• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahimi kalınlaşmayanlar tüp bebek

hkızlar size bir araştırmadan bahsetmek isterim.tamoxifen denen bir ilaç meme kanseri için kullanılan bişey yan etki olarak rahim kalınlaştırıyormuş.araştırmada hastaların rahim kalınlığı 6 nın altındayken 7,5-8 e kadar çıkmış ve 3 hastadan 3 ü de gebe kalmış.Ayrıca başka bir kadın daha paylaşmıştı.sadece onla kalınlaştığını.Doktorunuza sorun.d3-d8 arası kullanmışlar ilacı diğer tedaviye ek olarak ya da naturel siklusta.Umudunuzu yitirmeyin Allah büyüktür.Eğer kısmette varsa olacaktır inşallah.4-5 le bile gebe kalıyor insanlar.tamamen Allahın takdiri..

Multivitaminler genel sağlık durumuna olumlu etki edebilir ,bağışıklık sistemini düzenleme,vücut direncini artırma gibi.Ancak doğrudan incelik sorununa çözüm sağlayamıyor maalesef.Ama yine de deneyelim ne çıkar belki şifa olur,nasılsa zararı yok diye düşünmekten alamıyor insan kendini haklı olarak.
Yıllardır bu soruna derman bulabilmek için yığınla yayın ,makale ne buldumsa okudum ,yabancı forumları takip ettim.Bu illeti somut ve net iyileştiren tek bir şey yok maalesef.Çoğu bilimsel yöntem ve yaklaşım deneysel özellikte olmanın ötesine geçemiyor maalesef.Sorunumuzun çözümüne yönelik yaklaşımları özetlemeye çalışayım.Sayfayı yeni okuyan ,bu sorunla ilk kez karşılaşanlar için belki bir umut olur ,yol gösterici olur ,şifa olur niyetiyle bu kadar uzun yazıyorum.
Endometrium sorunun tedavisinde biricik hapımız estrofem ya da muadili ürünler.
Neupo... denilen bir ilaç var ve Prp yöntemi var .Ancak bunlar da göreceli fayda sağlamış kullananlarda.Hiç fayda görmeyip üstüne enfeksiyon geçirenler var ve hatta neupo... kullanımının ardından rahim içi yapışıklık ,lezyon yaşayanları bildiren yayınlar var.
Sorunun umut edilen en iyi çözümü kök hücre olabilir diyor doktorlar.Olumlu deneysel sonuçlar elde edilebilmiş.Ancak sağlık bakanlığı henüz onay vermediği için bekleniyor,ne kadar sürer bilinmez.
Arkadaşlar size öncellikle önerim histeroskopi olmuş olsanız bile inceliğin devam etmesi durumunda bir hsg çektirmeniz yönünde olacaktır. Histeroskopide yapışıklık görülmediği söylense bile hsg de yapışıklık çıkabiliyor. Hsg de yapışıklık yoksa,aşağıda yazdıklarımın size faydası olabilir.Diğer taraftan aylarca endometrium ince seyrediyorsa yine yapışma tehlikesi ile karşı karşıyasınız demektir.Yine Hsg ye çıkacak kapılar.Hsg ile yapışıklığınızın olmadığından emin olun.
Eğer endometriumda bir yapışıklık yoksa arısütü, propolis ,B12 ,D vitamini , tebokan ,nar suyu gibi ürünler uzun süreli kullanımda şansınız varsa bir miktar iyileşme sağlayabilir.Peyroni çayı denen karışım bir bitki çayı var bundan da fayda görenler olmuş.Bağırsak floranızı koruyun, doğal ev yapımı yoğurt ve kefir tüketin,turşu tüketin.Günümüzde otizmin tedavisinde bile bağırsak florasını destekleyen gıdaların kullanımının ,karbonhidratı minimalize eden gluteni bünyeden uzak tutmaya çalışan beslenme yaklaşımları son derece yüz güldürebilirken bizlere de mutlaka faydası olabilecektir.En azından bütünsel olarak sağlığımızı olumlu etkileyeceğine inanıyorum.
Unutmayın yumurtalığınızı destekleyen her ürün, gıda dolaylı olarak endometriumunuzu da destekleyecektir.Ne alakası var bizim sorunumuz endometrium demeyin olayın etki mekanizmasını burda anlatmaya kalkışıp yazıyı daha uzun ,okunmaz hale getirmek istemem. Ama yine tekrar ediyorum yapışıklık yoksa fayda görebileceğiniz bir şeyler olabilir.
canım umutsuz olma.bak diğer forumdan bir arkadaşın da rahmi cevap vermiyordu.iki kez prp yaptırdı ve çizik attırdı.6nın üstüne çıkmayan rahmi maşallah 7.5 oldu ilaçlarla şuan hamile.adını hatırlamıyorum arkadaşın ama farklı yollar denemelisin belki de...prp ve neupogen yapışıklık yapmaz bence steril koşullarda uygulandığında.steril olmazsa rahim içi hassas olduğundan enfeksiyona bağlı yapışıklık olabilir diye düşünüyorum.hatta yurt dışında prp yi ashermende rahim yenilensin diye uygulamışlar bile nacizane fikrim bu yönde...Allah muratlarımızı versin inşallah.

