Ramazana ne hazırlık yapıyorsunuz?

Hanimlar masallah cok hamaratsiniz. Ben ramazanda her gün Istanbul'un bi kosesinde olacagim insallah. Esim zaten iftarda hic olmaz isi dolayisiyla. Tek acmaktansa gidip kalabalık yerlerde acmayi tercih edicem bakalim ne olacak
İftar çadırları da dolu :) neyse belediyeler sağolsun genede

bende et alıyım atıyım diyorum. kurbandan kavurmam kalsa rahatlık olurdu da bitti bi köftem var bnmtde

Evet pratik bilgiler lazım :)

sukur bi Ramazanin heyecanini daha yasayabilmek nasip oldu...

*bolca limon ve portakal attim buzluga ,iftar vakitine yakin buz gibi limonata ve meyve sulari yapmk icin
iste boyle, bayrama 1 hafta kala bayram hazirligin basliycak

Limonu ve portakalı buzluğa ne şekilde atıyorsunuz.
Bide Limonatının nasıl yapıldıgını da yazarsanız çok sevinirim

Allah sağlıkla,hayırla geçirmeyi nasip eylesin.

ben kıyma kavurup dolaba koymayı düşünüyorum.
bir de et döner hazırlayıp koyarım.
limonata ben de düşünüyorum.

hamur işi pek sevilmiyor bizde.
ama tatlı çocuklar ve eşim için arada yapabilirim.

tavuklu,sebzeli,yoğurtlu geçer daha çok iftarlarımız.

bizim ramazanla işimiz yok ama şu derin dondurucuya atılabilecek yemekleri falan öğrendim iyi oldu :)
özellikle portakal olayı iyiymiş ya.

Her hfta ztn yoğurt yapıyorm bu sefer daha fazla ypmam gerekcek serin serin yemeye :)

Bende şuanlık köfte var sarma yapmak istiyrm yapabilirsem buzluğa börek atmak isityorum ama hangi börek nasıl saklanır onu bilmiyrm
buzluk böreği diye ararsan bulursun.
bir de sigara böreği saklayabilirsin.
ben fazla yufka alınca dondurucuda saklıyorum.
sahurda,iftarda kolayca tava böreği,ya da gözleme yapıyorum.:)

Ben sahura hafif şeyler hazırlamayı düşünüyorum. Çünkü evlenince biraz kilo aldık
Kavun karpuz şart ferahlatır diyorum
İftara çorba yaparım,buzluğa yaprak sarması,fasülye, haşlama içli köfte atarım :)
Aynen limonata şart :)

Kiz iftar cadirina gitmem ben hayatimda hic gitmedim, gitmem de. Orasi maddi imkani olmayanlar icin bana göre ama onlarin da yeri kapiliyor maalesef.. Bi de Suriyeli kaynar oralar simdi

Takıldım ayol :) yanlış anlamayın :) rabbim kimseyi kimsesiz bırakmasın

tesekkurler,sizinde hayirli bereketli ramazanlar diliyorum simdiden:)
muthis bi tarif,mutlaka tavsiye ederim
3portakal
1limon
1cay kasigi dolusu limon tuzu ve
2su bardagi toz seker

buzluktan cikarilan portakal ve limon kesilebilecek kadar yumusatilip dogranir ve hemen buzu cozulmeden robottan gecirilir, iiyce cekildikten sonra genis bi kaba alinir ve uzerine 2 bucuk lt su,seker, limon tuzu ilave edilir ve karistirilir ve son olarak sıkı bu suzgecten gecirilip icmeye hazir hale gelir,
nette baska tariflerde var farkli olculerde ama benim tarifim boyle, cok begeniliyor tavsiye ederim

merhaba kizlar bende takipteyim tarifleri bekliyorum hem calisiyorum hemde nisanlimda cok yakin oturuyoruz iftarlari beraber yapariz sanirim 19.30 gibi evde oluyorum pratik iftarliklar hazirlamam gerek ama nasi yaparim bilmiyorum

Fasulyede iyi olur soğuk soğuk barbunya ıslatıp atmak istyrm bide :)

Bende şuanlık köfte var sarma yapmak istiyrm yapabilirsem buzluğa börek atmak isityorum ama hangi börek nasıl saklanır onu bilmiyrm

Börek işini bende bilmiyorum canım hiç atmadım buzluğa
Bugün pazarımız var gidip yaprak alayımda bende sarma atayım haftasonuda köfte ve mantı yaparım
Çalıştığım için anca hafta sonları bişeyler yapabiliyorum
Aslında benim annemde karşı apt.oturuyor kaç senedir orda yiyorduk ama bu sene işten biraz erken çıkıcaz kendi evimde bişeyler yapmak istiyorum hayırlısı bakalım.

muthişmiş ) portakal yoksa napcazz canım :)

teşekkür ederim. deneyeceğim inşallah. limon tuzumuz olmazsa yerine kullanabileceğimiz birşey var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…