RAM raporu ve merak ettiklerim

Ortaokulda rehberlik öğretmeni çocuğunuz kaynaştırma öğrencisi olarak görünüyor diye uyarıyor.
Bunun üzerine tekrar rapor alınıyor ve ram raporu iptal ediliyor siliniyor.
Daha yeni yaptırdı kardeşim eminim yani.
Tamam aynı şeyi söylüyoruz zaten, rapor iptal edilmediği sürece kaynaştırma öğrencisi olarak görünüyor.

Tamam aynı şeyi söylüyoruz zaten, rapor iptal edilmediği sürece kaynaştırma öğrencisi olarak görünüyor.
İptal ettirmek çok zor silinmiyor diye yazmışsınız ya ona cevaben yazdım
1 günde işlemler hallediyor 1 haftada sistem giriyor diğer ay kaynaştırma öğrencisi olarak bile görünmüyor.

İptal ettirmek çok zor silinmiyor diye yazmışsınız ya ona cevaben yazdım
1 günde işlemler hallediyor 1 haftada sistem giriyor diğer ay kaynaştırma öğrencisi olarak bile görünmüyor.
Rapor iptal edilmediği sürece çocuk kaynaştırmadan silinmiyor, İptal ettirmek çok zor dedim ama imkansız demedim. iptal ediliyor yani, iptal süreci sıkıntılı evet. Belki iptal sürecinde şehirlerin tutumu farklıdır.

Merhaba arkadaşlar. 5 yaşındaki oğlum bazı harfleri çıkaramadığı için öğretmen yönlendirmesiyle gelisimsel pediatriye gittik ve netice itibariyle dil terapisi alması gerektiğini söylediler. Bunun içinde Ram raporu alınınca ucretsiz karşılandığı söylendi. Araştırmalar sonucu aylik 4000 tl tutuyor ortalama. Kendimizi zorlarsak veririz bu parayı ama tabi baya zorlar. Rapor alsak askeriye ve emniyette karşısına çıkar deniyor. 5 yasinda alınan sadece dil egitimi içeren bir raporun neden karşısına çıkacağını anlamıyorum. Zaten süreli bir rapor. Araştırdım askeriye den red yitip itiraz sonucu kabul edilen de olmuş. Tabi onlarin rapor içeriği nedir onları bilmiyorum. Bu konuda tecrübesi olanlar yazabilir mi teşekkürler
Ben özel eğitimde dil konuşma terapisti olarak çalıştım. Ek bir engeli yoksa 1 sene içerisinde mezun olur zaten. Ve rapor yenilenen bir şey silinir. İlerde karşına çıkarsa da çıksın sonuçta bu çocuğun iyiliği için . Zihinsel bir problemi yok çocuğun. Benim bebeğimde doğumsal kol felci yaşadı. Hafif etkilenim olduğu için rapor almadım ama gerek duyulsaydi rapor alıp fizik tedaviye başlayacaktık. İlerde karşına çıkıp çıkmaması umrumda değil. Çocuğum iyi olsun yeter.

Asker ya da polis olmayıverir. Çok da konforlu meslekler değil zaten. Çocuğun gelişiminden önemli mi?
Yok margaret Hale ,askerlik polislik de çok tercih ediliyor, ozelde maaşlar hep asgari ücret olduğu için haliyle tercih ediliyor ..böyle dil terapileri falan ilerde meslekleri etkiliyor mu yaa,zannetmem ama bilemedim

RAM raporu sürelidir.
Ertesi yıl yenileme yapılmazsa sistemde devam etmez.
Çocuğun siciline işlemez.
Bunlar şehir efsanesi.
Aslında devam ediyor, rehabilitasyon merkezleri için yıllık yenilenmesi gerekiyor ama okul için yenilenmesine gerek yok. Kademe geçişine kadar aynı rapor üzerinden süreç yürüyebilir. Kademe geçişlerinde de yine sistem üzerinden rapor görünmeye devam ediyor ancak tekrar Rama yönlendirme gerektiği yazar açıklama da. E devlet öncesi, liseden sonra e okul olmadığı için herhangi bir yerde rapor görünmüyordu, kaldırılmasa bile . Ancak şu an da e devlette göründügu için emin değilim. Rapor kaldırılsa bile e devlette görünür mü, bilmiyorum. Polislik ve askerlik için sıkıntı olacağını kişisel olarak sanmıyorum ancak 5-6 ay önce net bir bilgiye ulaşmamıştim ben

