- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.244
- 823
- Konu Sahibi dejavu_one
-
evet cnm hamile olabilirsin eger istiyorsan ins. hamilesindir
hadi cnm hayirlisi hamile olma sansin cok yuksek bize haber verirsin artik
bende merak ettim simdi ins. hamilesindir
canım her ay rahim içi zarımız (endometrium) kalınlaşıyor. regl olursak gelen döküntü ve kan da bu atılan endometrium. eğer hamile kaldıysan embiryo bu kalınlaşmış rahim iç duvarına (yastık deniyormuş) tutunuyor. kalınlaşmış olması ve o şekilde kalması umutlandırıcı bence. hayırlı haberlerini bekliyoruz.
canım bende biraz önce google dan araştırdım ama hamilelik belirtisidir demiyor tam tersine yumurtlama olmadığının göstergesidir diyor genelde yeni ergenliğe giren yada menopaza girenlerde görülüyormuş ve özellikle menapoza girenlerde rahim alınabiliyormuş bile.. İlaç tedacisi yapılıyormuş bu durumda.. hamile klmaya engel olabiliyormuş. Ama doktorum sadece kalınlaşma var dedi bir sorun olabileceğinden söz etmedi öyle olsa demezmiydi regli olmadığın için kalınlaşmış yumurtlaman olmamış diye derdi dimi. Hem beta hcg de istedi, akıntın var mı diye sordu gerçi hormo9nlarıma da bakılcak ama kist felan yok bilmiyorum artık nasıl cumayı edeceğim...
hayır hayır tamamen yanlış yöndesin canım :) hiç endişelenme. ben daha geçen ay dr a gittim ondan çok emin konuşuyorum. kalınlaşma olması yumurtlama olduğu anlamına geliyor. yumurta büyüdükçe rahim içi zarın kalınlaşması gerekir, ince kalması sorundur bebek tutunamaz demişti dr. ilk gittiğimde yumurtam 14 mm di, daha endometrium tam kalınlaşmamış yumurta da küçük zaten demişti o zaman anlatmıştı. senin durumun tamamen regl öncesi ya da hamilelik. sakın canını sıkma.
sağol canım bilgilendirdiğin için bende zaten bu deneyimi yaşayanların cevap vermesini istedim ki doğru bilgi alabileyim..Reglimde gecikti ondan da olaiblir her an olabilirim ama kalınlaşma sanki baya fazla ya.. verdiği çıktıda değerler diklemesine 4.18 cm, enlemesine 7.05 cm.. değerler öyle yazıyor. Doktorda şüphelenmiş olabilirki beta hcg istedi düşünüyorum bir de akıntım varmı diye sordu hamiilelikten şüphelendiği için sormuş olabilirmi...
Hayırlsı canım ya sonucu ne zamn alırsan bİzİde haberdar et
dr bhcg istediyse canım hamilelikten şüphelendiği kesin :) ayrıca başka bir sorun olduğunu düşünseydi bunu seninle paylaşır ve farklı testler de isterdi. sen içini ferah tut. geri çekilme yöntemiyle hamile kalanlar da var. ama hamile değilsen bile şu an rahim içi zarının kalınlığı regl olmamandan kaynaklanıyordur. akıntı konusuna gelince onu soruyorlar genelde. kendileri o an için görememiş olabiliyorlar, genelde akıntın var mı diye bilgilenmek için sormuş olabilir. bana da sormuştu :)
herşeyin hayırlısı olsun inşallah.
Arkadaşlar ben bugün doktora gittim genel muayene için. Randevu aldığımda henğz reglim gecikmemişti bugün gittiğimde birkaç gün gecikmem vardı. Gittim doktora gecikmemi söyledim hemde baharda bebek düşündüğümüzden rutin kontrol olmak istediğimi söyledim. Doktor muayene etti kist felan yok ama rahim iç zarında kalınlaşma var dedi. Kalınlaşma olan bölgeyi de artı şelinde çizip çıktı aldı ve bana verdi. Birşeyden sözetmedi ne hamilelik ne başka rahatsızlık hakkında. Akıntın varmı diye de sordu biraz olduğunu söyledim. Kan tahlili istedi daha önce başka doktora gittiğimd eprolaktinimin yüksek çıktığını ve tedavi ile düştüğünde anlattım hormonlarıma bakılcak ama beta hcg yi de eklemiş. Çok merak ediyorum bazı yerlerde rahimde kalınlaşma hamilelik belirtisi yazıyordu hatta çoğu hamileydi acaba hamile olabilirmiyim.. .. Lütfen cevaplarsanız çok sevinirim...
ewet cnm hamile olabilirsin 1 sene önce bende adetim gecikmeden doktora gitmiştim kan tahlili yapmışlardı hamilelik gözükmüyordu bide ultrasyon ile baktı rahiminde kalınlaşma var dedi hamilelik te olabilir dedi aradan 1 hafta geçti idrar testinde çift çizgi çıkmıştı çok mutlu olmuştum amna düştü(( kürtaj oldum ve 11 aydır da hamile kalamıyorum (((( umRarım hamilesindir öptüm bebişim :))
canım moralini bozmak istemem ama adete yakın zamanlarda ve adet gecikmesinde kalınlaşma oluyor.aynısı banada oldu.
7 gün adetim gecikti doktor test istedi.
bebek yoktu adet söktürücü verdi aynı gün adet oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?