Canım ya geçmiş olsun çok acil sifalar dilerim ...umarım saglikli bi şekilde bebeği de alırsın kucağına dualarım seninlebenim aptal doktorum rahatsiz olmadigim hic bakmadi 23.haftada dogum yaptim bebegim 6aydir hastanede basit bir ihmal yuzunden
doktorun netleştirdiyse tekrar hsg çektirmene gerek kalmaz ama doktorun daha iyi bilir.Ben hsg bile çekilmedim direk ameliyat oldum çok şükür kurtuldum perdeden.Merhaba arkadaslar araniza yeni katildim.Bir senedir denememize ragmen gebe kalamadim bir suru kontrol tahlilden sonra bi hafta kadar once doktorum hsg cekilmemi soyledi ve septum cikti ancak kalinliginin falan ne kadar oldugunu soylemedi tedavi olmak istiyorum ama yeniden hsg cektirmem gerekli mi cunku onceki hsg filmimde gorunmuyo septum.
ben ozelde muayene oluyordum ama maddi olarak fazla istedikleri icin devlette film cektirdim cd ye cektigini soylediler bana aciklama dahi yapmadilar bende cd de vardir diye sormadim bile .. Ozeldeki doktoruma cdyi gosterdim bune bicim film bisey gorunmuyo bidaha cektir dedi sonra cekttirdigim yeri arayinca bana septumun falan var diye o zaman soylediler cok sinirliyimdoktorun netleştirdiyse tekrar hsg çektirmene gerek kalmaz ama doktorun daha iyi bilir.Ben hsg bile çekilmedim direk ameliyat oldum çok şükür kurtuldum perdeden.
Bu arada senin ameliyat nE zamandi nasil gecti.zor oluyor mudoktorun netleştirdiyse tekrar hsg çektirmene gerek kalmaz ama doktorun daha iyi bilir.Ben hsg bile çekilmedim direk ameliyat oldum çok şükür kurtuldum perdeden.
Ben ağustosta oldum ameliyatımı hiç zorlanmadım ne ağrım oldu ne sızım hiç korkmana gerek yok basit bi ameliyatBu arada senin ameliyat nE zamandi nasil gecti.zor oluyor mu
İnsallahh en yakin zamanda bebeklerimizi kucagimiza almamizi nasip eder rabbimBen ağustosta oldum ameliyatımı hiç zorlanmadım ne ağrım oldu ne sızım hiç korkmana gerek yok basit bi ameliyat
Ben ameliyattan sonra tüp bebek yaptırdım dün de tutmadığını öğrendim.Darısı senin başınaİnsallahh en yakin zamanda bebeklerimizi kucagimiza almamizi nasip eder rabbim
Umudunu kesme bir daha dene insallah bu sefer olur. Sen normal yolla kalamiyo musun peki ameliyattan sonra engel kalmamistir diye dusundumBen ameliyattan sonra tüp bebek yaptırdım dün de tutmadığını öğrendim.Darısı senin başına
Bende sorun yok eşimde sperm çıkmıyo o yüzden tüp bebek denedik ama olmadı Allahın izniyle tabiki tekrar deniycez. Sizde bi sıkıntı yoksa bu ameliyattan sonra iki ay içinde hamile kalırsın çok okudum böyle olanlarıUmudunu kesme bir daha dene insallah bu sefer olur. Sen normal yolla kalamiyo musun peki ameliyattan sonra engel kalmamistir diye dusundum
Bizde simdilik bi sıkınti yok bakalim daha tuplere bakilamadi.Bende sorun yok eşimde sperm çıkmıyo o yüzden tüp bebek denedik ama olmadı Allahın izniyle tabiki tekrar deniycez. Sizde bi sıkıntı yoksa bu ameliyattan sonra iki ay içinde hamile kalırsın çok okudum böyle olanları
Merhabalar.
