Herkese merhabalar. İki gündür hsg ile ilgili yazıları okuyorum. Yaşadıklarımı paylaşmak için üye oldum. Birilerine yardımcı olur belki...
Yüksek Fsh, düşük Amh sıkıntısı ile bir araştırma hastanesine başvurdum. Tekrar tahlillerim yapıldı, sonuç önceki sonuçlarıma göre iyiydi. Doktor hsg istedi. Ne olduğunu bilmeden gün aldım, ilaçları edindim, sabah kalhvaltı yapıp hastaneye gitti. Beklemem söylendi bir arveles içtim ve bekletildim. Benden önce giren bayan bas bas bağırdı, ben korkmaya başladım ama birden gel dediler. Hazırlandım, yattım doktor bi anda cihazı yerleştirdi, kasılmaktan canım yandı. Bi anda içinizde bir tazyik hissediyorsunuz, ben fazla acı hissetmeye başladım. Doktor tazyik vermeye devam etti ve ben kasılmaktan öldüm. Artık dayanamıyorum çekin şunu diye bağırdım ama nafile. Bittiğinde kanamam çok oldu, normal olmayan bişey olduğu belliydi. Ancak çektiğim acı...Benim için bir travmaydı. Doktor bana iki tüpün de kapalı, laparoskopi yapılacak dedi. Sanki çok basit birşeymiş gibi. Ben de araştırdım. Kesin doğruluğu yok hsg'nin. Bu konuda İbrahim Saraçoğlunun videosunu izlerseniz daha açık olur. Ve kesinlikle anestezi ile yapılmalı. Bir ihtimal benim gibi acı çekebilirsiniz ki iki gün oldu her yerim ağrıyor, kanamam devam ediyor. Lütfen iyi araştırın. Anestezisiz yapmayın, ben ettim siz etmeyin.
İnsan vücudu bi kaç basit cihazla anlaşılamayacak kadar komplike. Hormonlar da değişiyor, olmaz denen de oluyor. Her sonuca da oturup üzülmeyin lütfen. Bu yazıyı okuyup derin bir nefes alın, rahatlayın, hayat kısa. Üzüldüğümüz şeylere ertesi gün üzülme fırsatımız olmayabilir. En içten sevgilerimle :)