Ramazan davulcusunu bi elime gecirirsem!

Sen ben davulu seviyoruz diye el kadar bebeği yatağında sıçratmaya hakkımız yok. İsterse 1 gece çalsın. O 1 gecede birine sıkıntı veriyorsa o bir kişi katlanmak zorunda değil. Çok isteyen telefonuna alarm olarak davul sesi koyabilir. Benim keyfim için kimse gecenin bi vakti rahatsız olmamalı böyle bi hakkım/ız yok.

Adeti geleneği geçtimde yeni gördüm önceden bizim bahçemize gelir davulcu çalar para isterdi apartmandan lafta kim çıkar verirse para yoksa giderdi şimdi gittiğim bir kaç misafirlikte gördüm zile basıyorlar para istiyorlar resmen işte bir daha gelmeyeceğiz diyerekten birine vermekte yetmiyor yani bu davulcular devletten para almıyor mu anlamadım ben zoraki istemek nedir o_O

Evet onu ben de anlamıyorum. Belediyelerden alıyorlar zaten emeklerinin karışılığını. Halktan toplanan da gönlünden ne koparsa oluyor, bahşiş yani.
Ben öyle tersleyenleri falan görmedim de arkadaşlar var demişler.
Ayrıca bahşiş vermek bir gelenek olabilir tamam ama eskiden davulcuların tüm gelirleri halktan toplanan oluyordu yani maaş verilmiyordu diye biliyorum.

siz ezanın gelenek mii olduğunu düşünüyorsunuz??

Müslüman olmasanız bile saygıdan böyle düşünmemeniz lazım..
Ama hayır, neden yanlış anlıyorsunuz ki?
Daha önceki yorumlarıma da yazdım, ben ezanın gelenek olduğunu düşünmüyorum, ezanın dindeki yeriyle alakalı herhangi bir yorum yapmadım, o kısmıyla ilgilenmiyorum.
Ezanın artık ihtiyaç olmadığını düşünen ve "biz istersek alarmla uyanıyoruz, ezanla uyanmamıza gerek yok" diyerek diplerine cami yapılmasını engelleyen koca bir site dolusu insandan örnek verdim. Biriniz için farz olan şey, bir başkası için gereksiz olabiliyor, duyarlılık yapılacaksa herkes için yapılsın madem, ya da hiçbirine ilişilmesin dedim.
O kısmıyla ilgilenmediğimi belirttim, dolayısıyla üstüme alınmıyorum, ama saygı meselesinde, herhangi birşeye "gelenek" demek neden saygısızlık olsun ki? Gelenek ne zamandan beri hakaret içerikli oldu? Ezanın insanları ibadete çağıran eski bir gelenekolduğunu düşünen azımsanmayacak bir kitle var, yine de saygısızlık etmek maksadıyla veya kötü niyetle düşündüklerini sanmıyorum.

Evet onu ben de anlamıyorum. Belediyelerden alıyorlar zaten emeklerinin karışılığını. Halktan toplanan da gönlünden ne koparsa oluyor, bahşiş yani.
Ben öyle tersleyenleri falan görmedim de arkadaşlar var demişler.
Ayrıca bahşiş vermek bir gelenek olabilir tamam ama eskiden davulcuların tüm gelirleri halktan toplanan oluyordu yani maaş verilmiyordu diye biliyorum.
Şuanda maaş alıyorlar ama insanların gönlünden kopuyormu kopmuyormu hiç düşünmeden istiyorlar insanın parası olmasa bile zor durumda kalır böyle ya kapısına gelmek zile basmak falan bana çok saçma geldi ne hale geldik toplum olarak:KK51:

Ay bu kadar insan yanlış, siz doğrusunuz. 2 kişisiniz ya biri tutsun diğeri yesin sırayla. Kalmış şurda bi hafta, çocuk büyür seneye geçer gider işte..

