Rahim filmi (HSG) tecrübesini yaşayanların paylaşım alanı..

arkadaşar nihayet ben de çektirdim.... bitti gitti çok şükür... benim açımdan pek kolay olmadı... ama muhtemelen bu benim bizatihi fobimden kaynaklanıyor... yani normal şartlarda hakkaten büyütülecek bişi değil.... benimki biraz sıkıntılı oldu... doktorun başını ağrıttım ama ben ona daha önce demiştim benim intrauterin sevimsiz anılarım var o nedenle başınıza bela olurum diye ama beni dinlemedi.. dinlemedi gördü gününü ... cıyak cıyak burnundan getirdim maalesef::KK43:(( doktor operasyon sonrası ilişki için de herhangi bir yorum yapmadı.... zaten bana serophene vermiş idi adetin 3üncü günü.. ovülasyon stimulatörü... prospektüsüne baktım ilaç en fazla üç ay (yani 3 kür) kullaılabiliyor.. bu durumda yumurtlama dönemimim önümüzdeki hafta... ilişki yasak olsa doktor niye bu ilacı versin di mi ya::))
arkadaşlar... benim durumum istisna... hakkaten büyütülecek o kadar bişi yok... çok kısa sürüyor... çektirin kurtulun... hele hele de operasyon sonrası kasıklarda ağrı falan dedikleri tırı vırı.... ağro kesici bile içmedim.. benden söylemesi...

Bende allahıma binlerce şükürler olsunkiiiii dün rahim flimini anestezili olarak çektirdimmm.Tüpcüklerr acık dedi dr :) ama flim sonucu yarın cıkıcak :)onada bır bakalım dedı dr :teytey:

ilaç yazdırmaya gittiğimde ayak üstü dr ile sohbet ettik yumurtlaman olmuyosa tüplerde bir tıkanıklık olabilir dedi rahim filmi çektir dedi bende şimdi bu yazılanlardan sonra korktum açıkçası hem maddi olarak hemde manevi
.
peki anestezili çektiren arkadaşlar lokal anestezili çektiren varmı yani sadece bölgesel o nasıl oluyor ondan sonrada uyuklama oluyomu biraz bilgilendirirseniz sevinirim dr bilgili gitmek istiyorum çünkü canlı olarak bende çektiremem muayenede bile hertarafım acıyo kasılıyorum

ilaç yazdırmaya gittiğimde ayak üstü dr ile sohbet ettik yumurtlaman olmuyosa tüplerde bir tıkanıklık olabilir dedi rahim filmi çektir dedi bende şimdi bu yazılanlardan sonra korktum açıkçası hem maddi olarak hemde manevi
.
peki anestezili çektiren arkadaşlar lokal anestezili çektiren varmı yani sadece bölgesel o nasıl oluyor ondan sonrada uyuklama oluyomu biraz bilgilendirirseniz sevinirim dr bilgili gitmek istiyorum çünkü canlı olarak bende çektiremem muayenede bile hertarafım acıyo kasılıyorum

Canım bana anestezici kolumdna iğneyi yapmasıyle ben uyumuşum :)15 dk.sonrada uyandırdılar beni :asigim:

banada yardımcı olurmusunuz doktora gitdim adetin ikinci günü gel yumurtalıklarına bakalım dedi nasıl bir işlem yapacak bilen var mı çok canım yanar mı birde nasıl bişey uyguluyorlar??

banada yardımcı olurmusunuz doktora gitdim adetin ikinci günü gel yumurtalıklarına bakalım dedi nasıl bir işlem yapacak bilen var mı çok canım yanar mı birde nasıl bişey uyguluyorlar??

canım o çok basit bir muayene hiç merak etmeyesin... daha önce vajinal ultrasonografi oldun mu bilmem ama işte onunla adetin 2inci ya da 3ünccü günü ekranda (USG ekranında yani) yumurtaların durumuna bakıyor doktor ..

--------------------------------------------------------------------------------

Merhaba kızlar bende bişey sormak istiyorum bende rahim filmi çektirdim 2 gün önce ama film sırasında ilaç birtürlü rahim içine gitmedi dolayısı ile tüplerede gidemedi.doktor stresten dolayı yada rahim de yapışıklık olabilir dedi tekrar anestezi ile çekecek filmi.Ama ben daha önce hamilelik kürtaj gibi şeyler geçirmedim ve adetlerim düzenli ve normal.Ama bu durum çok moralimi bozdu bakalım ikinci kez çekilince nolacak inşallah sorun çıkmaz...Bu konuda bir fikri bilgisi olan var mı?
Bilmiyorum artık kızlar neden böle oldu .Rahim yapışıklık konusunu şöle bir araştırdım kürtajdan dolayı oluyormuş belirti olarakta adet düzensizliliği adet olamama az kanama gibi sonuçları varmış.Doktor bazen film çekilirken stres ve kasılmadan bu tip durumlar olabiliyor bence tekrar anestezi ile çekelim dedi.ÇOK KORKUYORUM sanki hamile kalma ümitlerim hergün daha yok oluyor.Dualara ihtiyacım var inşallah bişey çıkmaz....

