Ramazan Ayı Kadir gecesi Hatimleri ..🤲🌹

Okudum canım Rabbim kabul etsin inşallah MssPARE

Parem ben okudum Allah kabul etsin inşallah

Okudum dualadım Allah kabul etsin.

Kızlar yazmıştım yine yazayim ...

Yasin süresi 82.ve 83.ayetleri ve "Kün fe yekün" ayeti...özel günümüzde okunmaz
Diğer okumaları yapın okundu etiketi yapın özel gününüz bitince okumadiginiz ayetleri okur bağışlarsınız kime okuma yapmadıysanız...diğer tesbihleri okuyun ki dualar birikmemiş olur size de kolay olur listede arkada kalmamış olursunuz...

Bu arada okumalarimizi yarın sabah 11 e kadar bitirelim ...çünkü yeni arkadaşın niyetini paylaşıcam

Okundu listesi

ShiningLife Gamze
M Mavi Menekse Öznur
Cookiie Özge
ezgiisel Ezgi
RedGirl RedGirl
Aktif Lora Ayşe
DantelKiz Küpra
Hali Elif
Minnosprenses Melike
R rana20 Rabia
M MaviMabellee Nesibe
PiXiEE Filiz
OraEtLabora Büşra
Nevreste Sevda
Tiniminimavihanim Esra
@Btlaydnz23 Demet
Saliha40 Saliha
IcimdekiSonsuzDeniz Deniz
Butimar- Feyza
asi_melek Burcu
bir mucizee Fatma
The Maya
Rprnn Hivda
Cemoos Cemile
papatyalikizz papatya
Lna16 Selin
MssPARE Yasemin
G Gunelhuseyn
Günel

Okudum canım Allah kabul etsin

Peki canım şöyle bir soru sorayım
Özel günde okunmuyor yaOnun başkasına okutsat eksik kalmasa olur muBen kızlara okutabilirim

Aaa parem unuttum hemen okuyorum okundu olarak işaretle

Canım onları dua niyetine okumuyor muyuz? Diyanetin böyle bir yazısı var ama bir bakar mısın senin paylaşımlarına uygun mu.
"Kadınlar âdet günlerinde veya nifâs (lohusalık) hâllerinde iken dua edebilirler; zikir ve dua anlamı taşıyan âyet-i kerimeleri okuyabilirler."

Kuzum o haller özre giriyor lohusa yani uzun süren hastalık şekli kanamalar o zaman oluyor ama adet kanaması olunca ayet okunmasını doğru bulmuyorlar diyanet özür durumunda okunabilir diyor zaten

Kuzum o haller özre giriyor lohusa yani uzun süren hastalık şekli kanamalar o zaman oluyor ama adet kanaması olunca ayet okunmasını doğru bulmuyorlar diyanet özür durumunda okunabilir diyor zaten
Canım 4,5,6. Duaları abdestsiz okuyamıyoruz değil mi

Adetli kadınlar Kur'anı Kerim'i okuyamazlar ancak regli olan kadınların mukabele, kuran dinlemelerinde mahsur yoktur. Hayız olan kadınların okuyacakları dualar arasında Kur'an sureleri de bulunabilir. Diyanete göre kurandaki surelerin hayız olan kadınlar tarafından dua niyetiyle okunmasında sakınca yoktur.

.............

Diyanet böyle diyor ...ben yanlış yönlendirmek istemem ama ayetler okunamaz diye bir sürü de yazı var bu hayız kısmını lohusa veya kanaması devam eden durumlar oluyor mesela düşük yapmis yada bebek tedavisi sırasın da gelen kanamalar yani adetle ilgisi olmayan kanamalar olursa diye biliyorum öylede okudum
Bu düzeni bozmayalım çünkü acaba olur mu olmaz mı diye şüphe girmesin kalbimize

Canım özür zamanı adetli ya da lohusa sayılmıyor ki zaten o da adetin 3 gün önce ya da 10 gün fazla sürerse ya da lohusan 40 günü aşarsa özre girersin.
Diyanet direk şöyle demiş "adet gunlerinde ve lohusa hallerinde iken dua anlamı taşıyan ayet-i kerimleri okuyabilirler"
Sen de birinci dua ikinci dua şeklinde yazıyorsun ya ondan dedim.
Net bir şekilde bilen biri varsa bizi aydınlatırsa iyi olur yoksa kuzenimi arayıp hocasına sordurabilirim.

ShiningLife için okudum Allah kabul etsin
Hayırlı ramazanlar olsun cümlemize

MssPARE

Sorabilirsin ama bildiğim namaz kilmadigimiz gibi ayetlerde okunmaz diye biliyorum ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…