RAM raporu ve merak ettiklerim

kumralimkumral

papatya
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2008
580
24
Merhaba arkadaşlar. 5 yaşındaki oğlum bazı harfleri çıkaramadığı için öğretmen yönlendirmesiyle gelisimsel pediatriye gittik ve netice itibariyle dil terapisi alması gerektiğini söylediler. Bunun içinde Ram raporu alınınca ucretsiz karşılandığı söylendi. Araştırmalar sonucu aylik 4000 tl tutuyor ortalama. Kendimizi zorlarsak veririz bu parayı ama tabi baya zorlar. Rapor alsak askeriye ve emniyette karşısına çıkar deniyor. 5 yasinda alınan sadece dil egitimi içeren bir raporun neden karşısına çıkacağını anlamıyorum. Zaten süreli bir rapor. Araştırdım askeriye den red yitip itiraz sonucu kabul edilen de olmuş. Tabi onlarin rapor içeriği nedir onları bilmiyorum. Bu konuda tecrübesi olanlar yazabilir mi teşekkürler

Sürekli bişeylerin önümüze çıkacağına inandığımız işkilli bir topluma dönüştük ne yazık ki.Çocuğa dil terapisi alırken bile 20 yıl sonrasını hesap etmek zorunda hissediyoruz.O parayı çocuğunuz için başka şekilde harcayın ve devletin sağladığı imkandan yararlanın bence.

Dil konuşma bence karşısına çıkmaz diye düşünüyorum olaki çıktı asker polislik yerine ekpss falan düşünürsünüz daha yeni birsürü engelli öğretmen alındı bence devletin imkanından faydalanın zaten haftada 3 saat falan veriliyor üzerinede ders alırsınız

Benim yegenimde 6 yaşında ram raporu aldı
7-8 harf cikartamiyordu ilkokulda büyük problem oldu.
Raporu çıkarttıktan haftalık belirli gün ve saatlerde kursa gitti.
Ayrıca ailesi özel ders aldırdı 2 sene.
Şuan 8. Sınıf öğrencisi hiç problem kalmadı bu sene okuldan konuşma sorunu olmadığı için ram raporunu yenileyin iptal olsun denildi kardeşim halletti artık ram raporu yok.
Ama düzelme olmazsa iptal olmaz.
Bu ara yaklaşık 9-10 yaşında konuşma sorunu kalmadı yeğenimin.

RAM raporu sürelidir.
Ertesi yıl yenileme yapılmazsa sistemde devam etmez.
Çocuğun siciline işlemez.
Bunlar şehir efsanesi.

Saçmalık tabi ki, kulağa da abes geliyor, 5 yaşındayken 3 harfi çıkaramamak nedne hayatboyu bir yerde rapor olarak dursunŞu durumda rapor hastanenin vatandaşa kolaylık sağlamak için sunduğu bir belge o kadar, terapi alırken, ilaç alırken para ödemesin insanlarımız diye. Şehir efsanesi üreteneler keşke sağlık konusunda çenelerini tutsalar da insanları yanlış yönlendirmeseler

Son düzenleme:
Ramdan alının konuşma terapisi raporları 6 ay yada 1 yıllık olur. Konuşma düzeldiğinde rapor süresi dolmadan iptal edilirse çocupun özel gereksinimi ortadan kalkar. Bu durumda da herhangi bir yerde karşınıza çıkmaz. Raporu almanız çok zor değil ama iptal ettirmeniz çok zor.

İçinde KBB nin de olduğu bir heyetten alıyorsunuz raporu.

Oğlum 6 yaşında bu sene 1. sınıfı erteledik artikulasyon bozukluğu sebebiyle tabi dehb tanısıda vardı neyse çok zor bir şekilde aldık dil terapi raporunu şu an 2 ay oldu devam ediyoruz açıkçası aklıma bile gelmedi çocuk okulda sosyal hayatında bir çok zorluk cekicek asker polis olmasa nolur sanki
Kaldı ki 5 yasinda harf çıkaramıyor diye 20 sene sonra neden o rapor karşısina çıksın velev ki çıktı öncelik çocuğunuzun rahat konuşmasi olsun lütfen

Ben dil terapisini bir terapist ile anlaşıp evde aldırdım. Seansı 500 liraydı 2 ay önceye kadar. 6 harf çıkmıyordu uzadı vs 8 9 seansa çözdük. Rami bilmiyorum özel terapi merkezleri var orayla anlasın ilk seansı kurucu prof izliyor sonrasında hocaya yönlendiriyor 4 5 bin için uğraşmaya degmez

Aylık 4 bin hiç az bir miktar değil. Çocuğunuzun asker veya polis olma ihtimali de tüm meslekleri göz önünde bulundurursak yüzde 5. Ben olsam raporu alırım.

Hayır iptal ettirmezseniz silinmiyor, çocuk kaynaştırma olarak geçiyor.
Ortaokulda rehberlik öğretmeni çocuğunuz kaynaştırma öğrencisi olarak görünüyor diye uyarıyor.
Bunun üzerine tekrar rapor alınıyor ve ram raporu iptal ediliyor siliniyor.
Daha yeni yaptırdı kardeşim eminim yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…