- 31 Temmuz 2008
- 580
- 24
-
- Konu Sahibi kumralimkumral
Asker ya da polis olmayıverir. Çok da konforlu meslekler değil zaten. Çocuğun gelişiminden önemli mi?
RAM raporu sürelidir.
Ertesi yıl yenileme yapılmazsa sistemde devam etmez.
Çocuğun siciline işlemez.
Bunlar şehir efsanesi.
Ramdan alının konuşma terapisi raporları 6 ay yada 1 yıllık olur. Konuşma düzeldiğinde rapor süresi dolmadan iptal edilirse çocupun özel gereksinimi ortadan kalkar. Bu durumda da herhangi bir yerde karşınıza çıkmaz. Raporu almanız çok zor değil ama iptal ettirmeniz çok zor.Merhaba arkadaşlar. 5 yaşındaki oğlum bazı harfleri çıkaramadığı için öğretmen yönlendirmesiyle gelisimsel pediatriye gittik ve netice itibariyle dil terapisi alması gerektiğini söylediler. Bunun içinde Ram raporu alınınca ucretsiz karşılandığı söylendi. Araştırmalar sonucu aylik 4000 tl tutuyor ortalama. Kendimizi zorlarsak veririz bu parayı ama tabi baya zorlar. Rapor alsak askeriye ve emniyette karşısına çıkar deniyor. 5 yasinda alınan sadece dil egitimi içeren bir raporun neden karşısına çıkacağını anlamıyorum. Zaten süreli bir rapor. Araştırdım askeriye den red yitip itiraz sonucu kabul edilen de olmuş. Tabi onlarin rapor içeriği nedir onları bilmiyorum. Bu konuda tecrübesi olanlar yazabilir mi teşekkürler
İçinde KBB nin de olduğu bir heyetten alıyorsunuz raporu.Beş yaşındaki çocuğun askerliğini mi düşünüyorsunuz?
Bende rapor çıkartmak istiyorum. Bana önce KBB ye gitmek gerekiyor dedi arkadaşım. Daha ona bile gitmek fırsat olmadı. Nerde çıkarsa çıksın ben umursamam. Sizde umursamayin.
Ram raporları süreli diye biliyorum ben. Arkadaşlarımdan bir sene okula geç gitmesi için alındı. Tanı içermediği için senelikti. Bir sene sonra sistemden silinecek dediler.
Hayır iptal ettirmezseniz silinmiyor, çocuk kaynaştırma olarak geçiyor.
Bizzat yaşamış insan olarak söylüyorum evet süreli ama iptal gerektiriyor. En azından benim yaşadığım şehirde böyle.derin sularda anaokulu öğretmeni ve yöneticisi. Kendisi direkt bu işin uzmanı. Kendisi de sürelidir dedi.
Aylık 4 bin hiç az bir miktar değil. Çocuğunuzun asker veya polis olma ihtimali de tüm meslekleri göz önünde bulundurursak yüzde 5. Ben olsam raporu alırım.Merhaba arkadaşlar. 5 yaşındaki oğlum bazı harfleri çıkaramadığı için öğretmen yönlendirmesiyle gelisimsel pediatriye gittik ve netice itibariyle dil terapisi alması gerektiğini söylediler. Bunun içinde Ram raporu alınınca ucretsiz karşılandığı söylendi. Araştırmalar sonucu aylik 4000 tl tutuyor ortalama. Kendimizi zorlarsak veririz bu parayı ama tabi baya zorlar. Rapor alsak askeriye ve emniyette karşısına çıkar deniyor. 5 yasinda alınan sadece dil egitimi içeren bir raporun neden karşısına çıkacağını anlamıyorum. Zaten süreli bir rapor. Araştırdım askeriye den red yitip itiraz sonucu kabul edilen de olmuş. Tabi onlarin rapor içeriği nedir onları bilmiyorum. Bu konuda tecrübesi olanlar yazabilir mi teşekkürler
Ortaokulda rehberlik öğretmeni çocuğunuz kaynaştırma öğrencisi olarak görünüyor diye uyarıyor.Hayır iptal ettirmezseniz silinmiyor, çocuk kaynaştırma olarak geçiyor.