Rahim nakli ile 6 haftalık hamile

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.003
Antalya'da 8 Ağustos 2011’de 7 saat süren operasyonda dünyanın ilk rahim nakli yapılan 23 yaşındaki Derya Sert’in 6 haftalık hamileliğinde embriyonun (bebeğin) kalp atışlarının izlenmekte olduğu açıklandı.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde dünyada kadavradan rahim nakli yapılan ilk kişi olan Derya Sert’e yapılan embriyo transferinde sağlanan başarının ardından gelişmelerin sağlıklı bir şekilde ilerlediği kaydedildi.

Daha önce birçok ülke doktorlarının canlı vericiden denediği fakat başarılı olamadığı rahim naklini kadavradan alarak gerçekleştiren ve dünya tıp literatürüne giren ekip, geçen 31 Mart’ta embriyo transferi işlemini başlatmış, 12 Nisan’da da Sert’in hamile olduğu kamuoyuna açıklamıştı.

ÇOK ÖNEMLİ BİR AŞAMA

Bugün Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Ünal tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Dünyanın ilk rahim nakli yapılan hastası Derya Sert’in önceki açıklamamızda erken gebelik bulgularının olumlu olduğu belirtilmişti. Bugün itibariyle Derya Sert’in 6 haftalık gebeliği mevcuttur ve embriyonun (bebek) kalp atışları izlenmektedir. Dünyada ilk kez gerçekleşen bu gebelik için çok önemli bir aşama olduğunu mutlulukla belirtmek isteriz. Bilgilendirmelerimiz devam edecektir."

DHA

Ülkemiz adına çok güzel bir gelişme bende takip ettim bu haberi naklinden bebek haberine kadar dün de kalp atışının duyulduğunu öğrendim. Çok sevindirici şeyler bunlar rahmi olmayan insanların bile bebek sahibi olması mucize gibi bir şey tabii bağışlanması da çok önemli. Organ bağışına teşvik etmek gerekiyor insanları.

Bu haberi bugün ben de arkadaşlarla paylasmistim. Demek ki nasip olduktan sonra kadavra rahmiyle de olsa nasip oluyor işte.. Olacak mi olmayacak mi kaygılarımız yersiz aslında.. Tıp nekadar gelişti görüyoruz..

Bu haberi bugün ben de arkadaşlarla paylasmistim. Demek ki nasip olduktan sonra kadavra rahmiyle de olsa nasip oluyor işte.. Olacak mi olmayacak mi kaygılarımız yersiz aslında.. Tıp nekadar gelişti görüyoruz..
..
kesinlikle haklısın olmayacak imkansız diye birşey yok rabbim herkese veriyor o ol dedikten sonra...

Rahmi alınan kız eşimin köyündendi. O kadar güzel bir kızdı ki... Mavi gözlü, sarı saçlı... trafik kazasında kafasını çarpıp beyin kanaması geçirmişti.

Hastaneye de gitmiştik. Malesef vefat etti. arabada uyuyormuş, o sarsıntıyla kafasını çarpmış. Uyumasaydı bişi olmucaktı. Tabi herşey olacagına varır :KK43:

Bende gördüm haberlerde. Maşallah kalp atışlarınıda görmüşler.:nazar:

Rabbim mekanını cennet etsin.. Giderken bile birilerine umut olmuş büyük sevaba.girmiş. Aslında çok mantıklı organ bağışı..

Evet canım. bütün organlarını bagışladılar. Mavi boncuk gözlerini de :KK43: Bir erkekte . annesi görmek istemişti. Yanına gelmişlerdi.

Allah rahmet eylesin.

Rahim nakli olan arkadaşımızda bebeğine kavuşur inşallah..:emir_bebek:

Dünyanın kadavradan rahim nakli yapılan ilk hastası Derya Sert'in 'mucize gebeliği' sekizinci hafta sonundaki kontrolün ardından sonlandırıldı. Embriyoda kalp atışlarının izlenmediği belirtildi.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kadavradan rahim naklini gerçekleştirerek dünya tıp literatürüne giren ekip, geçen 31 Mart'ta embriyo transferi işlemini başlatmış, 12 Nisan'da da Sert'in hamile olduğu kamuoyuna açıklamıştı.

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Ünal ve Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, "Dünyanın kadavradan rahim nakli yapılan ilk hastası Derya Sert'in 8'inci hafta sonundaki kontrolünde embriyo kalp atışlarının izlenmemesi üzerine gebeliği sonlandırılmıştır. Hastanın genel durumu iyidir ve evinde istirahat etmektedir. Uygun şartlarda hazırlıkları tamamlandığında tüp bebek tedavisine devam edilecektir" ifadesine yer verdi.

TIP DÜNYASI YAKINDAN İZLİYORDU

Derya Sert, rahim naklinin yapıldığı günden itibaren, Türkiye ile birlikte dünya basınının da ilgisini çekmişti. Tüm dünya minik bebeğin kalp atışlarını dahi haber yaparken, tıp dünyası da bu önemli operasyonun başarısını takip ediyordu.(A.A)

X