyuyor, ben de biraz çalışıp biraz buraya bakıyorum.:işsiz:

Sahurumuzda yine ilaçlarımız, su ve hurma vardı.:uykucu:

İftarımıza gelince;
Kayınvalidem dün taze fasulye ve mercimek çorbası göndermiş, sağolsun.:21:
Yanına da bana peynirli makarna yaparız.
Salata.
Yoğurt.:KK24:
Gene kayınvalide irmik helvası.:KK71:
Bol su!!!

Çok çok susuyoruz gerçekten. Allah'ım dışarıdakilere yardım etsin, evde bile zorlanıyorum yani.:temizlik:

Sarmalarımızı yarın bitirmeye karar verdik. Yanına da kocam bir şey düşünür.
Bu bir, iki gün yemek işimiz fazla yok. Ramazan her sene hep çok bereketli oluyor çok şükür.:KK72:

Maalesef güllaç çok kötü oldu, kendime çok :KK67:kızdım. Eskiden çok tatlı yapardım çünkü. Kocam sağolsun yeni güllaç getirdi, yeniden denedim, inşallah bu defa güzel olur.:ıslık:

Hepimizin ellerine sağlık.:KK60:
Allah'ım olmayanlara da versin inşallah.:KK36:
Allah'ım hepimizin oruçlarımızı, dualarımızı, namazlarımızı, tesbihlerimizi, ibadetlerimizi kabul etsin inşallah.:KK74:
Neden kötü olduki nasıl yapmıştın? Tüh

Neden kötü olduki nasıl yapmıştın? Tüh
Meyvesini fazla koymuşum, süt yetersiz gelmiş, kuru kalmış maalesef. Aslında dolaba koyarken farkettim, biraz portakal suyu ve süt ilave etmeye çalıştık ama maalesef yetmedi.:oops:
Ben de çok kızdım kendime.:KK67:
Bu defa daha dikkatli yaptım. Yumuşak oldu,görünüşü de hoş.
İnşallah tadı güzeldir.:KK72:

Meyvesini fazla koymuşum, süt yetersiz gelmiş, kuru kalmış maalesef. Aslında dolaba koyarken farkettim, biraz portakal suyu ve süt ilave etmeye çalıştık ama maalesef yetmedi.:oops:
Ben de çok kızdım kendime.:KK67:
Bu defa daha dikkatli yaptım. Yumuşak oldu,görünüşü de hoş.
İnşallah tadı güzeldir.:KK72:
Ben sadece ceviz koyuyorum yaparken. Hiç meyveli denemedim. Olmuştur merak etme ellerine sağlık 🧿🧿🧿🧿🧿

Arkadaşlar etli dolmayı içini önceden pişirerek/kavurarak yapan var mı?
Huysuz vatandaş çiğden yapınca çok severek yemiyor içinden soğanlarını ayırıyor.
İçini azıcık kavursam sonra da fırında pişirsem diye düşündüm ama hiç denemedim daha önce.
Ben hep kavuruyorum iyice çay bardağı su katıp kaynayınca kapatıyorum doldur firinla bir tarafı kızarınca öbür tarafını çevir biberleri yan koyarim yarıya kadar su üzerine az yağ gezdiririm ütüleri bana gönder canım baslamisken çıksın 😁

Ben sadece ceviz koyuyorum yaparken. Hiç meyveli denemedim. Olmuştur merak etme ellerine sağlık 🧿🧿🧿🧿🧿
Hepimizin ellerine sağlık olsun.
Ben çilek ve ceviz çok seviyorum içinde.
İşte bu defa içine bunların yanında portakal rendesi, yeşil elma, kuru üzüm koyduk ama fazla koymuşuz galiba.

Geçmiş cumamız mübarek olsun inşallah. Dualarımız kabul olsun en hayırlısıyla inşallah. :KK73:
Bir iki gündür biz de yormuşuz kendimizi. Kocam yanımda uyuyor, ben de biraz çalışıp biraz buraya bakıyorum.:işsiz:

Sahurumuzda yine ilaçlarımız, su ve hurma vardı.:uykucu:

İftarımıza gelince;
Kayınvalidem dün taze fasulye ve mercimek çorbası göndermiş, sağolsun.:21:
Yanına da bana peynirli makarna yaparız.
Salata.
Yoğurt.:KK24:
Gene kayınvalide irmik helvası.:KK71:
Bol su!!!

Çok çok susuyoruz gerçekten. Allah'ım dışarıdakilere yardım etsin, evde bile zorlanıyorum yani.:temizlik:

Sarmalarımızı yarın bitirmeye karar verdik. Yanına da kocam bir şey düşünür.
Bu bir, iki gün yemek işimiz fazla yok. Ramazan her sene hep çok bereketli oluyor çok şükür.:KK72:

Maalesef güllaç çok kötü oldu, kendime çok :KK67:kızdım. Eskiden çok tatlı yapardım çünkü. Kocam sağolsun yeni güllaç getirdi, yeniden denedim, inşallah bu defa güzel olur.:ıslık:

Hepimizin ellerine sağlık.:KK60:
Allah'ım olmayanlara da versin inşallah.:KK36:
Allah'ım hepimizin oruçlarımızı, dualarımızı, namazlarımızı, tesbihlerimizi, ibadetlerimizi kabul etsin inşallah.:KK74:
güllaç bir defa denedim ablam muhallebi li yapmıştı bir sefer onun tarifini uyguladım ama uzaktan yakından ilgisi yoktu onun yaptığı ile 🙈😄

gecenlerde eşim dışarıdan aldı güzeldi yendi fakat ne kadar denedimse ablamın yaptığının tadını alamadım hiç bir daha 🤔

kolay gibi görünse de belli püf noktaları mi var ki acaba bilemiyorum elinize sağlık herşeye rağmen emek verip denediniz 😍

güllaç bir defa denedim ablam muhallebi li yapmıştı bir sefer onun tarifini uyguladım ama uzaktan yakından ilgisi yoktu onun yaptığı ile 🙈😄

gecenlerde eşim dışarıdan aldı güzeldi yendi fakat ne kadar denedimse ablamın yaptığının tadını alamadım hiç bir daha 🤔

kolay gibi görünse de belli püf noktaları mi var ki acaba bilemiyorum elinize sağlık herşeye rağmen emek verip denediniz 😍
Bugünkü denemeden umutluyum.
Hepimizin ellerine sağlık olsun.

köfteleri hazırladım biraz dolapta dinlensin

sonra salçalı sos ile patates domates biber fırına vereceğim

makarna dünden var çocuklara yapmıştım

salata ve tarhana çorbası yapacağım daha bugün
Yeğenim gıda mühendisi, ıspanak ve makarnayı yiyeceğiniz kadar pişirin, ertesi güne kalmasın,
kalırsa da küçük çocuklara yedirmeyin der.
Nedenini çok sorgulamadım, aklımda kalmış.

Herkese hayırlı akşamlar.. 💕💕

derin sularda derin sularda ablacım geçmiş olsun. İnşallah daha iyisindir. 😘
Dolmayı da antep usulü yapıyorum ben eşimden ötürü, içinin kıyması çiğden konuluyor ama öyle bir yoğuruluyor ki neredeyse öyle pişiyor. 😀😀

Bugünkü menüm :
Havuçlu yayla çorbası
Hasanpaşa köfte / pirinç pilavı
Ayran
Çoban salata
Güllaç

Laale Laale bende güllacın sunumunda çilek kullandım çok şık oldu. İçine de ince bilek ince bilek in dediği gibi sadece ceviz kullandım. 💕

X