Merhabalar. Ben 3 kere düşük yaptım sonrasında yapılan araştırmalar sonucunda ince rahim kalp seklinde dendi, sonra perde var dediler.
Bana da bazı Dr lar hamile kal bebek iter perdeyi dediler ama zaten 3 düşük yapmıştım isimi sansa birakamazdim.
Ve histereskopi yapılmalı dediler. Zaten 3 düşük yapmıştım hic düşünmedim acaba yaptirsammi yaptırmasam mı diye.
Ve 2011 yılı Mart ve Kasım ayında olmak üzere iki kere oldum.
Sadece histereskopi olursa gayet kolay bir işlem. Genel anestezi altında yapılıyor yaklaşık 20 dk kadar sürüyor. Sdc işlemden hemen sonra biraz ağrın oluyor zaten ağrı kesici yapılıyor hemen. 1 hafta kadar adet kanaması gibi kanama hafif bir ağrı oluyor. Hastanede yatmiyorsun, yaklaşık 1 saat icinde çıkıyorsun hastaneden. 2 ay korunma süresi oluyor sonrasında hamileliğe izin var.
Bazı Dr lar da histereskopi +laparoskopi öneriyorlar. Laparoskopi biraz daha ameliyat gibi bir sey. Dikisli oluyor. Sanırım 1 gece hastanede kalınıyor.
Basit bir işlem ama mutlaka ısinin ehli Dr lar tarafından yapılmalı. İyi araştırmak gerekir. Bu işlemi tup bebek uzmanlarının daha iyi yaptıgı düşünülüyor . Ben öyle yaptım ama tabiki operatör jinekologlar da yapıyor.
Rahimde yapışiklik olmasın diye spiral takılıyor ya da sanırım balon gibi bir sey takiliyormus. Benim Dr um spiral takmişti. Korunma süresi bitince çıkarıyorlar .
Ne rahimde delinme ne de yapışma gibi bir durum yasadım. Hic bir sorun olmadan yaptırdım iki kere.
Sonuc ; su anda 3 aylık dünya tatlısı kızım var :)
Size önerim iyi araştırın, iyi bir Dr bulun ve yaptırın .
İnanin hamilelikte cekeceginiz sıkıntının kat be kat azinı yasıyorsunuz bu operasyonda. Mutlaka olun sonra hamile kalın.
Allah kolaylık versin.