• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahimi kalınlaşmayanlar tüp bebek

Tesekkur ederim akguvercin. Kurtaj sonrasi adet goremedim 4.5 ay. Rahim agzim yapismis. Rahim filmi cekerken yapisik oldugu anlasildi. Yapisikligi acti Dr. Sonrasinda adet gordum. Rahim filminde cok kucuk bir yapisiklik oldugu goruldu. Tup bebek oncesi histereskopi yaptirdim. Sorun yok denildi
Hala transfer olamadi embriyolarim. Bu ay umutlu idim ama yine kalinlasmadi rahim.

Canım hikayemiz aynı bende aynı durumdayım... kürtaj sonrası yapışıklık ve düzelmeyen incelik problemi.. ben çok defa histeroskopi olduğum için artık dr lar yapacak birley yok diyorlar en son cem hpcanın açıklaması 3 çizgi düzgünse incelik önemli değil ama 3 çizgi bozuksa yapacak bir şey yok dedi...

Aynı durumdayız arkdaşım. Denenen hiç bir şey işe yaramıyor bende de.Nar suyu herkese yarıyor bana yaramıyor.Ne yapacağımı şaşırdım artık.

Akgüvercin bir ara macun kullanmışsın sen bitkisel macun C ile başlıyor adı Hiç faydası oldu mu sana ?

Canım o nar suyunu okadar çok içtim ki artık midem almıyor..
macunu kullandım ama fayda göremedim canım, yumurta gelişimide faydalı ama rahimde bir değişiklik olmadı....
şimdi ermiş aktartan macun kullanıyorum sonra çaylara geçecekmişim... arayıp görüştüm bu şekilde çaylar daha faydalı olur dediler şimdilik macunu kullanıyorum...
birde kızlar ben rahmime sülük yaptırdım benim rahim filmim öncekine göre baya düzgün çıktı ama munaede 3 çizgide hafif bozukluk var dedi dr böyle deniyceksin tutmaz diye bişey yok dedi... Ama bende cesaret kalmadı korkuyorum denemeye...

Herşeyi deneyerek rahmimize zarar vericez. Sülük tehlikeli olmaz mı? Vajinaya mı sülük bıraktınız? Bana prp uygulandı bu ay. Sizin rahim kaç mm? Kaç yıldır bu problemi yaşıyorsunuz? Benim yapışıklık olmadan bu hale geldi.

Herşeyi deneyerek rahmimize zarar vericez. Sülük tehlikeli olmaz mı? Vajinaya mı sülük bıraktınız? Bana prp uygulandı bu ay. Sizin rahim kaç mm? Kaç yıldır bu problemi yaşıyorsunuz? Benim yapışıklık olmadan bu hale geldi.

Valla cnm olan olmuş artık dedim 4 tüp bebek denemesi olumsuz olunca altarnatif tıpta çare aradım... sülük rahime gitmiyor vajinaya yapılıyor ben çok araştırdım çok şifalı bir şey sülük başka şeylerde çok faydasına şahit oldum...

Sen şanslısın yapışıklık yoksa tedaviye daha çabuk cevap verirsin..
ben 2008 de kürtaj oldum cnm ilk tüp bebek denemem 2010 o zamanlardan beri uğraşıyorum.. :KK42::KK42:

Akgüversin sülüğün faydalarını duyuyorum. Küretaj vakum tekniği ile yapıldığı için rahime hasar verebiliyormuş. Yapışıklık olmasa da. Benim sabit bir kalınlık yok. Bölgesel olarak kalınlık değişiyor. 3 çizgi var ama bir yere kadar o da tek başına yeterli değil. İnce rahimle hamilelik ve doğumlar olmuyor değil. Siz ince hali ile mi 4 defa transfer yaptırdınız?

Cnm bu arada prp nedir:işsiz:
trombositten zengin plazma. Kendi kanını santrifüj edip plazmadan zengin kısmınu rahime enjekte ediyorlar. Rahim dokusunu güçlendirmek amaçlanıyor. Etkinliği ispatlanmış bir yöntem değil ama benim doktorum denedi.

trombositten zengin plazma. Kendi kanını santrifüj edip plazmadan zengin kısmınu rahime enjekte ediyorlar. Rahim dokusunu güçlendirmek amaçlanıyor. Etkinliği ispatlanmış bir yöntem değil ama benim doktorum denedi.

Yani gebelik aşısı banada yapılmıştı ama bir fayda göremedim

Selam arkadaşlar .Sülüğü bir arkadaşım yaptırdı,sanırım fayda gördü. 8mm olmuştu.
Sülük faydalı olabilir ama ben çok korkuyorum ,vücut dışından bile yaptıramazdım.
Ben yabancı forumları epey inceledim . Doktor kontrolünde ,bir vitamin kullanıp epey fayda gören bir hasta var .Doktoru önermiş kullanmasını ,3 ay devam etmiş.3 ay sonunda tüp bebek iğnelerinin yardımıyla da sanırım 10mm olmuş.

