• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yöresel Tarif Ramazan Sofrası-Hindi Kapama-Banvit Hindi Sponsorluğunda

Yöresel Yemekler

xpreiaZ

(Eski nick: Xpreia Z )
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2014
12.534
23.227
348
Herkese selamlar,hayırlı ramazanlar :KK54: Kkda mapusluk hiç bu kadar zor geçmemişti, dünden beri siteye geri dönüş saatlerimi hesapladım yarışmaya katılmak için:KK48: bu ilk yarışmam heyecanlıyım biraz:oops:

Hem yarışmaya katılma kararının heyecanı hem misafir telaşı derken kendimi manik manik yemek yaparken buldum dün, şimdi 3 günlük yemeğimiz var dolapta:confused:

Menüme gelecek olursak ;

Kulak çorbası
Güveçte etli yaprak sarması
Hindi kapama
Kremalı patates
Fellah köftesi
Kuşüzümlü pilav
Çoban salata
Güllaç
Meyve

Evet abarttım biliyorum :KK23: ama çöpe dökmedik hepsini ilerleyen günlerde de yicez :p

Tarifim
Marketten paket halde satılan hindimizi alıyoruz
DSC_1020.webp

Yıkayıp düdüklü tenceremize alıyoruz
_20160626_183913.webp

Kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişiriyoruz, hindimiz düdüklüde iken terbiyesini hazırlıyoruz
DSC_1024.webp

3 diş sarımsak
3 tepeli yk yoğurt
1yk salça
1çay kaşığı kimyon, karabiber, kekik, kırmızı biber ve tuz (baharatlar isteğe göre değiştirilebilir)

Tüm bunları derin bir kaba alıp
DSC_1027.webp

Karıştırıyoruz
DSC_1031.webp

Haşlanan hindilerimizi fırına girecek

bir kaba alıp
DSC_1034.webp

Terbiyesini üzerine sürüyoruz
DSC_1037.webp

Ve önceden ısınmış 170 derece fırına yolluyoruz, üzeri kızarana kadar (takribi 25-30 dakika) pişiriyoruz...
IMG-20160626-WA0018.webp

Evet gelelim soframıza, 3 senelik evliyim estetikten o kadar bihaberim ki annemin çeyizime koyduğu masa örtüsü peçeteleri ilk defa kullandım, herşey kk için :dondurma:
Ee biraz acemice yerleştirmiş olabilirim affola :olamaz:

Başlangıç iftar sofrasının olmazsa olmazı Hurma :KK48:
IMG-20160626-WA0006.webp

Kulak Çorbası
_20160626_180631.webp

Hindi Kapama

IMG-20160626-WA0018.webp

Güveçte Etli Yaprak Sarması
IMG-20160626-WA0005.webp

Fellah Köftesi

_20160626_190429.webp

Kuşüzümlü Pilav

_20160627_015757.webp

Kremalı Patates
_20160627_020603.webp

Çoban Salata
_20160627_021338.webp

Ve bir ramazan klasiği olan Güllaç :dondurma:

IMG-20160626-WA0002.webp

Karpuz

_20160627_021144.webp

Ve soframız hazır :KK73::KK73::KK73:

_20160626_180631.webp

_20160626_180728.webp

Ellerinize emeğinize sağlık sofranız ve yemekleriniz harika görünüyor:kk77:KK yemek yarışması bizlere neler yaptırıyor değil mi:halay:Çeyizler ortaya çıkmış:KK45:Kalabalık,bereketli ,bol sohbetli güzel sofralarınız olur inşallah:KK68:
Yarışmada başarılar dilerim:KK36::KK200:

Ellerinize emeğinize sağlık sofranız ve yemekleriniz harika görünüyor:kk77:KK yemek yarışması bizlere neler yaptırıyor değil mi:halay:Çeyizler ortaya çıkmış:KK45:Kalabalık,bereketli ,bol sohbetli güzel sofralarınız olur inşallah:KK68:
Yarışmada başarılar dilerim:KK36::KK200:
Annem görse gözleri yaşarırdı eminim :KK53: misafir falan dinlemedim , çorbaları koyunca herkes sofraya oturdu "kalkın önce resim çekicem, yarışmam var benim ya " diye kaldırdım milleti sofradan :KK70::KK70:
Kazanana ne veriyorlar diye sordular madalya deyince bir algılayamadılar ama inşallah kazanırsın dileğinde bulundular yine de :KK70:

