insan bunlarla acıkır gibi geliyo, ama önce beyni inandırmak lazım heralde doyacağınainan midem alıştı
günde yarım ekmekten fazlasını yiyen ben
şimdi bir dilim ekmek iftarda anca yiyorum
pilav makarna yemiyorum
iftarda bile ölçülü yediklerim
bende miide problemi var
yiyip yattımı rahatsız oluyorum uyuyamıyorumda
böyle çok rahat tutuyorum hiiç acıkmıyorum
ramazan gireli 2 kilo vermişim
insan bunlarla acıkır gibi geliyo, ama önce beyni inandırmak lazım heralde doyacağınamaşallah bol eksiler olsun
Tesekkur ederim :)Ellerine sağlık afiyet olsun
Sahurda nekadar az yenilirse daha az acıkılır diye bisi duymustum.
kıymalı domatesli makarnam kaldı dünden. onu fırına sürmek istiyorumda.
sadece kaşarmı döksem. yoksa beşamel sosta yapsammı ya
hah bende kuruması için endişeleniyordum. öyle yapayım cok teşekkürlerbeşamel sos kullanmayacaksan azıcık domates sotele yağda baharatlar ile üzerine dök sosu bol olsun üzerine de kaşar çok kurumasın derim
hah bende kuruması için endişeleniyordum. öyle yapayım cok teşekkürler
hah bende kuruması için endişeleniyordum. öyle yapayım cok teşekkürler
Aynen en lezzetlisi o olcakSadece kaşarla yaparsan kurur canım.
Ama domatesli makarnaya beşamel sos da yakışmayabilir.
En iyisi Vefa'nın dediği gibi yap :)
kıymalı domatesli makarnam kaldı dünden. onu fırına sürmek istiyorumda.
sadece kaşarmı döksem. yoksa beşamel sosta yapsammı ya
soslu ya zaten makarnam ondan beşamel cıksİkis de olmalı bence instagramda görüyorum çok güzel gözüküyor
Kuru yufka böreği nasıl yapılıyorIyi yapmışsın canım benimde var kuru yufkam 200 küsür yaptık, duruyor :)
Taze fasulye yapabilirsin canımMerhaba kızlar
Bu akşam misafir davet ediyoruz menümüz
Kırmızı mercimekli çorbası
Püre
Salçalı köfte
Amerikan salatası
Gavurdağı salatası
Göbek salatası
İçli köfte (ilk defa yapacağız )nefis yemek tarifleri sitesinden aldım inşallah yapabiliriz
Zeytinyağlı barbunya
Patatesli çıtır börek
Tatlı olarak baklavalık yufkadan sütlü Nuriye yapmayı düşünüyorum ya da kadayıflı muhallebi de olabilir kararsızım
Sulu yemek yok ne olabilir acaba kızlar
Afyet olsun şimdide.Merhaba kızlar
Bu akşam misafir davet ediyoruz menümüz
Kırmızı mercimekli çorbası
Püre
Salçalı köfte
Amerikan salatası
Gavurdağı salatası
Göbek salatası
İçli köfte (ilk defa yapacağız )nefis yemek tarifleri sitesinden aldım inşallah yapabiliriz
Zeytinyağlı barbunya
Patatesli çıtır börek
Tatlı olarak baklavalık yufkadan sütlü Nuriye yapmayı düşünüyorum ya da kadayıflı muhallebi de olabilir kararsızım
Sulu yemek yok ne olabilir acaba kızlar
5 tane yufka yeterli :) şimdi neyli yapacaksan iç harcı hazırlıyorsun. 1 teflon yada alüminyum tepsiler oluyor ya ona yağ koyuyorsun. 1 Tepside biraz su sıvı yağ tuz kâtip karıştırıyorsun en alt kat ve en üst katın dış yüzleri hariç tüm yufkalari bu suda kuru yeri kalmayacak şekilde diziyorsun. Aralarına iç harçtan koyuyorsun. Sonra ocakta su böreği yapar gibi kısık ateşte çevire çevire kenarlarıni kontrol ederek pisiriyorsun. Sonra aynı boy tepsi yada sini ile ters ceviriyorsun. Kizarinca üzerine islattigimiz sudan serptiriyorsun. Kuru olmaması için üzerine tepsi ört. Dinlenince dilimle ohhh misKuru yufka böreği nasıl yapılıyor