- 5 Mayıs 2013
- 33.831
- 41.256
Evet hem anne hem baba tarafım Bulgaristan göçmeni.
Tencerede İzmir köfte yaparken köfteleri kızartıyor musunuz?Bugün ki menümüz;
İftarda
Yoğurtlu yeşil mercimekli çorba
Tencerede İzmir köfte
Bulgur pilavı
Cacık
Baklava ve dondurma
Sahura planım yok
Herkese hayırlı iftarlar, Allah ibadetlerimizi kabul etsin
Ben güzel bir kahvaltı sofrası hazırlarım böyle durumlarda, öncesi içinde basit bir çorba tabiki :)2 saat sonra iftar olacak benim yemeğim yok. Ne yapsam bilemeden öylece oturuyorum inanir msnz?
Tencerede İzmir köfte yaparken köfteleri kızartıyor musunuz?
Bazı tariflerde hepsi çiğden konuluyor pek aklıma yatmıyor o şekilde yapmak.
Dızmana hiç duymadım da çalışma hayatına ilk başladığım yerde Bulgaristan göçmeni dostlarım "lutenisa" diye bir muhteşem lezzet getirmişlerdi, bayılmıştım.Benim de ayni
Heh kocam da bu tarifi bekliyordu, tencerede nasıl yapıyorlar ki, demişti. O hep fırında yapıyor, instagramda öyle bulmuştuk, benim anneciğim de fırında yapar. Hemen göstereyim kendisine.Köfteleri kızartıyorum sası oluyor çünkü çiğden
Patatesleri çiğden koyuyorum rahmetli annem hafif kızartırdı patatesleri ama ben yapmıyorum daha hafif olsun diye. Üzerine yazdan yaptığım domates konservesinden biraz ekliyorum, birkaç yeşil biber . Sonra bir bardak sıcak suyla bir yemek kaşığı salçayı açıyorum içine tuz ve yağ ilave edip kısık ateşte pişiriyorum, enfes oluyor
Ne güzel menüler bunlar Maşaallah.Hayırlı iftarlar güzel hanımlar
İftar =Zeytinyağlı taze fasulye, köy erişteli tereyağlı bulgur pilavı, hoşaf.
Sahur =ev yapımı pide ekmek, haşlanmış yumurta, yeşillik, kahvaltılık. Afiyet şifa olsun.
Her gün her öğün kahvaltı yiyebilirim çok severim❤Ben güzel bir kahvaltı sofrası hazırlarım böyle durumlarda, öncesi içinde basit bir çorba tabiki :)
Senin ismini okuyunca içimdeki ses "in aşağı tut beni" diyorBen soframa bir de közlenmiş patlıcan biber salatası ekledim
Heh kocam da bu tarifi bekliyordu, tencerede nasıl yapıyorlar ki, demişti. O hep fırında yapıyor, instagramda öyle bulmuştuk, benim anneciğim de fırında yapar. Hemen göstereyim kendisine.
Ellerine sağlık canım benim.
Biz de çok severiz İzmir köfte.
Bizimkiler diye bir dizi vardı hatırlarmısınız.katilin eseri Galata can at beni at beni in Haliç’e tut beni tut beni....diye şarkı söylerdi.buraya üye olduğum zaman onu izliyordumSenin ismini okuyunca içimdeki ses "in aşağı tut beni" diyor
Benim komşu da muhacirDızmana hiç duymadım da çalışma hayatına ilk başladığım yerde Bulgaristan göçmeni dostlarım "lutenisa" diye bir muhteşem lezzet getirmişlerdi, bayılmıştım.Onların amiriydim, beğendim diye kavanoz kavanoz taşımışlardı.
Oturup bir ekmek yerdim yanında.
Aklıma geldi, çok aşırı tatlıydı...
Amin canım Allah razı olsun. Allah bu günlerimizi arttırmasın, hepimizin evine bolluk bereket versin inşallah.Ne güzel menüler bunlar Maşaallah.
Allah afiyet bereket versin
Biz de eşimle iftardan sonra bizimkiler izliyoruz.Bizimkiler diye bir dizi vardı hatırlarmısınız.katilin eseri Galata can at beni at beni in Haliç’e tut beni tut beni....diye şarkı söylerdi.buraya üye olduğum zaman onu izliyordum
Maşallah ellerine sağlık çok güzel görünüyor. Bir gün yapacağım inşallah. Tarif için teşekkür ediyorum.Fırında yapılan orjinali aslında ama bana kuru geliyor, bu tarif birazda annemin elektrik tasarruf tedbirlerinden doğmuşdört çocuk, bir torun tencere yemeği lazım ekmek banacak resimde ekleyeyim senin için
Eki Görüntüle 2632106
Maşallah ellerine sağlık çok güzel görünüyor. Bir gün yapacağım inşallah. Tarif için teşekkür ediyorum.