Popüler Konu Ramazanda İftar Ve Sahur Menülerimiz(2017)

Ekmekler hazır:)
20170602_020707.jpg

günaydın,ekmekler şahane görünüyor.elleriniz der görmesin.bizim sahurda da ;
-haşlanmış yumurta
-kuru yufka böreği
-domates,salatalık
-kahvaltılık ve çay vardı.

iftara mantarlı tavuk söte,pilav yapmayı planlıyorum :kk77:

dün iftarda
mercimekli kabak çorbası
domatesli pirincli semizotu yemeği
iceberg salata.
sıcak pide, tereyağı , kuşburnu marmelatı.

arkasından çay ve haşhaşlı kek.
18835767_1594293183914533_7793685790292833600_n.jpg

bu akşam ekşi maya için bir miktar hamur hazırladım. ekşi mayalı yapmayı düşünüyorum bi çok şeyi. ya da yarıyarıya . ekşi maya ve instant maya ile hazırlarım hamurlarımı.

sahurda. 2 haşlanmış yumurta
pide tereyağı kuşburnu
peynir

iftar ve sahur sonrası yarım limonlu su içiyorum . hasta olmamak için. c vitamini olsun düşüncesiyle

Harika :KK200:
Tarif isterim.
Teşekkür ederim canım:KK200:
Bu sefer hamuru farklı yaptım çok güzel oldu:KK66:Normalde mayalı hamur yapıyorum.Su,tuz,un gibi..
Bu sefer 1 yumurta,2 çay bardağı su,1 çay bardağı su,1/2 sıvı yağ(tereyağıda olur),tuz,şeker,1/2 paket toz maya ve alığı kadar un.Yumuşak bir hamur yaptım.2 saat kadar bekledi:KK66:1 saat beklemesi yeterli aslında:kk77:Daha sonra bezeler aldım açtım ve teflon tavada pişirdim.Çörek otlu veya susamlı ekmek isterseniz.Hamuru unlamadan alta çörek otu serpin bezeyi koyun sonra biraz merdane yardımı ile açın çörek otları yapışıyor.Sonra un ekleyip açabilirsiniz..

Mercimek çorbası
Kavurma
Pilav
İzmir köftesi
Peynirli börek
Salata
Limonata, ramazan şerbeti, ayran
Parmak tatlısı
Yardımların için çok sağol @Kyohei
Küçük çocukla nasıl yaptın o kadar yemeği diyecektim ,Kyohe yardım etmiş ne güzel.Hiç te kıskanmadım :63:Benim de bir kızkardeşim olaydı iyiydi.Parmak tatlısını nasıl yaptın ,böyle mi şekli?:KK53:
index.php

Küçük çocukla nasıl yaptın o kadar yemeği diyecektim ,Kyohe yardım etmiş ne güzel.Hiç te kıskanmadım :63:Benim de bir kızkardeşim olaydı iyiydi.Parmak tatlısını nasıl yaptın ,böyle mi şekli?:KK53:
index.php
hahah. bunu bizim çocuklar istiordu. yapalım diye. hamuru veriyorum ellerine . iğrenç şeyler yapıyorlar. kurabiye oluyor. ve bayılarak yiyorlar. 10 yaş ve 6 yaşında olan hevesli böyle şeylere.
Ellerinize sağlık:kk77:
:KK200::KK200::KK200:

Nevoşum çok güzel görünüyor ekmeklerin.Ben de kuru yufkadan börek yaptım ,çekecektim,aceleye geldi çekemedim.Çörekotu hiç denemedim ,ben de deneyeyim.
Ellerine sağlık canım:kk77:Ben ekmek yaptığımda 3-5 tanesini mutlaka çörek otlu yapıyorum:KK66:Çok seviyorlar:kk77:

X