Ramazanda ders çalışmak

Bu seninle ilgili aslında. Ben mesela gece insanıyım ve en verimli iftardan başlayıp sahura kadar çalışırdım . Sonra öğlen 12 de tekrar başlardım . Ama senin algıların sabah açıksa sabah erken kalkman mantikli olur.

Dayanabiliyorsaniz sahurdan sonrası en verimli saattir. Geç yatınca bu sefer gündüz uyumak gerekiyor çok sersem oluyor insan. Veya hiç uyku rutininizi bozmadan gündüz çalışın.
Yani şuan en verimlidir
 
Ay ben sınav konularında çok hırslıyım asla aç kalmaz asla rutinimi bozmazdım. Ama ben genel taramalarda 2.olunca bile üzülürdüm 😅 bir de bizim zamanımızda kurtlar sofrasiydi valla dershaneler falan, sabahları anaları enerji versin diye macunlar yediriyorlardi rakiplerime, oruç tutan direkt elenirdi heralde 😅
Ay neden bilmiyorum çok güldüm bu yoruma😂 ne macunu o öyle 😂
 
Ben akşam ders çalışmayı severim nedense.
Ama illa birini seçeceksen uyku düzenine göre, sabah insanı mısın gece insanı mı ona göre seçmen gerekecek.
Normal düzende kaçta yatıp kalkarsın? Sabah erken uyanınca dinç olanlardan mısın ayılamayanlardan mı bu da önemli.

Sahur 5 buçuk civarı o saate kadar ayakta kalmanız algılarınız açık olması zor olur. Ama iftardan sonra başlayıp gece 2' ye kadar çalışıp yemek yiyip 3 gibi yatar sabah uykunu aldığım saatte kalkıp iftar saatinden 1-2 saat öncesine kadar yine çalışıp sonra iftara kadar uyuyup dinlenebilirsin.
Gece uyuyup 4.30 gibi sahura kalkınca da insan uyku sersemi olur erken bir saat çünkü ders verimli olmaz gibi geliyor 6 saat uyku için iftardan sonra direkt yatman gerekecek.
Sanırım normal düzenimi bozmadan çalışmaya devam etsem daha iyi olucak. Yani sabah erken çalışmak daha iyi geliyor bana çünkü gece geç uyuyunca tüm gün uyukluyorum sersem gibi geziyorum
 
Çalışma düzeninizi oturttuktan sonra gayet verimli çalışabilirsiniz. Önemli olan sizin için uygun vakti belirleyebilmek. Sabaha kadar uykusuz kalıp gün boyu uyuyacaksanız bu da verimli olmaz. En mantıklısı sahur sonrası çalışmak gibi duruyor. Hem 23.00-02.00 arası en verimli uyku saatleridir. O saatlerde uyumanız gün içerisindeki zihin aktivitelerinizin kalitesini arttıracaktır. Hem de sabah saatleri insan zihninin en berrak olduğu zamanlardır. O zamanlarda da çalışmak daha efektif olabilir.

Orucun zihin fonksiyonlarını arttırdığı ve hafızayı güçlendirip kavrayışı geliştirdiğine dair çeşitli bilimsel araştırmalar mevcuttur. İki sene üniversiteye hazırlandım, orucumu bırakmadım. Derece ile üniversiteye yerleştim.
Kaldı ki bu itikadi bir mesele. Kimsenin size oruç tut veya tutma demesinin bir önemi yok.
Üniversiteye hazırlanırken anahtar kelime istikrar. Göreceksiniz ki bu hayatın her alanında geçerli. İnsan ancak sebat gösterdiği ve istikrarlı olduğu konularda başarılı oluyor. Hiçbir emek zayi olmaz.
Çok güzel yazmışsınız gerçekten.. Ayrıca haklısınız sahur sonrasında karar kıldım çünkü gece uykusuz kalıp tüm gün sersem sersem gezmek istemiyorum. Teşekkür ediyorum..
 
X