Canım hikayemiz aynı bende aynı durumdayım... kürtaj sonrası yapışıklık ve düzelmeyen incelik problemi.. ben çok defa histeroskopi olduğum için artık dr lar yapacak birley yok diyorlar en son cem hpcanın açıklaması 3 çizgi düzgünse incelik önemli değil ama 3 çizgi bozuksa yapacak bir şey yok dedi...

Yabancı sitelerde doktorlar kalınlıktan ziyade üçlü çizgiyi önemsiyor . Kalın ve üçlü çizgiye sahip olmayan bir endometriumdansa , ince de olsa üçlü çizgi görüntüsüne sahip bir endometrium daha kaliteli kabul ediliyor .

Üçlü çizgi var ama bir de bozuksa bu da sıkıntı demekki hı doktorunuzun dediğine göre.Benim ilk kez 5mm civarındayken üçlü çizgide göründü.Ama o da tam hat boyunca değildi.Bunun çaresi yok demek ki ?

Yabancı sitelerde doktorlar kalınlıktan ziyade üçlü çizgiyi önemsiyor . Kalın ve üçlü çizgiye sahip olmayan bir endometriumdansa , ince de olsa üçlü çizgi görüntüsüne sahip bir endometrium daha kaliteli kabul ediliyor .

Üçlü çizgi var ama bir de bozuksa bu da sıkıntı demekki hı doktorunuzun dediğine göre.Benim ilk kez 5mm civarındayken üçlü çizgide göründü.Ama o da tam hat boyunca değildi.Bunun çaresi yok demek ki ?

Evet canım dr un bana söylediğide aynen böyle bende var ama çok düzgün değil demişti burdaki dr um çokta kötü diyemem dedi...

Allah yardımcımız olsun..

Sen şuanda tedavidemisin cnm..

Akgüversin sülüğün faydalarını duyuyorum. Küretaj vakum tekniği ile yapıldığı için rahime hasar verebiliyormuş. Yapışıklık olmasa da. Benim sabit bir kalınlık yok. Bölgesel olarak kalınlık değişiyor. 3 çizgi var ama bir yere kadar o da tek başına yeterli değil. İnce rahimle hamilelik ve doğumlar olmuyor değil. Siz ince hali ile mi 4 defa transfer yaptırdınız?

Açıkçası ilk 3 yedavimde 9 mm falan dediler bana ama ben yalan söylediklerini düşünüyorum... son tedavimde timur gürgana oldu kalınlaşması için 8 ay uğraştık, en son 8 mm oldu dediler ama sonuç negatif... benim komşum şiddetli yapışıklık sonrası çok ince rahimle hamile kaldı ve bebeği doğdu... aslında herşey kısmet..

Selam arkadaşlar .Sülüğü bir arkadaşım yaptırdı,sanırım fayda gördü. 8mm olmuştu.
Sülük faydalı olabilir ama ben çok korkuyorum ,vücut dışından bile yaptıramazdım.
Ben yabancı forumları epey inceledim . Doktor kontrolünde ,bir vitamin kullanıp epey fayda gören bir hasta var .Doktoru önermiş kullanmasını ,3 ay devam etmiş.3 ay sonunda tüp bebek iğnelerinin yardımıyla da sanırım 10mm olmuş.

Hangi vitamin kullanılıyor acaba bende incelemiştim ama öyle bir şeye denk gelmedim.... kullanmadığım ne kaldı acaba :110:

Akguvercin senim rahim kalinligi gayet iyi imis. Yapisiklar da acilmis anladigim kadari ile. Cocuk icin bir engel gorunmuyor gibi. Sorun ne o zaman?

Canım vakum tekniğinden ziyade kazıma tekniği daha çok travma yaratıyormuş diye duymuştum sağlıkçılardan.bizim endometrium da en ufak bir travmaya yatkınmış gibi.Ne çok inatçı çıktı

Anatolya Dr um vakum teknigi zarar verebiliyor dedi. Her bunye de boyel zarar vermiyor. Cok sık yapilan bir uygulama. Maalesef bizler zararini gorduk. Kuretaj olduguma oyle pismanim ki. Dr um ben kuretaj yapmıyorum ilacla dusuk tercih ediyorum bu gibi vakalardan ötürü. Ialc secenegi sunulsaydi kuretaj olmazdim kesinlikle.

Anatolya Dr um vakum teknigi zarar verebiliyor dedi. Her bunye de boyel zarar vermiyor. Cok sık yapilan bir uygulama. Maalesef bizler zararini gorduk. Kuretaj olduguma oyle pismanim ki. Dr um ben kuretaj yapmıyorum ilacla dusuk tercih ediyorum bu gibi vakalardan ötürü. Ialc secenegi sunulsaydi kuretaj olmazdim kesinlikle.
Haklısın canım .Ama kürtaj olmayıp düşük yaşayanlarda bile yapışıklık olabiliyor.Bir de şöyle düşün çok sayıda miyomu olup bunların alınması için ameliyat olan insanlar var ,onların rahim duvarı toparlıyorken bizimki toparlanamıyor .Yani toparlayanın da toparlıyormuş .Bizim endometriumda da bir gariplik var bence.

Bu garipligin nedenini anlayabilsem. Cok zor ve yorucu bir yolculuk. Allah bize sifa versin. Sabir gucu kalmiyor insanin.

Back