Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Maşallah sana da ne güzel insansın sen öyle. Annemlerle aynı şehirdeydik bu yıl taşındık. Annem böyle beni bırakmazdı yoksa, biz gidemesek, onlar gelemese de yemek gönderrdi kesin. 2 küçük çocuk, yeni hayat, zorluklar derken Rabbim bir de yeni bir emanet daha vermeyi uygun gördü. Yani her şey zorlaştı ama hamd olsun Rabbim hep yardım ediyor. Rabbim onsuz bırakmasın, ev huzuru ve sağlık versin her şey yoluna giriyor.hadi yaaa komşuluk da pek olmuyor bazı yerlerde
ben de zamanın da tek başıma küçük çocukla hastalıkla boğuşurken çok çekince senelerdir etrafım da hamile hasta ya da bekar yemek yapmayı bilmeyenler olunca tabak tabak yemek yapıp dağıtırdım koca lahananın hepsini sarıp sarıp dağıttım senelerce son 2-3 senedir hamile, bekar v.s. yok çevrem de , zaten eski samimiyetler de yok
şükür eşinle birbirinize yetiyorsunuz gülüm
Unlu şehriye çorbası çok lezzetli oluyor. Ben bazen şehriye çorbasında değişiklik olsun diye biber doğrayıp kavuruyorum o da güzel oluyor.Gunaydin hanimlar. Nasilsiniz?
Bugunku sahur menumuz:
Sodali peynirli borek
Haslanmis yumurta
Yesil zeytin
Domates salatalık sogus
Esime cay ve yogurt
Bana soda
Iftara:
Unlu tel sehriye corbasi (Dunden)
Etli kuru fasulye
Pirinc pilavi (Dunden)
Yogurt
UUsenmezsem ve aklima gelirse bi tatli yaparim. Suan aklimda bir sey yok.
Ekşili ıspanak nasıl oluyor? Ekşi yemekleri seviyorum da bu araBu akşamki iftar menü
Etli türlü güveç
Bulgur pilavı
Yoğurt
Turşu
Ekşili ıspanak
Azıcık Kemalpaşa tatlısı
Sahur muhtemelen kahvaltılık olur eşim tek başına yapacak çünkü
Ispanak kökleri ile nefi oluyor ama yapraklarını da killanabilirisinEkşili ıspanak nasıl oluyor? Ekşi yemekleri seviyorum da bu ara
Ellerine sağlık.Merhaba
İftarda bugün
Mercimek çorbası
Kuru biber dolması ve yaprak sarma
Ayran
Şekerpare(Cumartesi misafire yaptım,herkes 1 tane yiyor bitmeyecek gibi görünüyor)
Hepimize hayırlı iftarlar
Hira tatlısını hiç yapmadım ama bal parmak tatlısı var ona benziyor şerbeti pişirilmeden yapılıyor.O çok güzel oluyor.Hirada güzel olur diye düşünüyorum:)Tatli da hira tatlisi yapmaya karar verdim. Ilk defa yapicam. Deneyen var mi? Serbetinin pisirilmemesi dusundurdu beni.
Ben de hazırlıyorum birazdan başlayacağım.Teşekkür ederimEllerine sağlık.
Kaç gündür canım dolma,sarma çekiyor da bir başına oturamadık.
Abla kuruyu etli mi yapıyosun?Merhaba
İftarda bugün
Mercimek çorbası
Kuru biber dolması ve yaprak sarma
Ayran
Şekerpare(Cumartesi misafire yaptım,herkes 1 tane yiyor bitmeyecek gibi görünüyor)
Hepimize hayırlı iftarlar
Evet canım genelde etli yaparımAbla kuruyu etli mi yapıyosun?
Annem,ablam kuruları hep etsiz yaparlardı gelip gidip dolaptan yerdim, etli de öyle soğuk yenir mi aceba? Malum burda etsiz bişey yemiyolar eline sağlık bu aradaEvet canım genelde etli yaparım
Aynen ben de hep zeytinyağlı, pirinçli isterim,koca da hep kıymalı bulgurlu.Annem,ablam kuruları hep etsiz yaparlardı gelip gidip dolaptan yerdim, etli de öyle soğuk yenir mi aceba? Malum burda etsiz bişey yemiyolar eline sağlık bu arada
bazısının damarı tutuyor işte gülüm boş ver sen umursama , ya da cevap vermeden sen de ona aynı soruyu sor pişkin pişkin eğlene baak yanii
eşim yengesine yapardı o da her defasın da bulgur pilavı derdi yalandan bu defa eşim de ona biz de pilav pişirdik derdi tam komediydi ya :)
Ben cok yaptim canim seviyorum tereddut etme gayet guzel
Ben dün yaptım ama şerbeti beş dk kaynattım soğutup döktüm yorumlarda öyle yazmışlardı. şu meşhur sitedeki tarife göre yaptım ama tatlım hamur oldu ya nedense