Merhaba arkadaşlar. 5 yaşındaki oğlum bazı harfleri çıkaramadığı için öğretmen yönlendirmesiyle gelisimsel pediatriye gittik ve netice itibariyle dil terapisi alması gerektiğini söylediler. Bunun içinde Ram raporu alınınca ucretsiz karşılandığı söylendi. Araştırmalar sonucu aylik 4000 tl tutuyor ortalama. Kendimizi zorlarsak veririz bu parayı ama tabi baya zorlar. Rapor alsak askeriye ve emniyette karşısına çıkar deniyor. 5 yasinda alınan sadece dil egitimi içeren bir raporun neden karşısına çıkacağını anlamıyorum. Zaten süreli bir rapor. Araştırdım askeriye den red yitip itiraz sonucu kabul edilen de olmuş. Tabi onlarin rapor içeriği nedir onları bilmiyorum. Bu konuda tecrübesi olanlar yazabilir mi teşekkürler
Ram raporu ile ilgili başka bir üyeye yazdım detaylı oraya bakabilirsiniz. Ben dil konuşma terapisi ile ilgili ek birşey demek istiyorum. Rapor çıkınca rehabilitasyon merkezinden ücretsiz eğitim alacaksınız ancak bu merkezlerin çoğunda dil konuşma terapisti olarak çalışanlar alan mezunu değil, yani bu işin uzmanı değil, belki saha tecrübesi vardır bilmiyorum. Bunu da göz önünde bulundurun.

Her yıl RAM’a yönlendirmek istediğimiz öğrencilerimiz oluyor ve mütemadiyen aileleri ile mücadele ediyoruz.
Hepsinin endişesi RAM raporu.
Çocuğumuz fişlenecek, siciline işleyecek.
Diyoruz ki:
*Öncelikli sorun bu mu?
Çocuğunuzun özel eğitim desteği alması mı?
*Otizm, yaygın gelişimsel bozukluk, mental reterdasyon vb durumlarda çocuğun RAM raporu olmasa bile zaten asker, polis vb mesleklerde ilerlemesi mümkün değil.
*15-20 yıl sonra ne olacağını bilemeyiz. Uzun vadeli ve belirsiz bir durum için elinizdeki imkanı reddetmeyin.
*Özel eğitim desteği ile sorun hafifler ya da tamamen çözülürse raporun yenilenmesine gerek kalmaz.
*RAM raporu bazı mesleklere girişi engelleyecek bir fişleme değildir. Özel eğitime/desteğe erişmek için verilmiş bir imkandır.

Bu velilerimize;
‘Sizi akla ve mantığa davet ediyorum’ da demek istiyorum ama mantığımın sesini dinleyip demiyorum tabii, nezaketimi koruyorum.

Ben 18 yıllık rehber öğretmenim.Evet rapor süresi bittikten sonra veli dilekçesi ile rapor kalkıyor eğitim sisteminden.Ama sağlık raporunuz hiçbir şekilde silinmiyor.Asker ve polis alımlarında detaylı sağlık raporu istendiği için bu rapor çıkıyor bunun Ram ile bir ilgisi yok

Sağlık raporları iki yıl sonra geçerliliğini yitirsede veri tabanında kalıyor. Ancak dil ve konuşma güçlüğü raporundan hiçbir sorun çıkmaz. Yani olmak istediği hiçbir meslekte önüne engel olarak çıkacak bir tanı değil

Sağlık raporları iki yıl sonra geçerliliğini yitirsede veri tabanında kalıyor. Ancak dil ve konuşma güçlüğü raporundan hiçbir sorun çıkmaz. Yani olmak istediği hiçbir meslekte önüne engel olarak çıkacak bir tanı değilya

Bizde aynı düşünce ile rapor almayacaktık fakat düşününce şimdiki sağlığınç etkileyen durum ilerde karşısına çıksa ne çıkmasa ne asker polis olmayıversin dedik kız benim bebeğim. Sizde bence şimdiyi düşünün rapor siliniyor düzeldiğinde evet ama sistemde kalıyor iyileşmiş olaral gözüküyor yani sonuçta

Benim çocuğum da 20 aylıkken yeme problemi nedeniyle doktor bunu verdi başka problemi yok raporda ise yaygın gelişimsel bozukluk,tanımlanmamış yazıyor ben bu raporu nasıl sildirebilirim şuanda oğlum 3 yasinda

Yaygın gelişimsel bozukluk tanısı artık kalktı. Onun yerine otizm spektrum bozukluğu tanısı veriliyor. Zamanında bu tanıyı almış çocuklar ileride polis ve pilot olamıyor
O meslekler haricinde doktor hakim avukat vs olabiliyorlar mi

İmkanınız varsa rapor falan çıkartmayın,bunların hepsi kayıtlı,ben de işin içinde olan biri olarak söylüyorum.evet rapor siliniyor ömür boyu devam etmiyor ama ne zaman alındı ne oldu ne zaman kalktı vb her şey kayıtlı,bunlarin hepsi değil iş hayatinda okul hayatında bile karşısına cikicak.
He durmunuz yoksa mecbur alınacaksa tabiki alınmalı,çocuğun gelişiminden önemli değil hiç bir şey,ama durumunuz varsa kendi imkanlarinizla çocuğunuzun gelişimine destek olun.

Karşısına çıkarsa tekrar heyet talep edip iyilestigini kanıtlanabilir. Ha önemli değil, 15-20 yıl sonra neler neler değişir.

X