Annem görse gözleri yaşarırdı eminim :KK53: misafir falan dinlemedim , çorbaları koyunca herkes sofraya oturdu "kalkın önce resim çekicem, yarışmam var benim ya " diye kaldırdım milleti sofradan :KK70::KK70:
Kazanana ne veriyorlar diye sordular madalya deyince bir algılayamadılar ama inşallah kazanırsın dileğinde bulundular yine de :KK70:
Misafirleriniz çok anlayışlıynış :KK45: çok şanslısınız:KK48:Allah gönlünüze göre versin,inşaallah kazanırsınız:KK68:
Bu arada sadece madalya değil;) 1.ye hediyemiz var:KK19:

Ay evet canlarım geldi 10 senelik dostlarımdı, onlara ayıp yok:KK19:
Herkese bol şans :KK23: katılması bile keyifli :KK200:
Rabbim daim etsin inşaallah:KK68:
Teşekkür ederiz:KK45:Tabi canım ben her seferinde farklı bir heyecan ile katılıyorum.:KK73:Oylama başlayınca yeni kategoriyi düşünmeye başlıyorum..:KK53:

Rabbim daim etsin inşaallah:KK68:
Teşekkür ederiz:KK45:Tabi canım ben her seferinde farklı bir heyecan ile katılıyorum.:KK73:Oylama başlayınca yeni kategoriyi düşünmeye başlıyorum..:KK53:

Amin:KK200: ben çorbalara katılcaktım olmadı bir türlü cesaretimi toplayamadım, "yapamam ben yea " diye, ilkini atlattım ya bundan sonra ben de sıkı takipteyim :KK45:

Ban yeme riski en düşük bölüm :KK48:

Amin:KK200: ben çorbalara katılcaktım olmadı bir türlü cesaretimi toplayamadım, "yapamam ben yea " diye, ilkini atlattım ya bundan sonra ben de sıkı takipteyim :KK45:

Ban yeme riski en düşük bölüm :KK48:
Aynen canım burada kavga pek olmaz o yüzden ban yeme riski yok:KK45:
İnşaallah hep birlikte oluruz:KK36:

Aynen canım burada kavga pek olmaz o yüzden ban yeme riski yok:KK45:
İnşaallah hep birlikte oluruz:KK36:

Ayyy ben kavgacı değilim aslında beni yanlış tanımanızı istemem ama:oops: çok uyumlu sakin zeki çevik ahlaklıyım:KK48: Nasıl bir anda ban yiyecek kelimeler parmaklarımdan dökülüyor diye mapısta çok düşünüyorum :deli:

2 gün kk dan uzakta çok özledim burayı:KK200: böyle ayrılıklar olmadan hep birlikte yarışmalarımızla devam ederiz inşallahh :KK19:

Ayyy ben kavgacı değilim aslında beni yanlış tanımanızı istemem ama:oops: çok uyumlu sakin zeki çevik ahlaklıyım:KK48: Nasıl bir anda ban yiyecek kelimeler parmaklarımdan dökülüyor diye mapısta çok düşünüyorum :deli:

2 gün kk dan uzakta çok özledim burayı:KK200: böyle ayrılıklar olmadan hep birlikte yarışmalarımızla devam ederiz inşallahh :KK19:
Diğer bölümler için kasdetmedim;)Bu bölümde ban yemek için kavga etmek lazım başka türlü çok zor:KK45:
Diğer bölümlerde bölüme uygun mesaj olmayınca ban alabiliyoruz:oops:KK bağımlılık yapıyor,ayrı kalamıyoruz..:KK19:

Eline sağlık canım başarılar dilerim Güveçteki dolmalar harika görünüyor:KK19:
Asıl iddialı olduğum tarif oydu ama gel gör ki sarma için geç kaldım :kızgın: Hindi kapama yardımcı yemeğimdi ama sağlık olsun:KK19: ilk yarışmaya katılmayı atlatmış, katılmanın öcü olmadığını anlamış oldum:p
Çok teşekkür ediyorum :KK200:

Ellerine sağlık canım.:KK9:.Bayağı lezzetli yemekler seçmişsin:kk77:.Zaten misafirin varmış ,nasıl bitiremediniz ki?Sarmayı tek başına yerdim ben mesela:KK72:.Gerçi ramazanda 1 tabak yemekle insan tıkanıyor,su daha cazip geliyor insana.Ben de 2 kere katıldım ,şeytanın bacağını da kırdım ama gerisi gelmiyor bir türlü.Masan bayağı şık olmuş,yarışmada başarılar dilerim canım:KK19:

Xperim ellerine sağlık balım :68:
Herşey çok hoş olmuş . Artık sende yarışma müdavimlerinden biri olursun :-)
Başarılar kuzum :60:

Back
X