Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz (2019)

Su da var canim o tatlida hamur eline yapismaz olana dek ypgurmuyorsun . Ne kadar un irmik var ise tarifte yazili okadar koymak gerekiyor .

Şekerpare esimin en sevdigi aksine benim de beceremediğim tatli. Birkaç defa yaptim ben deama dedigin gibi serbeti cektiremedim ben de:KK70:
Ben.artik gecen hafta yaptim dedim bu sondu daha yapmicam kustum sekerpareye dedjm 🤣 esimde ne tatli olsa yer sever neden ben yedim ondan diyo yedin demek oldugu anlamina gelmiyir iste olmadi olamiyor her tatliyi yapiyorum bunu bi turlu serbeti cektiremuyorum dedim.

Az once oglan tatliyi isaret edip mama diye tutturunca bi tane yedirdim ona da. Baya hamur ici. Ben boyle yogurmali seyleri pek beceremiyorum zaten :oops: Bu arada eline saglik menun guzel olmus.

Senin becerememenden değil o canım, hiranın tarifinde sorun var, ilk yaptığımda şerbeti pişirmedim ve hamur gibi oldu, ondan sonra belki 20 kez yaptım ve her seferinde şerbeti pişirdim ve soğuttum. Birde onun hamuru vıcık vıcık bir hamur oluyor böyle yağ ellerinden sızıyor insanın, toparlamak için un ya da irmik ilave etmeyeceksin o zaman çekmiyor şerbetini, ben bu tarifle yaptım her zaman bire bir tutuyor

Bu arada bizim menü yine kalan yemekler, ancak Perşembe günü 12 kişi misafirim olacak, nasıl bir menü oluşturmalıyım bilemedim düşünüyorum öyleeee.....

Senin becerememenden değil o canım, hiranın tarifinde sorun var, ilk yaptığımda şerbeti pişirmedim ve hamur gibi oldu, ondan sonra belki 20 kez yaptım ve her seferinde şerbeti pişirdim ve soğuttum. Birde onun hamuru vıcık vıcık bir hamur oluyor böyle yağ ellerinden sızıyor insanın, toparlamak için un ya da irmik ilave etmeyeceksin o zaman çekmiyor şerbetini, ben bu tarifle yaptım her zaman bire bir tutuyor

Yorumlarda begenen cok olmus ama anlamadim ki ben de.
Bir dahaki sefere bunu yapim canim. Tesekkur ederim.

Hay Allah ya ben de okadar tatli sever ve tatli yapar bi insanim ki ama bi turlu sekerpare tutturamiyorum ne yapsam serbeti tamamen cektirwmiyorum icinde serbet degmemis yer kaliyo mutlka .
Tesekkur ederim bu arada senin de eline saglik
Bence şekerpare senin yaptığın gibi daha güzel oluyo.bazı yerler hafif kuru olacak.hafif ama.Hira tatlısıda geçen yaptım ben hamur olmadı ama çokta çıtırlçıtır değildi ama severek yedik

Sütaş’la İftar Sofraları Sütaş 1. Yarışma :KK56::KK56:
Hanımlar yeni yarışmamıza katılmak ister misiniz?
Yapmanız gereken iftar sofranıza bir sütaş ürünü koyup sofranızın resmini çekeceksiniz.Çektiğiniz resmi menünüz ile birlikte bana özelden göndereceksiniz.
Katılmak isterseniz üstteki linki tıklayıp detayları öğrenebilirsiniz.

X