Popüler Konu Ramazanda İftar Ve Sahur Menülerimiz(2016)

Afyet olsun şimdide.
içli köfte hamurunu iyi yogurun. ne kadar iyi yoğrulursa o kadar dağılmıcaktır.

Sağol canım o Zaman iyice yoğuralım şimdiden yapıp dolaba koysak bişey olmaz dimi iftara yakın kızartalım haşlayalım diyorum ama genelde kızartma tarifi var haşlama yöntemi Nasıl acaba kaynanan suyun içerisine mi atacağım

5 tane yufka yeterli :) şimdi neyli yapacaksan iç harcı hazırlıyorsun. 1 teflon yada alüminyum tepsiler oluyor ya ona yağ koyuyorsun. 1 Tepside biraz su sıvı yağ tuz kâtip karıştırıyorsun en alt kat ve en üst katın dış yüzleri hariç tüm yufkalari bu suda kuru yeri kalmayacak şekilde diziyorsun. Aralarına iç harçtan koyuyorsun. Sonra ocakta su böreği yapar gibi kısık ateşte çevire çevire kenarlarıni kontrol ederek pisiriyorsun. Sonra aynı boy tepsi yada sini ile ters ceviriyorsun. Kizarinca üzerine islattigimiz sudan serptiriyorsun. Kuru olmaması için üzerine tepsi ört. Dinlenince dilimle ohhh mis :kk77::hamarat: unutma üst kat yufka ve alt kat yufkanin dışa gelen yüzünü islamiyorsun. Tepsiye yapışır
Anladım canım denicem teşekkürler:KK36:

Sağol canım o Zaman iyice yoğuralım şimdiden yapıp dolaba koysak bişey olmaz dimi iftara yakın kızartalım haşlayalım diyorum ama genelde kızartma tarifi var haşlama yöntemi Nasıl acaba kaynanan suyun içerisine mi atacağım
hiç bişey olmaz.
buzlugada atıyoz öyle.
haşlamada. suyada koyabilirsin. biz metal süzgecin içine koyup. sıcak su dolu tencerenin üstüne koyup. kapagınıda kapatıp belli bir süre öyle bekletip haşlıyorduk.

Eşimin memleketinde önce haşlayıp sonra yumurtaya bulayıp yağda kızartıyorlar.
Ben en çok öyle seviyorum içli köfteyi.

Sadece haşlayacaksan kaynayan suya bırakıyorsun.
Suyun üzerine çıkınca pişmiş demek.

Dun iftardan

1dNR8Y.jpg

X