Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz (2020)

Dızmana hiç duymadım da çalışma hayatına ilk başladığım yerde Bulgaristan göçmeni dostlarım "lutenisa" diye bir muhteşem lezzet getirmişlerdi, bayılmıştım.:spor: Onların amiriydim, beğendim diye kavanoz kavanoz taşımışlardı.
Oturup bir ekmek yerdim yanında. :dondurma:
Aklıma geldi, çok aşırı tatlıydı... :KK31:
Lutenitsa yemisligim yok canim. Köz biber ve patlicanla yapiliyor o. Ben biberi de patlicani da yemedigimden 🙈 Valla yazdikca ne cok yemek sectigim çıkıyor meydana :KK70:

Fırında yapılan orjinali aslında ama bana kuru geliyor, bu tarif birazda annemin elektrik tasarruf tedbirlerinden doğmuş😂 dört çocuk, bir torun tencere yemeği lazım ekmek banacak😂 resimde ekleyeyim senin için🌸

Eki Görüntüle 2632106

Oyyy oyyy ellerine sağlık, şifa olsun. :KK60:
Nurlar içinde yatsın mekanı cennet olsun inşallah anneciğinin. :KK68:

Lutenitsa yemisligim yok canim. Köz biber ve patlicanla yapiliyor o. Ben biberi de patlicani da yemedigimden 🙈 Valla yazdikca ne cok yemek sectigim çıkıyor meydana :KK70:
Şekercim ben de çok yemek seçerim o yüzden çok iyi anlıyorum seni.:KK60:
Sebzeleri iyi kötü yerim de köfte, lahmacun harici et istemem. Şinitzel ya da mangal değilse tavuk yemem. Balık evlendikten sonra başladım az az yemeğe. Onu da gece başlarım midem bulanıyor demeye. :eek:

Hepimize muhteşem haftasonu olsun inşallah. :KK31:Evde bunalmıyoruz di mi? Biz iyiyiz çok şükür. Hala sıkılmadık. :KK3:
Sahurda az atıştırma yaptık. Peynir, ceviz, hurma.

İftarımıza aslında kayınvalide ve kayınpeder pidesi vardı. Ama şimdi kocam onları yarın bitirelim dedi.:KK52:
Sahur doğru düzgün yapamadığımız için kahvaltı özlemiş. Ben de hemen kabul ettim tabii ki.

X xDerinMavix :KK60:verdiği arpalı çorbayı deneyeceğiz.
Menemen yapacakmış kocam.
Bana da göz yumurta.:KK72:
Klasik kahvaltı.
Şimdi de fırında gevrek pişiriyor bakalım nasıl olacak?:hamarat:
Kocaya çay, bana limonata.
Bol su.:temizlik:
Allahım bereket versin inşallah.:KK73:

Hepimizin ellerine sağlık.:KK60:
Allahım olmayanlara da versin inşallah.:KK68:
Allahım hepimizin oruçlarımızı, dualarımızı, namazlarımızı kabul etsin inşallah.:KK74:

Şekercim ben de çok yemek seçerim o yüzden çok iyi anlıyorum seni.:KK60:
Sebzeleri iyi kötü yerim de köfte, lahmacun harici et istemem. Şinitzel ya da mangal değilse tavuk yemem. Balık evlendikten sonra başladım az az yemeğe. Onu da gece başlarım midem bulanıyor demeye. :eek:

Benim de sebzelerle aram yok tam tersi canim. Et tavuk severim. Baliga asigim :KK48:
Sebze daha cok baklagil tarzi iste bezelye, barbunya, fasulye severim. Sebzelerden yediklerimi saysam daha kolay olur o derece secerim. Hic guzel bir durum degil ama iste.

Hepimize muhteşem haftasonu olsun inşallah. :KK31:Evde bunalmıyoruz di mi? Biz iyiyiz çok şükür. Hala sıkılmadık. :KK3:
Sahurda az atıştırma yaptık. Peynir, ceviz, hurma.