canım umutsuz olma.bak diğer forumdan bir arkadaşın da rahmi cevap vermiyordu.iki kez prp yaptırdı ve çizik attırdı.6nın üstüne çıkmayan rahmi maşallah 7.5 oldu ilaçlarla şuan hamile.adını hatırlamıyorum arkadaşın ama farklı yollar denemelisin belki de...prp ve neupogen yapışıklık yapmaz bence steril koşullarda uygulandığında.steril olmazsa rahim içi hassas olduğundan enfeksiyona bağlı yapışıklık olabilir diye düşünüyorum.hatta yurt dışında prp yi ashermende rahim yenilensin diye uygulamışlar bile nacizane fikrim bu yönde...Allah muratlarımızı versin inşallah.
Prp nin enfeksiyon riski oluşturması ile ilgili yazdıklarım benim kişisel bir yorumum değil profesörümün açıklamasıdır . Bu yapılmayacağı anlamına da gelmiyor tabi , uterusu her türlü müdahale bir enfeksiyon riski taşır .prp de neupogen kadar deneysel ,hiçbiri kanıta dayalı değil . Kaldı ki neupogen uygulamasının endometrium yapışıklıklarına neden olabilirliği ile ilişkilendirilmiş veriler var yabancı makalelerde. Bunlar benim yorumlarım değil . Neupogenin etki mekanizması tam olarak aydınlatılmış değil . Neupogen ve Prp den fayda gören hasta da görmeyen de . Ancak bunlardan yüzde doksan yüzde yüze yakın başarı sağlanıyormuş gibi lanse eden merkezler var . Bunlar gerçekçi yaklaşımlar değil . Ayrıca özellikle Prp gibi uygulamalarda laboratuvar şartları da çok önemli .Herkese şifalı günler ...

Kızlar geçen ay rahim kalınlaşmamıştı transferim iptal oldu. Geçen ay günde önce 3, sonra 4 estrofem kullandım 13. Gün kalınlık 5,7 idi. Bu ay hiç ilaç almadım arada bir arısütü ve bebe aspirini aldım aklıma geldikçe. 13. Gün kalınlık 6 mm. Ne anlamam lazım şimdi? Bu ay takibe devam edeyim mi sizce?

Kızlar geçen ay rahim kalınlaşmamıştı transferim iptal oldu. Geçen ay günde önce 3, sonra 4 estrofem kullandım 13. Gün kalınlık 5,7 idi. Bu ay hiç ilaç almadım arada bir arısütü ve bebe aspirini aldım aklıma geldikçe. 13. Gün kalınlık 6 mm. Ne anlamam lazım şimdi? Bu ay takibe devam edeyim mi sizce?
Arısütünü bırakma canım , b12 ve propolis de kullan. Bir de çayı mı denesen acaba doğal döngüde belki iyi gelir sana .akupunktur ve nöral terapi veren üniversite veya eğitim hastaneleri var İstanbul’da , artık tamamlayıcı ve alternatif tıpta arıyoruz çareyi mecburen .

Arısütünü bırakma canım , b12 ve propolis de kullan. Bir de çayı mı denesen acaba doğal döngüde belki iyi gelir sana .akupunktur ve nöral terapi veren üniversite veya eğitim hastaneleri var İstanbul’da , artık tamamlayıcı ve alternatif tıpta arıyoruz çareyi mecburen .
Ben istanbulda yaşamıyorum canım. Keşke yaşadam herşey daha kolay olurdu inan. Arısütüne devam edeyim o zaman daha düzenli kullanayım. Bakalım haftaya kaç çıkacak. Bir de diyelim ki 8 mm ye ulaştım bu ay trasfer yaptırabilir miyim acaba sence

Ben istanbulda yaşamıyorum canım. Keşke yaşadam herşey daha kolay olurdu inan. Arısütüne devam edeyim o zaman daha düzenli kullanayım. Bakalım haftaya kaç çıkacak. Bir de diyelim ki 8 mm ye ulaştım bu ay trasfer yaptırabilir miyim acaba sence
Sen yine de araştır canım bulunduğun ilçede de olabilir .Doğal döngüde transfer yapıldığını okumuştum;ama çok yaygın değil bildiğim.Kanamanın 2-3.gün E2 değerin kaç ?(Tüp bebek tedavisi sırasındaki E2 düzeyin değil)

Sen yine de araştır canım bulunduğun ilçede de olabilir .Doğal döngüde transfer yapıldığını okumuştum;ama çok yaygın değil bildiğim.Kanamanın 2-3.gün E2 değerin kaç ?(Tüp bebek tedavisi sırasındaki E2 düzeyin değil)
Bu aralar tahlil vermedim ama 65 idi. E2 kalınlaşma açısından önemli mi

