Multivitaminler genel sağlık durumuna olumlu etki edebilir ,bağışıklık sistemini düzenleme,vücut direncini artırma gibi.Ancak doğrudan incelik sorununa çözüm sağlayamıyor maalesef.Ama yine de deneyelim ne çıkar belki şifa olur,nasılsa zararı yok diye düşünmekten alamıyor insan kendini haklı olarak.
Yıllardır bu soruna derman bulabilmek için yığınla yayın ,makale ne buldumsa okudum ,yabancı forumları takip ettim.Bu illeti somut ve net iyileştiren tek bir şey yok maalesef.Çoğu bilimsel yöntem ve yaklaşım deneysel özellikte olmanın ötesine geçemiyor maalesef.Sorunumuzun çözümüne yönelik yaklaşımları özetlemeye çalışayım.Sayfayı yeni okuyan ,bu sorunla ilk kez karşılaşanlar için belki bir umut olur ,yol gösterici olur ,şifa olur niyetiyle bu kadar uzun yazıyorum.
Endometrium sorunun tedavisinde biricik hapımız estrofem ya da muadili ürünler.
Neupo... denilen bir ilaç var ve
Prp yöntemi var .Ancak bunlar da göreceli fayda sağlamış kullananlarda.Hiç fayda görmeyip üstüne enfeksiyon geçirenler var ve hatta neupo... kullanımının ardından rahim içi yapışıklık ,lezyon yaşayanları bildiren yayınlar var.
Sorunun umut edilen en iyi çözümü kök hücre olabilir diyor doktorlar.Olumlu deneysel sonuçlar elde edilebilmiş.Ancak sağlık bakanlığı henüz onay vermediği için bekleniyor,ne kadar sürer bilinmez.
Arkadaşlar size öncellikle önerim histeroskopi olmuş olsanız bile inceliğin devam etmesi durumunda bir hsg çektirmeniz yönünde olacaktır. Histeroskopide yapışıklık görülmediği söylense bile hsg de yapışıklık çıkabiliyor. Hsg de yapışıklık yoksa,aşağıda yazdıklarımın size faydası olabilir.Diğer taraftan aylarca endometrium ince seyrediyorsa yine yapışma tehlikesi ile karşı karşıyasınız demektir.Yine Hsg ye çıkacak kapılar.Hsg ile yapışıklığınızın olmadığından emin olun.
Eğer endometriumda bir yapışıklık yoksa arısütü, propolis ,B12 ,D vitamini , tebokan ,nar suyu gibi ürünler uzun süreli kullanımda şansınız varsa bir miktar iyileşme sağlayabilir.Peyroni çayı denen karışım bir bitki çayı var bundan da fayda görenler olmuş.Bağırsak floranızı koruyun, doğal ev yapımı yoğurt ve kefir tüketin,turşu tüketin.Günümüzde otizmin tedavisinde bile bağırsak florasını destekleyen gıdaların kullanımının ,karbonhidratı minimalize eden gluteni bünyeden uzak tutmaya çalışan beslenme yaklaşımları son derece yüz güldürebilirken bizlere de mutlaka faydası olabilecektir.En azından bütünsel olarak sağlığımızı olumlu etkileyeceğine inanıyorum.
Unutmayın yumurtalığınızı destekleyen her ürün, gıda dolaylı olarak endometriumunuzu da destekleyecektir.Ne alakası var bizim sorunumuz endometrium demeyin olayın etki mekanizmasını burda anlatmaya kalkışıp yazıyı daha uzun ,okunmaz hale getirmek istemem. Ama yine tekrar ediyorum yapışıklık yoksa fayda görebileceğiniz bir şeyler olabilir.