Ya herkezin evinin icini nerden biliyosunuz esim sofor tir kullaniyo ramazanda gece gitmeye gayret ediyo gunduz cok sicak iftar sonra teravi 12 de yatiyo 2bucukta kalkiyo yiyo yola gidiyo eh dimdi kim baksin anlamiyosun arkadasim bu benimki belki kucuk bi dert sana gore bana gore ramazanimi zorlastiriyo derdimi yazdim bu kadar basit sanki keyfimdenmis gb yorum yapilmasina sinir oldum sadece bi hafta kaldi gecocek seneye yine cocugum olcak benimkiler buyuse baska bebeler cocuklar korkucak yemek saati gelebilir madem gelenek illa davul gorucez duzgun bi saatte calsinlar

Daha önceki yorumlarıma da yazdım, ben ezanın gelenek olduğunu düşünmüyorum, ezanın dindeki yeriyle alakalı herhangi bir yorum yapmadım, o kısmıyla ilgilenmiyorum.
Ezanın artık ihtiyaç olmadığını düşünen ve "biz istersek alarmla uyanıyoruz, ezanla uyanmamıza gerek yok" diyerek diplerine cami yapılmasını engelleyen koca bir site dolusu insandan örnek verdim. Biriniz için farz olan şey, bir başkası için gereksiz olabiliyor, duyarlılık yapılacaksa herkes için yapılsın madem, ya da hiçbirine ilişilmesin dedim.
O kısmıyla ilgilenmediğimi belirttim, dolayısıyla üstüme alınmıyorum, ama saygı meselesinde, herhangi birşeye "gelenek" demek neden saygısızlık olsun ki? Gelenek ne zamandan beri hakaret içerikli oldu? Ezanın insanları ibadete çağıran eski bir gelenekolduğunu düşünen azımsanmayacak bir kitle var, yine de saygısızlık etmek maksadıyla veya kötü niyetle düşündüklerini sanmıyorum.

ben bu yorumu inanın artışmak için yapmadım merakımdan yaptım .. gerçekten ezanın gelenek olduğunu düşünüp düşünmemenizi merak etim..

Müslümanım. Kuran-a Allah 'a saygım ve sevgim sonsuz inancım da tabi.. ezanı farz olarak görüyorum. Hrsitiyanında, Yahudinin de dinine acayip saygılıyım ve gelenek olarak değil de farz olarak görüyorum dinlerini..

Davulcular beni de rahatsız ediyor.. zira amaç uyandırmak sadece.. alarmda uyandırıyor.. ezanın amacı uyarmak değil sadece o eşsiz sesi o eşsiz sözleri kulaklarda çınlatmak.. Müslümanlığın her daim devam edeceğini göstermek.. o yüzden yorumunuz bana farklı geldi..

Ya herkezin evinin icini nerden biliyosunuz esim sofor tir kullaniyo ramazanda gece gitmeye gayret ediyo gunduz cok sicak iftar sonra teravi 12 de yatiyo 2bucukta kalkiyo yiyo yola gidiyo eh dimdi kim baksin anlamiyosun arkadasim bu benimki belki kucuk bi dert sana gore bana gore ramazanimi zorlastiriyo derdimi yazdim bu kadar basit sanki keyfimdenmis gb yorum yapilmasina sinir oldum sadece bi hafta kaldi gecocek seneye yine cocugum olcak benimkiler buyuse baska bebeler cocuklar korkucak yemek saati gelebilir madem gelenek illa davul gorucez duzgun bi saatte calsinlar
Ya davulu 9'da mı çalıp sahura kaldırsın insanları? Davulun amacı var, amaca göre de zamanı. Bu sizin şiakyetiniz ama insanların çözüm üretebileceği bir dert değil. Sokağa inip pekala davulcuyu tartaklayabilir ya da karakola şikayet edebilirsiniz. Bunları yapmıyorsunuz çünkü bu durumun normal olduğunu biliyorsunuz. Bu kadar tepkiye gerek yok.
O da işini yapıyor. Kendi rahatınız için bir geleneğin bitmesini nefret boyutunda isteyemezsiniz.
Tüm dünya da çocuğunuz var diye size göre işleyemez. İnsanlar tabi ki özel durumlarınıza anlayış gösterebilir, komşunuz gürültü yapmaz, aileniz dikkat eder vs. Ama ülke olarak size uyum sağlayamayız.
Tepkiniz aşırı, ben bundan söz ediyorum. Böyle kendinizi dolduruyorsunuz, belki yanlış anlaşılıyorsunuz. Başlık bile çirkin. Davulcuyu elime geçirirsem.. Aşağı, sokağa inin geçirirsiniz zaten ama siz de hakkınız olmadığını bilerek aşağı inmiyor burda öfke patlaması yaşıyorsunuz. Davulcuyu ele geçirmeniz için hiçbir engeliniz yok, kendi yargınızdan başka. :)