İftarımıza aslında kayınvalide ve kayınpeder pidesi vardı. Ama şimdi kocam onları yarın bitirelim dedi.:KK52:
Sahur doğru düzgün yapamadığımız için kahvaltı özlemiş. Ben de hemen kabul ettim tabii ki.

X xDerinMavix :KK60:verdiği arpalı çorbayı deneyeceğiz.
Menemen yapacakmış kocam.
Bana da göz yumurta.:KK72:
Klasik kahvaltı.
Şimdi de fırında gevrek pişiriyor bakalım nasıl olacak?:hamarat:
Kocaya çay, bana limonata.
Bol su.:temizlik:
Allahım bereket versin inşallah.:KK73:

Hepimizin ellerine sağlık.:KK60:
Allahım olmayanlara da versin inşallah.:KK68:
Allahım hepimizin oruçlarımızı, dualarımızı, namazlarımızı kabul etsin inşallah.:KK74:

Insallah beğenirsiniz canim ❤️
Valla biz cok sıkıldık. Laf aramizda 2 gundur aksam ustu cocugu evin onune cikardim. Biraz kosturdu. 2 aydir ilk defa cikti. Az da olsa enerjisini atabildi.
Bizim sokak basinda park var tabi disari cikinca oraya gitmeye yeltendi birkac kez geri dondurdum.

hiç bir şey yapmıyorum 1 haftadaır kv.kalıyorum hamileliğim ağır geçıyo diye bulaşık görümcemle bana kalıyo sadece arada da salata yapıyorum :halay:

Insallah beğenirsiniz canim ❤
Valla biz cok sıkıldık. Laf aramizda 2 gundur aksam ustu cocugu evin onune cikardim. Biraz kosturdu. 2 aydir ilk defa cikti. Az da olsa enerjisini atabildi.
Bizim sokak basinda park var tabi disari cikinca oraya gitmeye yeltendi birkac kez geri dondurdum.
Kıyamam ya çocuk için çok zor tabii. Biz büyükler bilinçliyiz de çocuk ne anlar ki?:emir_bebek:
Allahım kolaylık versin inşallah. :KK74:

Biz trabzonda oturduğumuz için Akcaabat köfteden başka köfte bulunmuyor buralarda 😊.

Akşama iftarda

Domatesli şehriye çorbası

Akçaabat köfte , kızarmış patates ve pirinç pilavı.

Ayran

salata var.

Sahurları eşim hazırladığı için o kısımla ilgili bilgi veremiyorum 😊

Allah kabul etsin

Benim de sebzelerle aram yok tam tersi canim. Et tavuk severim. Baliga asigim :KK48:
Sebze daha cok baklagil tarzi iste bezelye, barbunya, fasulye severim. Sebzelerden yediklerimi saysam daha kolay olur o derece secerim. Hic guzel bir durum degil ama iste.
Aa ciddi mi ya.

Annem bana çok kızıyordu otlamaktan ineğe döndün diyordu.

Brokoli ve bütün lahanagillerin hastasıyım. Yeşil olan şeyleri çok severim . ❤

Dün haşladığım tavuktan ve suyundan artmıştı, onu çorba yapacağım.
Huysuz vatandaş kumpir istedi.
Bana sorarsanız oruçlu oruçlu pek gitmeyecek gibi ama el-mecbur yapacağım.
Çift taraflı tavada pratik oluyor.
Yanına yumuşak bir sebze olsun diye zeytinyağlı taze fasulye pişirdim.
Getir'den donmuş pide getirtmiştik isterlerse onu pişiririz.
Karantina döneminde benim en içime sinen yarı pişmiş, donmuş simit, pide alıp onu tekrar pişirerek tüketmek oldu.
Tatlıcı başı kocam da Kemalpaşa yaptı yanında dondurma ile iyi gidermiş.
Adam yemek değil tatlı düşünüyor, normalde de sever ama Ramazan'da her gün mutlaka tatlı oldu evde.
Canı sağ olsun da yesin, bir şey demiyorum, ben tadıyorum sadece.
Herkese afiyet, bereket, huzur dolu iftar sofraları olsun.

X