Aynen.Eti once yuksek ateste rengi degisene kadar mühürleyin. Sonra suyunu salip cekene kadar kisik ateste pisirin. Tuzunu en son atin. Tuz atinca sert kaliyor. Kavurma seklinde yapacaksaniz muhurlemeden sonra kapagi kapatmadan 1 tane sogan dograrsaniz icine cok lezzetli oluyor.
cok teşekkür ederim
deneyeyim inşallah
YouTube da bir tarif gördüm
öyle ince ince doğranmış
Et soğan Kapya ve yeşil biber
aslinda basit ama et çok nadir hatta neredeyse hiç pisirmediğim için
Evvelki gün karnıbahar kızartması yaptık biz yanında yoğurtla iyi gidiyor.Dolapta artık pişir beni yoksa bu diyardan göçüp gitmek üzereyim diye haykıran bir karnabaharım var. Onu akşama bir şekle sokacağız bakalım. Karnıbahar, pırasa gibi sebzelerin yanına uygun yemek bulamıyorum benhep çorba yapıyorum. Eşimde pilav tarzı katı yemek istiyor mutlaka her şeyin yanına. Neyse uyduracağım bir şeyler artık
Geçmiş olsunDün küçük bir kaza geçirdim, iftarda çay servisi yaparken
kaynar su elime döküldü.
Herkes dikkatli olsun, aman diyeyim.
Dün sebze çorbası yaptım, soğan, bir diş sarımsak, havuç, kereviz, küçük bir patates ve zerdeçal ile.
Oğlum çok yemek seçiyor beni en çok o zorluyor o da yesin diye kıymalı patates yaptık.
Kıyma, soğan ve sarımsağın rengi dönünce küçük doğranmış patatesleri ve sivri biberi ekleyip tencerenin kapağını kapattım.
Buharıyla hem pişti hem sotelendi.
Biraz sonra salçasını ekledim biraz da öyle sotelendi zaten çabuk yumuşadı.
Tuz, karabiber, köri ve kekik ekleyip yarım çay bardağı su ekledim o da salçayı eritip bütünleştiirsin diye.
Aç olduğumuzdan mı bilmem? Çok lezzetli geldi, hımm diye diye yedik patatesler Afyon mamulüydü bu arada.
Oğlana bir de milföy böreği yaptım.
Bugüne Allah kerim.
Çoook severim bende kızartmasını. Bol sarımsaklı yoğurt ohh miss.Evvelki gün karnıbahar kızartması yaptık biz yanında yoğurtla iyi gidiyor.
Ana yemek yerine geçer mi?
Yanına ne olur? Ben de bilemedim.
Bana göre geçer ama evdeki öbür erklere göre sebze yemeği yemekten değil.Evvelki gün karnıbahar kızartması yaptık biz yanında yoğurtla iyi gidiyor.
Ana yemek yerine geçer mi?
Yanına ne olur? Ben de bilemedim.
Ben karnibahari küçük küçük bölüp az su ve yağla direk tavaya koyuyorum.Dolapta artık pişir beni yoksa bu diyardan göçüp gitmek üzereyim diye haykıran bir karnabaharım var. Onu akşama bir şekle sokacağız bakalım. Karnıbahar, pırasa gibi sebzelerin yanına uygun yemek bulamıyorum benhep çorba yapıyorum. Eşimde pilav tarzı katı yemek istiyor mutlaka her şeyin yanına. Neyse uyduracağım bir şeyler artık
Bende çorba yapacağım yanına sadece sanırımBen karnibahari küçük küçük bölüp az su ve yağla direk tavaya koyuyorum.
Hem yumusuyor hem de suyunu çekince hafif kızarıyor.
İki iş olmuyor.
Üstüne de sarımsaklı yoğurt tamam.
Yanına bulgur pilavı olabilir.
Çorba da olursa tamam daha ne olsun bana göre çok bile bu menü.
Karnabaharin en guzel hali graten bence. Besamel sos ve kasar cok yakisiyor cunku. Hem de doyurucu oluyor. Yanina sadece corba ve salata yetiyor. Makarna da yakisiyor.Dolapta artık pişir beni yoksa bu diyardan göçüp gitmek üzereyim diye haykıran bir karnabaharım var. Onu akşama bir şekle sokacağız bakalım. Karnıbahar, pırasa gibi sebzelerin yanına uygun yemek bulamıyorum benhep çorba yapıyorum. Eşimde pilav tarzı katı yemek istiyor mutlaka her şeyin yanına. Neyse uyduracağım bir şeyler artık
Ayni durumdayım ya. Cok sey yiyesim var yapasim yokSahurda cepli poğaça yiyesim var ama yapasim yok.
Neresi orası bizde daha bir buçuk saate yakın var.Bizde de inşallah başarabilirsem lahmacun olacak ama gidişat çok kötü şu anve iftara 45 dk var
Bizim de 50 dk kaldıNeresi orası biz de daha bir buçuk saate yakın var.