Bazı yabancı yayınlarda , yükselmiş olan E2 değerinin endometriumdaki hücre E2 reseptörlerini bozabileceği yönünde hipotezler var.Çoğu kişide E2 50 nin üstünde seyrediyor gibi.
Olabilir canım ben tüp yaptırdığımda e2 4000 lere çıkmıştı ohss riskim vardı. Ohss olmadım dostineks kullanmıştım. Bugün hala doktor sağ yumurtalığın biraz büyük dedi ama incelikle ilişkili mi bilemiyorum tabi. Sen doktorlardan daha bilgilisin inan bu gibi değişkenleri bildiklerini hiç sanmıyorum.

Pedaliza sana şunu yazmayı unutmuşum.21.-22. güne kadar takibe bu ay devam et bence.14.günden sonra teorik olarak kalınlaşmaz deniyor ancak pratikte kısmen de olsa kalınlaşma olabiliyor.

Benim de hep 100 lerde acaba ondan mı endometrium kalınlasmıyor
Bunu tıp bilimi kesin olarak bilmiyor,açıklayamıyor. E2 ile ilişkilendirilen kısmı,bazı bilim insanlarının ileri sürdüğü hipotez sadece.
Lucrin ,decapeptyl grubu iğneler kullandıysanız ya da Klomen isimli ilaç bunlar kalınlaşmayı engelleyebiliyor.
Genellikle çoğu kadında kürtaj öyküsü de var.Kürtaj ve enfeksiyon başrol oyuncuları maalesef.

Merhabalar yeni üyeyim. 18 yıldır evliyim 40 yaşındayım 2 yıl önce tup bebek sonrası hamile kalabildim. 4.5 aylıkken amnion kesesi açıldı düşük oldu sonra kuretaj v.s derken kronik endometrit oldum. Histeroskopi yöntemiyle endometriumdan biyopsi alındı. Kronik endometrit tanısı böyle kondu.Ancak etken patojen yok Bir sürü patojen araştırıldı. Antibiyotiklere yanıt alamadım. Kronik endometrit sorunu olan çözüm bulan var mı?

Merhabalar yeni üyeyim. 18 yıldır evliyim 40 yaşındayım 2 yıl önce tup bebek sonrası hamile kalabildim. 4.5 aylıkken amnion kesesi açıldı düşük oldu sonra kuretaj v.s derken kronik endometrit oldum. Histeroskopi yöntemiyle endometriumdan biyopsi alındı. Kronik endometrit tanısı böyle kondu.Ancak etken patojen yok Bir sürü patojen araştırıldı. Antibiyotiklere yanıt alamadım. Kronik endometrit sorunu olan çözüm bulan var mı?
Yapısıklıgınız ya da rahim kalınlığınız nasıl ? Antibiyotik verip tüp deniyorlar diye biliyorum

Bir arkadşımda histeroskopi ile endometrit tanısı kondu yurtdışında .Hemen sonraki ay hamile kalabilmişti.Siz de sadece endometrit mi var yapışıklık ,incelik sorunları da oldu mu ?Endometrit görüntüsü varsa patolojiye yolluyorlar alınan biyopsiyi ,benden biyopsi alınmamıştı.Sizde bir enfeksiyon durumu olmuş sanırım.Antibiyotiklere yanıt alamıyorsanız propolis kullanmanızı öneririm size.Doğrudan buna faydası olur demiyorum ancak propolisi araştırın lütfen arıların ürettiği doğal bir ürün ; antimikotik ,antiviral ve antibakteriyel özellikte ve toksinlerden arınmanıza da yardımcı olabilir.Propolis,arısütü gibi ürünleri yaş nedeniyle hücrelerin sağlıklı işleyişi ,metabolizma ve hücre bölünmeleri için de kullanmamız yararımıza olacaktır.
Keseniz erken açıldıysa acaba servikal yetmezlik durumunuz mu vardı?Eğer öyleyse serklaj denen dikiş atılmasının gündeme getirilmesi gerekliymiş gibi geliyor bana.

Kızlar merhaba nasılsınız ben birsey sormak istiyorum aynı durumla karşılaşan var mı acaba bende rahim duvarı inceliği sebebiyle transfer olamayanlardanım.gecen ay yine kontrol sonrasında rahim duvarının 7 de kaldığını ogrendık bende bir ay ara vermek istediğimi söyledim doktora ilaçları bıraktık.doktor adetin gelmesi için önceki kontrollerde bir ilaç veriyordu bu ay onu da kullanmadım ama hala adetim gelmedi 10 gün geçti ilaçları bıraktığım için gecikme olabilir mi aynı durumla karşılaşan oldu mu

Kuzular merhaba Peyronie çayını duydunuz mu faydası olduğu bahsedilmiş bir grupta sipariş verdim onu deneyeceğim insallah faydası olur

Back