- 21 Kasım 2023
- 137
- -58
-
- Konu Sahibi Ceydaa3435
- #1
Sabah saatleri zihin açık oluyor. Hafız olacak olanlar bile gece uykularından kalkıyorlar ki o gece saatleri daha iyi algılıyorlar.Yani bu tarz meselesi ben asla gece veya sabaha karşı ders çalışamam. Nasıl yapıyorlar böyle anlamıyorum vallahi. Bence sağlıklısı gündüz çalışmak.
Sabah saatleri zihin açık oluyor. Hafız olacak olanlar bile gece uykularından kalkıyorlar ki o gece saatleri daha iyi algılıyorlar.
Konu sahibi zaten sınavlara hazırlanıyor benim çevremde çok iyi bölümleri kazananlar genelde sıkı bir program yapıyorlar mesela erkenden uyuyorlar sabahta çok erken saatlerde kalkıyorlar ders için. Hatta öyle sıkı ki programları eve misafiri bile o öğrencinin programına göre kabul ediyorlar.Gece erken yatıp, erken kalkınca olur tabi ki. Ama 12ye kadar oturup 6da kalkarsan mallaşırsın okuduğunu da zor anlarsın. Ben de çok kafa isteyen işleri sabah yaparım, daha monoton işleri öğleden sonraya bırakırım. Akşama doğru metabolizma düşüyor o zaten biyolojik bir gerçek. O yüzden konu sahibesi de gündüz çalışmalı, daha doğrusu tüm çocuklar gündüz çalışmalı biyolojik olarak doğrusu budur. Gece çalışmak sağlıksız, kimse yapmasın.
Oruç farz ama yinede tutmasam bu sene olur mu ki bilemedim açlık pek sıkıntı değil, ama gece gündüz ders dengesi sıkıntı oluyorBence bu yıl oruç tutmayı toptan geç. Sınav için hayatta belirli bir zaman zarfın var, orucu ise kaza edersin sonraki yıllarda tamamlarsın kaçmıyor. Aç karnına zaten çalışamazsın, gece çalışmak toptan sağlıksız, en iyisi normal bir şekilde yemeğini ye, gündüz çalış, gece de dinlen.
Evet oruç farz lakin beyin için glikoz şart, bu 1 sene geleceğiniz için önemli sonuçta, açlık önemli değil diyorsunuz ama zinde kalmanız, derslere odaklanabilmeniz için beslenmenize dikkat etmeniz lazim. Yine de kendiniz bilirsiniz tabii.Oruç farz ama yinede tutmasam bu sene olur mu ki bilemedim açlık pek sıkıntı değil, ama gece gündüz ders dengesi sıkıntı oluyor
Oruç farz ama yinede tutmasam bu sene olur mu ki bilemedim açlık pek sıkıntı değil, ama gece gündüz ders dengesi sıkıntı oluyor
Merhaba sevgili ablalarım, ben bu sene üniversite sınavına gireceğim ve ramazan ayına özel bir çalışma düzeni oturtmak istiyorum. Sizce gece sahura kadar çalışıp sonra uyumak mı yoksa uyuyup sahura uyandıktan sonra sabah mı çalışmalıyım hangisi verimli olabilir fikri olan varsa yardımcı olabilir mi?