Niye açıklama yapıyorsunuz ki? Keyfinizden de olabilir ayrıca.
Benimki keyfimden arkadaşlar buyrunuz. Ramazan davulundan da rahatsızım, üstelik mazeretsiz şekilde oruç tutmuyorum.
Bu durum sizin tercihlerinize ve kişisel ibadetleriniz yapmanıza engel mi? Hayır. Fakat ben bir "gelenek" kisvesi altında rahatsız ediliyorum.
Gelenek çok yaşatılmak isteniyorsa daha önce de dediğim gibi ayda bir mesela Kadir Gecesinde çalınsın.
Gelenek yaşatılacak diye gecenin bir vakti aynı hayat tarzına, bakış açısına sahip olmayan insanları rahatsız etmeye kimsenin hakkı yok. Kapımı tanımadığım yedi kat ele açmak zorunda olmamalıyım.

davulcunun geçtiği saat belli onun geldıgı saatte yemegınız bıtecek sekılde ayarlayın kendınızı cocuk uyndıgında cay su içersiniz davulcunun da elınızden kacmasına gerek kalmaz

Şu mübarek ayda tek sevmediğim şey davulcular. Hayır madem gelenek diye çalınıyor adam gibi çalsınlar. Yarım saat gitmiyo resmen sokaktan bam bam bam bide ritimsiz çalıyor gelde çıldırma.

Ben ilk işe başladığım yıl çok yoruluyordum ve davulcu beni bunaltmıştı, saat 1 de geçmeye başlıyor ztn 1 saat kadar uyumuş oluyoruz 3 e kdr uykum bölünüyor sabah 7 de ayaktayım. Mecbur bir yerden başlayacak oda bizim sokak erkenden dikilmiş oluyoruz mahallenin yarısı öğlene kadar uykuda.
Ama bu yıl hiç duymadım, hatta bizimkilerin anlattığına göre her akşam farklı bir şarkı söylüyormuş bi türlü dinlemek kısmet olmadı.
Ben sizi anlıyorum o an insan üzülür kızar sinirlenir ama bence yinede kalkmamalı devam etmeli şöyle düşünün ne güzel oruç tutuyorsunuz eşinizle birlikte, kısa bir süre kaldı nasıl bir çözüm bulabilirsiniz bilemedim çalışmıyorsanız davulcunun geçtiği saatten önce yiyebilirsiniz o zmn bebekle ilgilenebilirsiniz.

Ben seviyorum ya içim heyecanlanıyor davulcu gecince. Ama sadece ilk gun gecsin 1 ay cekilmiyor

Yorumlardan birinde kapiya bahsis istemeye gelen davulcuya benim ramazanla isim olmuyor diye azarlayan, suratina kapiyi kapayan esini overek anlatmis bi vatandas. Hic utanip sıkılmadınız mi bunu yazarken? Ayip yahu, yazik...

Son düzenleme:
Valla ezan sesinden rahatsiz olan;%99,9 u Müslüman olan bir ülkede yaşamasın ozaman başka biyer begensin kendine...

Valla ezan sesinden rahatsiz olan;%99,9 u Müslüman olan bir ülkede yaşamasın ozaman başka biyer begensin kendine...

rahatsız olduğu anlamını nerden. çıkardın ki sen, ayrıca % 99.9 olayına da hastayım nüfusta dini islam yazıp ateist olan arkadaşım çok, çünkü 1 haftalıkken. çıkıyo o cüzdanlar misal benim oğlumda da yazıyo ne bilir Müslümanlığı her neyse o ayrı konu, Velev ki yüzde o kadar kalan %0.1 de saygıyı hak eder zira demokrasi ile yönetiliyoruz

Oyy oyyy:KK51:
Sizdeki davulcuyu bana gonderin..
Ben kilise cani duyuyorum..
Hangisini tercih ederdiniz?
Oruc tutan biririn sahurda davula olan tahammulsuzlugu sasirtti beni.

Yola degil de arka tarafa bakan musait odaniz varsa,
Ramazan bitene kadar orda uyutsaniz bebeginizi,
fazla duyulur mu yinede...:KK51:

%99.9'u Müslüman değil ama, istatistikler o yönde değil yani.
Tüm dinlerden insanların beraberce yaşaması, hepsi düşünülerek medeni kuralların konulması benim tercihim. Bunun Müslümanlıkla bir ilgisi yok, iyi veya kötü anlamda direk tolarak hiçbir dinle ilgisi yok. Israrla yok, gerçekten yok.

X