bişi sorucam arkadaşlar: şimdi cuma akşamı hsg'den sonra benim haliyle biraz kasık ağrım oldu... bu ağrıya biraz kanama falan eşlik etti.. o da normal.. ama üstünden 3 gün geçtiği halde ufak lekelenme şeklinde kanama ve hafif kasık ağrısı hala sürüyor... gerçi bir yandan da klomen muadili bir ovülasyon stimulatörü kullandım.. muhtemelen ağrının nedeni o ama aklım kanamaya takıldı... şimdi bu doktor bana hsg sonrası antibiyotik falan vermedi... yaw enfeksiyından korkuyorum kafamçokkarıştı size doktorlarınız hsg'den sonra antibiyotik vermiş miydi???? ve üstünden 3 gün geçtiği halde kanama normal mi??

selam maat.ben aranıza yeni katılıyorum.hem senin soruna cevap yazayım hemde kısaca kendi hikayemi yazayım.ben 3 ay önce 10 haftalık bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim ve hemen kürtaj yapıldı.hamilelik dönemimde iki kere kanamam ve devamında kahverengi lekelenmelerim oldu.bizde hemen acile kontrole gittik ve yapılan vajinal ultrasonda uterus bikornu görünümü mevcut olduğu bildirildi.bu durumun düşük riskini arttırdığını daha çok da erken doğumun olabileceğini söylediler.ki akabinde bebeğin kalbi durdu ve dediğim gibi kürtaj oldum.patolojide de bişey çıkmadı.fakat gittiğim bi doktor hsg çekilmemi önerdi.rahimdeki bikornu görnümünden dolayı.bende bu rahim filmi için başka bi hastaneye gidip çekilmek istedim.bu hastanede yapılan vajinal usg de de uterus unikolli olarak çıktı!! tabiiki şaşırdım daha önceki usgde bikornu, burda da unikolli gözüktü.ikiside bambaşka şeyler araştırdığım için biliyorum..neyse zaten film çekileceğim için ne nedir hepsi çıkacak diye nihayetinde bugün hsg çekildim.çok az ağrı sancı hissettim.senin soruna gelince doktor bana iğne ( hiç açmadan hastaneye götürmem söylendi,film için gerekiyormş), ağrı kesici ve antibiyotik verdi.antibiyotiğe filmden 5 gün önce başladım ve bitene kadar devam edilcek.ağrı kesicide filmden önceki gün sabah akşam iki kere içilip,filmin çekilceği gün sabah da bir tane almam söylendi.neyseki film çekildi.yarın sabah da kontrol filmi çekileceğim söylendi ve bugünkü hsg filmin sonucuda verileceği söylendi.antibiyotik konusunda kimi doktor vermiyo kimi veriyo diye düşünüyorum.ama dediğim gibi ben kullandım ve bitene kadarda kullanacağım.ayrıca kanama konusunda; ped kullanmam söylendi ve iki ped kadar kanama olursa acile gelmem istendi.şükür kanama konusunda bi sıkıntım yok şimdilik.benim hikayemde kısaca böyle.

Son düzenleme:
.

ben lokal anesteziyle çekildim o da makaddan fitil verdilier o kadar sanırım o uyuşturmaya yaradı aletler takılırken canım yanmadı ama ilaç verince biraz sancı oluyor tabi ama yinede korkulacak birşey yok 5 10 sanilelik birşey ve bebiş için deger tabiki kolay gelsin arkadaşım.....

selam maat.ben aranıza yeni katılıyorum.hem senin soruna cevap yazayım hemde kısaca kendi hikayemi yazayım.ben 3 ay önce 10 haftalık bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim ve hemen kürtaj yapıldı.hamilelik dönemimde iki kere kanamam ve devamında kahverengi lekelenmelerim oldu.bizde hemen acile kontrole gittik ve yapılan vajinal ultrasonda uterus bikornu görünümü mevcut olduğu bildirildi.bu durumun düşük riskini arttırdığını daha çok da erken doğumun olabileceğini söylediler.ki akabinde bebeğin kalbi durdu ve dediğim gibi kürtaj oldum.patolojide de bişey çıkmadı.fakat gittiğim bi doktor hsg çekilmemi önerdi.rahimdeki bikornu görnümünden dolayı.bende bu rahim filmi için başka bi hastaneye gidip çekilmek istedim.bu hastanede yapılan vajinal usg de de uterus unikolli olarak çıktı!! tabiiki şaşırdım daha önceki usgde bikornu, burda da unikolli gözüktü.ikiside bambaşka şeyler araştırdığım için biliyorum..neyse zaten film çekileceğim için ne nedir hepsi çıkacak diye nihayetinde bugün hsg çekildim.çok az ağrı sancı hissettim.senin soruna gelince doktor bana iğne ( hiç açmadan hastaneye götürmem söylendi,film için gerekiyormş), ağrı kesici ve antibiyotik verdi.antibiyotiğe filmden 5 gün önce başladım ve bitene kadar devam edilcek.ağrı kesicide filmden önceki gün sabah akşam iki kere içilip,filmin çekilceği gün sabah da bir tane almam söylendi.neyseki film çekildi.yarın sabah da kontrol filmi çekileceğim söylendi ve bugünkü hsg filmin sonucuda verileceği söylendi.antibiyotik konusunda kimi doktor vermiyo kimi veriyo diye düşünüyorum.ama dediğim gibi ben kullandım ve bitene kadarda kullanacağım.ayrıca kanama konusunda; ped kullanmam söylendi ve iki ped kadar kanama olursa acile gelmem istendi.şükür kanama konusunda bi sıkıntım yok şimdilik.benim hikayemde kısaca böyle.

