Benim gibi hamurişi ile uğraşmayı seviyorsun sen de
bu da benim dün akşam yaptığım pidem.
Hamuruna mı katıyorsun ,tavaya koymadan önce üstüne mi serpiyorsun?Ellerine sağlık canımBen ekmek yaptığımda 3-5 tanesini mutlaka çörek otlu yapıyorum Çok seviyorlar
Aslında istenmeyen misafirlere yapmak lazım.hahah. bunu bizim çocuklar istiordu. yapalım diye. hamuru veriyorum ellerine . iğrenç şeyler yapıyorlar. kurabiye oluyor. ve bayılarak yiyorlar. 10 yaş ve 6 yaşında olan hevesli böyle şeylere.
yok kilolu değilim .. 55-54 kilo civarıyım .Benim gibi hamurişi ile uğraşmayı seviyorsun sen deKilolar ne alemde? Bu akşam ben de evde pide yapmayı düşünüyordum ,bakalım nasıl olacak?
Yok hamura eklemiyorumHamuruna mı katıyorsun ,tavaya koymadan önce üstüne mi serpiyorsun?
hahah. istenmeyen misafire ... çok iyi oldu bu.Aslında istenmeyen misafirlere yapmak lazım.
Benim kızım da hamurla uğraşmayı seviyor,ona da küçük bir beze bırakıyorum bazen oynuyor
Teşekkür ederim canım
Bu sefer hamuru farklı yaptım çok güzel olduNormalde mayalı hamur yapıyorum.Su,tuz,un gibi..
Bu sefer 1 yumurta,2 çay bardağı su,1 çay bardağı su,1/2 sıvı yağ(tereyağıda olur),tuz,şeker,1/2 paket toz maya ve alığı kadar un.Yumuşak bir hamur yaptım.2 saat kadar bekledi1 saat beklemesi yeterli aslında Daha sonra bezeler aldım açtım ve teflon tavada pişirdim.Çörek otlu veya susamlı ekmek isterseniz.Hamuru unlamadan alta çörek otu serpin bezeyi koyun sonra biraz merdane yardımı ile açın çörek otları yapışıyor.Sonra un ekleyip açabilirsiniz..
Evet canım salatayı ve tatlıyı yaptı sağolsun. Kızkardeş candırKüçük çocukla nasıl yaptın o kadar yemeği diyecektim ,Kyohe yardım etmiş ne güzel.Hiç te kıskanmadımBenim de bir kızkardeşim olaydı iyiydi.Parmak tatlısını nasıl yaptın ,böyle mi şekli?
Yok canım teflonda yapıyorumAaa corekotunu gorunce firinda pisti sandim ben :)
Ellerine saglik. Vakit bulabilirsem deneyeyim ben de.