Popüler Konu Ramazanda İftar Ve Sahur Menülerimiz(2015)

canım senden tarifini bekliyorum özele veya buraya yazabilirmisin
Tabanı için
1.5 paket yulaflı bisküvi
100 gr tereyağı
Bisküviler rondoda çekilip eritilmiş tereyağı üstüne dökülür karıştırılıp kelepçeli kalıba bastırılır buzdolabına kaldırılır
Irmikli muhallebi
1 lt süt
1 şu bardağı irmik
1 su bardağı şeker
Vanilya
50gr tereyağı
Sute Yağ hariç malzemeler eklenir muhallebi pişirilir sonra yağı ilave edilir
Kelepçeli kalıba dökülür soğumaya bırakılır
Üstüne ben orman meyveli sos yapmıştım
Siz hangisini tercih edersiniz
Afiyet olsun

Bugün davetteyiz
Ama canım çok çektiği için laz böreği yapıverdim
20150703_175532.jpg

Nevreste Nevreste gecen gece yumurta yogurt un kabartma tozu ve tuz kullanarak hamur yaptim.bir 20 dakika dinlendirdim.
Sonra kizgin yagda, yagi bilerek fazla koydum hic yag cekmesin diyem cidden de cekmedi. Sonra hamuru kucuk yuvarlak sekilde bezelere ayirdimm tavaya koydum.
Kizarttim ici pof pofdum

Yaptiktan sonra ortalarini kestim. Peynir pastirma cokokrem falan surdum tuzlusundan tatlisina kadar her cesit olsun diye. Sonra da mideye gomdum.

Bu kizartmayi milliyette gormustum ama icine bir sey koyma fikri geldi aklima sade yicegime dedim kucuk burgerlee gibi yesem daha guzel olur dedim.. iyi etmisim dimii

arkadaşım eline sağlık çok güzel görünüyor tarifini verebilirmisin
Bende tarifi internetten almıştım onu ekleyeyim
15 adet baklava yufkası
50gr tereyağı (eritilmiş)
Muhallebisi için:

Yarım litre süt
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
3,5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı pirinç unu
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
yarım çay kaşığı kadar karabiber (ben kullanmadım ama laz böreğinde olduğu için dileyenler ekleyebilir)
Şerbeti için:

Yarım su bardağından biraz fazla su
Su ile aynı miktarda şeker
1-2 damla limon suyu
Hazırlanışı

İlk olarak şerbeti minik bir tencereye koyarak kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 2 dk kadar daha kaynatıp ocağı kapatın. Soğumaya bırakın.

Muhallebi malzemelerin tamamını bir tencereye alarak karıştırarak pişirin. Muhallebiniz hazır olduktan sonra ocağı kapatarak ılımaya bırakın.

Bu arada yufkaları sermeye başlayabiliriz.

Ben üst yazımda da belirttiğim gibi küçük bir borcam kullandım (20x30cm büyüklüğünde). Bu nedenle yufkaları ikiye kesince kabıma neredeyse tam oldular. 12 baklava yufkasını kabımın boyutuna uygun olacak şekilde 2 ye kestim ve 24 yufka elde ettim. Yufkaları kurumalarına izin vermeden itina ile paketleyip gerektiğinde çıkarttım. Borcamın tabanını erimiş yap ile yağlayıp 1. yufkayı serdim. Üzerine tekrar yağ sürdüm. 2. yufkayı üzerine serdim tekrar yağladım. Bu şekilde 10 yufkayı aralarına yağ sürerek üst üste dizdim. Ilınmış olan muhallebimi döküp yaydım. Sonra geriye kadar 14 yufkayı da muhallebinin üzerine, aralarına yağ sürerek serdim. En üst kat için yağınıza sıvı yağ ekleyerek sürebilirsiniz daha çok kabaracak ve kıtır olacaktır. En üst katı da yağladıktan sonra bu tatlının en önemli kısmı olan kesme aşamasına geçtim. Keserken muhallebinin çıkmasını istemeyiz bu nedenle dikkatli olmakta fayda var. Muhallebi zaten koyu kıvamlı olduğu için endişelenmeye gerek yok aslında. Tırtıklı bıçak ile çok kolay bir şekilde kesildiğini gördüm. Yavaş yavaş çok da küçük olmayan kareler kestim. 200 derecede ısıttığım fırında üzeri kızarana kadar pişirdim.

Bu aşama da bizim ufaklık yapmış olduğu karışımı döktüğü için süreyi takip edemedim ama ben ortalığı temizleyip fırına baktığımda kızarmışlardı. Oldukça hızlı bir şekilde kızarıyor, sık sık fırını kontrol etmeyi unutmayın:)

Nevreste Nevreste gecen gece yumurta yogurt un kabartma tozu ve tuz kullanarak hamur yaptim.bir 20 dakika dinlendirdim.
Sonra kizgin yagda, yagi bilerek fazla koydum hic yag cekmesin diyem cidden de cekmedi. Sonra hamuru kucuk yuvarlak sekilde bezelere ayirdimm tavaya koydum.
Kizarttim ici pof pofdum

Yaptiktan sonra ortalarini kestim. Peynir pastirma cokokrem falan surdum tuzlusundan tatlisina kadar her cesit olsun diye. Sonra da mideye gomdum.

Bu kizartmayi milliyette gormustum ama icine bir sey koyma fikri geldi aklima sade yicegime dedim kucuk burgerlee gibi yesem daha guzel olur dedim.. iyi etmisim dimii
Ellerine sağlık tatlım:KK19:İyi yapmışsın :kk77:

X