canım öncelikle çok geçmişler olsun.. inşallah en kısa zamanda yeniden bebek macerasına girişirsiniz... benim de sorduklarımın kimi antibiyotik almışl kimi almamış... esasen ne olur ne olmaz diye vermeleri gerekir diye düşünüyorum.. çünkü intruterine bir operasyon ve bu bölge inanılmaz mikroplara açık.... bana adetin 4üncü günü serophene başlattı doktor... klomen muadili bir ovülasyon stimulatörü... hsgden 3 gün önce falan başladım... çekildikten bir gün sonra da bitti zaten ilaç... benim bir tahminim de doktorun antibiyotiği yakın bir zamanda ovülasyon dönemi başlayacağı için vermemiş olduğu... kim bilir?

maat cım bende senin gibi düşünüyorum.belki dediğin gibi ovülasyon dönemi olacağı için vermemiştir doktorun.çünkü benim bu aşamada kullandığım veya yaptığım bişey yok.bana belki o yüzden verilmiştir.umarım bi sıkıntın olmaz bu konuda.

arkadaslar bende bugun cekildim rahim filmi aletler takılırken biraz canı yandı ilacı uc seferde verdi doktorum uc kere ani agrı saplanması gibi his yasadım bayagı agrım oldu ne yalan soyleyim ilac verilirken ama o da kısa surelik Allah a sukur temiz cıktı sonucum antibiyotik ve agrı kesici verdi hafifte kanamam var

bişi sorucam arkadaşlar: şimdi cuma akşamı hsg'den sonra benim haliyle biraz kasık ağrım oldu... bu ağrıya biraz kanama falan eşlik etti.. o da normal.. ama üstünden 3 gün geçtiği halde ufak lekelenme şeklinde kanama ve hafif kasık ağrısı hala sürüyor... gerçi bir yandan da klomen muadili bir ovülasyon stimulatörü kullandım.. muhtemelen ağrının nedeni o ama aklım kanamaya takıldı... şimdi bu doktor bana hsg sonrası antibiyotik falan vermedi... yaw enfeksiyından korkuyorum kafamçokkarıştı size doktorlarınız hsg'den sonra antibiyotik vermiş miydi???? ve üstünden 3 gün geçtiği halde kanama normal mi??

nasıl ya antıbıyotık vermesı gerekırdı enfeksıyon rıskıne karsı bende cekınelı bır aydan fazla oldu.bana vermıstı doktorum ustelık antıbıyotık ve agrı kesıcı kanamada normal gorunuyo bence :uhm:

canım öncelikle çok geçmişler olsun.. inşallah en kısa zamanda yeniden bebek macerasına girişirsiniz... benim de sorduklarımın kimi antibiyotik almışl kimi almamış... esasen ne olur ne olmaz diye vermeleri gerekir diye düşünüyorum.. çünkü intruterine bir operasyon ve bu bölge inanılmaz mikroplara açık.... bana adetin 4üncü günü serophene başlattı doktor... klomen muadili bir ovülasyon stimulatörü... hsgden 3 gün önce falan başladım... çekildikten bir gün sonra da bitti zaten ilaç... benim bir tahminim de doktorun antibiyotiği yakın bir zamanda ovülasyon dönemi başlayacağı için vermemiş olduğu... kim bilir?

Canım bende bu ay ilk defa klomen tedavisine başladım.dr bana rahim fliminden 1 hafta önce antibiyotik kullanmamı istedi kutu bitene kadar.Ve ben flimden 4 gün önce klomene basladım ve flım çekildikten bir gün sonra bitti klomenim.Yanı flim öncesı verebılırdı sana aslında.Gercı benım bazı arkadaslarıma dr vermıs bazılarına vermemıss .mirmirmirmir

Bende cektırdım,doktordan cıktım alısverıs merkezını gezdım,dısarda yemek yedım,alısverıs yaptım sonra eve gıttım.Abartılacak bırsey degıl yanı.

ben de çok endişeliydim filmi çektirmeden önce.ama aynen pembeşeker gibi çıkınca alışverişe gittim:)) dr. hiç bir kısıtlama da getirmedi..bence de çok büyütmeyin....

X