Popüler Konu Ramazanda İftar Ve Sahur Menülerimiz(2016)

almadıgım için tam bilemedim kaç tane olduklarını.
1ay öteye gitmişim o zaman.
benden daha antepli cıktın sanki :KK70:

hatırlatırım canım :KK19::süslü:
Bende ilk yıllar patlıcan alıyordum:KK45:Birde memleketten istiyorlar.Ondan biliyorum:KK45:
Tabi canım 7 yıldır buradayım,mutfağa ve öğrenmeye meraklı olunca herşeyinizi öğreniyorum:kk77:

Bende ilk yıllar patlıcan alıyordum:KK45:Birde memleketten istiyorlar.Ondan biliyorum:KK45:
Tabi canım 7 yıldır buradayım,mutfağa ve öğrenmeye meraklı olunca herşeyinizi öğreniyorum:kk77:
Valla bravo.
1-2 yıldır uzak oldugumdan bu tarz işlerden karıştırdım resmen :KK70:
anne evindeyken. iş ten eve gittigimde annem yapıo olurdu. yardım ederdim.

Valla bravo.
1-2 yıldır uzak oldugumdan bu tarz işlerden karıştırdım resmen :KK70:
anne evindeyken. iş ten eve gittigimde annem yapıo olurdu. yardım ederdim.
İş başa düşünce daha çok öğreniyorsun:KK45:
Yemek kültürü bizim damak tadımıza çok uygun o yüzden beğendiklerimi öğreniyorum..:kk77:

yapatım bir. süsgeç varya. ona koyup suyunun süzülmesini beklemem yeterli mi?
haşlaması da , sarılması için suda haşladığımız kadar değil mi?

tamam bunun mevsimi ne zaman ben yapayım. ozaman detaylı anlatırsın bana :KK53:

Evet süzgeçe al. Koyu yeşil oluyor haşlanırken zaten 1-2 dk kaynayınca yetiyor. Yaprakları üst üste koy parça parça haşla

ben haşlamadan attım. olmaz mı? cıkarıp nasıl sarcam ? yeni evliyim de bılmıyorum kusura bakma
Çıkarıp sığabileceği bir tencereye koy üzerine su ekleyip haşla:KK66:Taze yaprağa yapılan yöntem gibi:KK66:
Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynaması yeterli olur..Sonra suyunu süzün ve soğumaya bırakın..Soğuk su dökebilirsiniz..Dolaba haşlamadan koyduğumuzda daha güzel oluyor..

Son düzenleme:
Hanımlar ben de misafir ağırlayacağım, toplam 8 kişi olacağız. Ve ben misafirlerin geleceği gün (cumartesi) öğleden sonraya kadar çalışıyor olacağım. Bu durumda islim kebabı çok zorlar mı başka birşey mi yapsam? Zaten diğer seytinyağlıları, hoşafı vb bikaç gün önceden hazırlayacağım.
Cumartesi de çalışan biri olarak (aslında çalışmıyorum ama mesai çıktı bu hafta) aşağıdaki menüyü düşünüyordum. Ne dersiniz zor mu olur?

- Yayla çorba
- İslim kebabı
- Pirinç pilavı

- Zeytinyağlı enginar (bir gün önceden yapacağım)
- Fellak köftesi (önceden yapıp buzluğa atacağım)

- Yoğurtlu semizotu
- Yeşillik salatası
- Çilek hoşafı

- Tatlı olarak da yalancı tavukgöğsü ve kaymaklı kaysı tatlısı düşünüyordum.

Çıkarıp sığabileceği bir tencereye koy üzeirne su ekleyip haşla:KK66:Taze yaparağa yapılan yöntem gibi:KK66:
Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynaması yeterli olur..Sonra suyunu süzün ve soğumaya bırakın..Soğuk su dökebilirsiniz..Dolaba haşlamadan koyduğumuzda daha güzel oluyor..
çok teşekkür ederim yarın biraz yapıyım :)

Fırında biber dolmasını nasıl yapıyorsunuz acaba ? Bir kaç tarife baktım bazılarında su konuyor bazılarında konmuyor. Su ile olanı denedim fakat fırın tadını vermiyor ki normal tencerede pişmiş gibi oldu. Su koymadan yapan var mı ?

Fırında biber dolmasını nasıl yapıyorsunuz acaba ? Bir kaç tarife baktım bazılarında su konuyor bazılarında konmuyor. Su ile olanı denedim fakat fırın tadını vermiyor ki normal tencerede pişmiş gibi oldu. Su koymadan yapan var mı ?

Babaannem hep firinda yapar biber ve kabak dolmasini.

Tam olarak tarif veremem ama pismis icten yapiyor ve tepsiye cok az su koyuyor yapismamasi icin. Biberler kizarinca cikariyor.

Hanımlar ben de misafir ağırlayacağım, toplam 8 kişi olacağız. Ve ben misafirlerin geleceği gün (cumartesi) öğleden sonraya kadar çalışıyor olacağım. Bu durumda islim kebabı çok zorlar mı başka birşey mi yapsam? Zaten diğer seytinyağlıları, hoşafı vb bikaç gün önceden hazırlayacağım.
Cumartesi de çalışan biri olarak (aslında çalışmıyorum ama mesai çıktı bu hafta) aşağıdaki menüyü düşünüyordum. Ne dersiniz zor mu olur?

- Yayla çorba
- İslim kebabı
- Pirinç pilavı

- Zeytinyağlı enginar (bir gün önceden yapacağım)
- Fellak köftesi (önceden yapıp buzluğa atacağım)

- Yoğurtlu semizotu
- Yeşillik salatası
- Çilek hoşafı

- Tatlı olarak da yalancı tavukgöğsü ve kaymaklı kaysı tatlısı düşünüyordum.

Bu menüdeki ana yemeği değiştireyim mi sizce, 8 kişi için islim kebabı mantıklı mı daha önce hiç yapmadım. Yetiştirebilir miyim diye tereddütteyim daha kolay birşey mi yapsam? Fırında patlıcan kebabı mı yapsam, karnıyarık mı? Yoksa fırına patatesli tavuk mu sürsem?

X