Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz (2020)

Başta sevindirik oldum, yemek sayfalarına yazarım arada tarif resim falan atarım ama hiç özel bir konu açmadım bunun için🙈belki başkalarının topiklerinde karşılaşmışızdır
Belkide öyle olmuştur ben sizin açtığınızı sanmış olabilirim sizin yorumlarınızı okumayı çok severdim

Merhaba hanımlar hepinize hayırlı iftarlar. Allah kabul etsin cümleten.
Bir sorum olacaktı belki deneyen, bilen çıkar.
Çiğ krema kullanmak istemiyorum tariflerde. Onun yerine aynı etkiyi gösterecek bir tarif var mıdır? Mesela kremalı makarna, kremalı sebzeli tavuk, kremalı mantar çorbası gibi tariflerde çiğ krema yerine aynı kıvamı verecek neler kullanılabilir?
Çok sey mi istiyorum bilemedim.
Benim eşim de kremalı şeyleri yemiyor.
Domates ve mantar çorbasında un kavurup süt ekliyorum kremaya benzer bir etki yapıyor.
Makarna ve tavukta denemedim, eşime porsiyonunu ayırıp ondan sonra kalanına krema ekliyorum.

Sabahtan beri başımda bir ağrı ve hafiften mide bulantısı vardı.
Migrenim var ve her Ramazan ilk üç gün tutar.
Korona günlüklerinde gündeme gelen bir konuyu (dünyadaki pedofil çetesi) merak edip okudum,
keşke iftardan sonra baksaydım hatta hiç okumasaydım.
Her şeyi merak edecek ne var?
Mesleği çocuk olunca insanın, elde olmuyor işte.
Okurken bulantım gittikçe arttı sonuçta orucum heder oldu, başımın ağrısı da yarım saat sonra geçti.
Kaza edeceğim bayramdan sonra.

Toparlanınca mutfağa girdim zeytinyağlı kereviz yaptım, eşim havuç tarator istedi sağ olsun havuçları rendeledi.
Oğlumuz domates çorbası yapın dedi.
Benim dünden beri menemen vardı gündemimde onun da sebzesini hazırladım.
Eşim Kemalpaşa tatlısı yaptı şekerini hafif karamelize ederek.
Ortaya karışık tuhaf bir menü oldu sanki.

Geçmiş olsun, Rabbim şifa versin🙏🏻

Benim eşim de kremalı şeyleri yemiyor.
Domates ve mantar çorbasında un kavurup süt ekliyorum kremaya benzer bir etki yapıyor.
Makarna ve tavukta denemedim, eşime porsiyonunu ayırıp ondan sonra kalanına krema ekliyorum.
Ben seviyorum kremalı ama çok zararlı ve alınca hemen tüketmek gerekiyor diye alternatif arıyorum aslında :) sanırım tavuk yaparken cıvık bir beşamel sos yapıp dökmek tam benzemese de idare eder diye düşünüyorum.

Ben seviyorum kremalı ama çok zararlı ve alınca hemen tüketmek gerekiyor diye alternatif arıyorum aslında :) sanırım tavuk yaparken cıvık bir beşamel sos yapıp dökmek tam benzemese de idare eder diye düşünüyorum.
tüm zararlı şeyler gibi krema da lezzetli.
çok mu zararlı? bilmiyorum araştırmadım.
sürekli yenmezse ve kullanırken miktarı ayarlanırsa çok sorun olmaz diye düşünüyorum.

İftara dakikalar kala buraya yetiştim galiba. :KK73:
Allah'ıma çok şükür bizim burada kolay geçiyor inşallah sizler de iyisinizdir.
Migreni tutan, midesi ağrıyan tüm dostlara geçmiş olsun, Allah'ım şifa versin inşallah.:KK60:

Sahurumuz çok zengindi çok şükür.:spor:
Birtanem kocam sigara böreği kızarttı.
Yanına gene 2 yumurta
Domates, salatalık
Zeytin
3 ceviz :KK54:
3 badem
3 hurma
Kocata çay, bana limonata
Bol su:temizlik:

Şimdi de iftar hazırlığımız tamamlandı, çok şükür.:KK36:
Dünden mercimek çorbası
Kocam İzmir köfte denedi, muhteşem görünüyor, inşallah tadı da güzeldir.:spor:
Ben pirinç pilavı yaptım (becerebildiğim tek yemek bu):KK3:
Kuru cacık karıştırıyor şu anda kocam.
Gene baklava

Hepimizin ellerine kollarına sağlık.:KK60:
Allah'ım oruçlarımızı, dualarımızı, namazlarımızı kabul etsin.:KK36:
Allah'ım olmayanlara da versin inşallah.:KK74:

tüm zararlı şeyler gibi krema da lezzetli.
çok mu zararlı? bilmiyorum araştırmadım.
sürekli yenmezse ve kullanırken miktarı ayarlanırsa çok sorun olmaz diye düşünüyorum.
Zararliymis bayağı katkı maddesi varmış. Evet sürekli yenmezse bence de problem olmaz. Malum karantina günlerinde evde bulunmuyor alternatif arıyorum o yüzden.
Size de afiyet olsun şimdiden hayırlı iftarlar...🌺🌺

Bende sahurda yalnızım. Oda etkiliyor aslında iştahımı. Kalabalık olsa ne güzel olur. Ailemin evinde geçirdiğim ramazanları özlüyorum bazen. Annem miss gibi gözleme yapardı
Tabi yalnız olunca insan yemek istemiyor:)
Ama dengeli beslenmeye çalış canım hatta şu sıra bağışıklığımızın iyi olması lazım:)Azar azar yemeye çalış:)

X