Arkadaşlar çook çaresiz durumdayım...yaklaşık 7 ay önce gebelik düşündüğümüz için doktora gittik ve bize rahmimde perde olduğunu, hamile kalsamda düşükle sonuçlanacağını bu yüzdende ameliyat olmam gerektiğini söylediler. fakat ben ameliyatı göze alamadım ve şansımızı denemeye karar verdik. 7 aydır denememize rağmen hamile kalamayınca dün tekrar doktora gittim. bu sefer profesöre gittim ve doktor bey 4 boyutlu ultrasonda perdenin boyutunu ölçerek 2.5 cm olduğunu söyledi. bu yüzden hamile kalamayacağımıda belirtti. şuan çok endişeliyim.gerçekten 2.5 cm perde hamileliğe engel olacak kadar büyükmüdür? bu yapılacak olan ameliyatlarda rahim delinmesi gibi bir risk olduğunu duydum ve çok korkuyorum. ya böyle bişey olursa diye. ozaman hiç çoçuğum olmazne yapmalıyım ya?? ameliyat olursam kime olucam onuda bilmiyorum.. kocaelide yada istanbulda bu ameliyatı olan varmı?? ve kime oldunuz?? lütfen bayanlar yardım (
Bu gün histeroskopi ile perde ameliyati olan biri olarak deneyimlerimi paylaşayim. sadece histeriskopiyse hić korkmayin ben aylarca kafayi yedim ne olacak diye. amelyati zaten anlamiyorsunuz uyandigimda regli agrisi gibi belim ve kasiklarim çok agriyordu ki her ay ayni agriyi cektigimden sikinti yapmadim. hemen bir agri kesici yaptilar 15 dk agri falan kalmadi. bir 10 dk sonrada odaya aldilar. hemen ayklandim ben anestezide cok yormadi. tüm gün katta dolaştim gelen giden hemşireler sen olmadin mi ameliyat dediler :) o kadar korkmuştum ki ameliyattan böyle bitince bi neşe geldi bana :) zaTen saat 3 gibi de gönderdiler. Sıkıntı şu ki benim perdem o kadar kalin ve uzundu ki hepsi tek seferde alinamamis. 2 cmlik bir kisim kalmis. drum riske atamazim dedi. 2 ay kullanacagim hormon ilaci verdi ve spiral takmis rahim ici yapisiklik olmasin diye. onlari bitirince kontrole gidicem degerlendirecek bir kücük operasyon daha olabilir.Mrbalar ayni sorun bnde de varmis bgn dra gttim ve netten arastirirken sizin yorumlarinizi okudum ve uye oldum.siznaptiniz peki hanginasamadasiniz ve ben napmaliyim sizce?
Bu gün histeroskopi ile perde ameliyati olan biri olarak deneyimlerimi paylaşayim. sadece histeriskopiyse hić korkmayin ben aylarca kafayi yedim ne olacak diye. amelyati zaten anlamiyorsunuz uyandigimda regli agrisi gibi belim ve kasiklarim çok agriyordu ki her ay ayni agriyi cektigimden sikinti yapmadim. hemen bir agri kesici yaptilar 15 dk agri falan kalmadi. bir 10 dk sonrada odaya aldilar. hemen ayklandim ben anestezide cok yormadi. tüm gün katta dolaştim gelen giden hemşireler sen olmadin mi ameliyat dediler :) o kadar korkmuştum ki ameliyattan böyle bitince bi neşe geldi bana :) zaTen saat 3 gibi de gönderdiler. Sıkıntı şu ki benim perdem o kadar kalin ve uzundu ki hepsi tek seferde alinamamis. 2 cmlik bir kisim kalmis. drum riske atamazim dedi. 2 ay kullanacagim hormon ilaci verdi ve spiral takmis rahim ici yapisiklik olmasin diye. onlari bitirince kontrole gidicem degerlendirecek bir kücük operasyon daha olabilir.
dr ma çok güveniyorum. her gittigim dr başka bir sey söyledi ki amelyat öncesi ultrosonda fakülte hekimi göremedi septumu. profa gidiyorum ben. gitti başka dr çagirdi. hoca septum demis ben göremiyorum diyor. o da çok geniş bu septum dedi önce sonra yok ya bu didafils rahim dedi. sacma sapan bir rapor yazip yolladilar hocaya :) yani iyi araştirin drunuzu. bana 2 yil hic bir seyin yok demislerdi ama olmadi bebegim. bundan sonrasi kader kismet. :)
Merhaba.merhaba canım ben de 22 aralıkta ameliyat oldum ama bana laparoskopi de yapıldı histereskopi de.çok büyük bi septumum vardı.bana spiral takılmadı.bir aylık hormon ilacı kullandım.1 hafta önce bitti.ilaçlar bitince kanamam başladı.biraz sıkıntılı geçiyor.
Merhaba.
Benim hsg cekilmisti septum dediler yarin tekrar cekilcekmis emin olmak icin bakalim belki bu sefer farkli cikar sonuc.eger ayni cikarsa bende ameliyat olcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?