- 14 Temmuz 2011
- 2.855
- 9.835
- 39
Düdüklüde yapıyorum ben kavurup suyunu salıp çekiyor dana etiyse yarım kiloya 1 su bardağı su düdüklü ötunce 40 dakika yeterli suyu varsa kapağı açık kaynatın tamam soğanlı biberli isterseniz eti kavururken suyunu çekince koyarsınız ins düdüklü kullaniyorsunuzdurKızlar selam,
Yarın akşama et kavurma - pilav yapmak istiyorum ama ben daha önce hiç kavurma yapmadım. Dolapta tas kebaplık etim var bir yarım kg kadar. Şöyle yumuşacık nasıl yapabilirim kavurmayı, püf noktalarınız var mı?
Eşim hep aynı menuyu yer ramazanda. Kasarli tost, haslama yumurta, salatalik, cay. Diger kahvaltiliklar oylesine cikiyo masayaKızlar sahurda ne yapıyorsunuz
Allah kolaylik versin canim. Insan okurken yoruluyor :)Huysuzum her şeyi yemediği için döne döne aynı çorbaları yapıyorum.
Bu akşam bol domatesli tel şehriye çorbası var.
Yazdan kalan son domates konservesini kullandım.
3 yufkadan karışık börek sardım.
Kocam kaşar yemez, huysuzum pastırma yemez,
Birine sucuklu-kaşarlı,
diğerine pastırmalı-sebzeli,
birine maydanozsuz peynirli,
diğerine maydanozlu,
ayırt etmek için birine çörekotu,
benimkine susam,
diğeri boş derken yoruldum.
Hiç bir şey seçmeyen bi ben varım.
Umarım karıştırmadan servis yapabilirim.
Dünden zeytinyağlı dolma var.
Eşim şambali tatlısı yaptı.
Allah bereket versin.
Hepimizin sofrası huzurlu, bereketli, oruçlarımız da kabul olsun inşallah.
Biber kızartması olur mu iftara diye düşünüyordum ki bunu okudumİftar :Karışık kızartma bol sarımsaklı domates rendeli sos eşliğinde,
Yoğurtlu erişte çorbası.
Sahureynirli sıkma, kahvaltılık.
Çok güzel olur, şimdiden ellerine sağlık. Ziyan etmemiş olursunuz.Biber kızartması olur mu iftara diye düşünüyordum ki bunu okudum
biberlerim çok çünkü bozulmadan bu hafta bir gün kızartma yapayım bende inşallah
Ellerinize sağlık, aldıklarınızı afiyetle yemeniz nasip olsun.Merhaba kızlar
Bugün pazarımız vardı, dehşet yoruldum , git gel her şeyi dezenfekte et, poşetleri değiştir, sebzeleri, meyvaları yıka yoruldum. Dolapta kalmış yemekler var az az bu akşam onları temizlemek niyetindeyim;
İftarda:
Tarhana çorbası
Bakla yahnisi
Yoğurtlu kızartma
Domatesli kavrulmuş biber
Cacık
Kocama baklava ve dondurma
Bana sütlaç
Sahurda:
Tava böreği
Haşlanmış yumurta
Kahvaltılık
Çay
Hepinize sağlıklı, hayırlı, bereketli iftarlar dilerim
Ellerinize sağlık, aldıklarınızı afiyetle yemeniz nasip olsun.