Rahim filmi (HSG) tecrübesini yaşayanların paylaşım alanı..

"Rahim filmi olarak bilinen Histerosalpingografi (HSG) rahim boşluğunun ve tüplerin durumunu incelemek için çekilen röntgen filmidir.

HSG, çok eskiden beri yapılmakta olan bir inceleme olduğu halde teknoloji hızla ilerlemekte olduğundan HSG’de de çok önemli yenilikler söz konusudur. Bu yenilikler 3 ana başlıkta toplanabilir.

1. Yeni çıkan kontrast maddeler, alerji ve karın zarı tepkisi gibi komplikasyonların azalmasını, damar tıkanması (emboli) riskinin ortadan kalkmasını sağlamıştır.
  2. Yeni, C kollu bilgisayarlı rötgen cihazları sayesinde Rahime pozisyon verebilmek için onu çengelli alet ile tutup çekmek ihtiyacı ortadan kalkmıştır. Daha düşük radyasyon kullanılarak daha kaliteli görüntüler alınabilmektedir.
  3. Yeni teknik ve kateterlerin geliştirilmiş olması sayesinde ağrısız ve olabildiğince komplikasyonsuz bir uygulama mümkün olmuştur.

Radyotom Görüntüleme Merkezi Fındıkzade şubesinde tüm bu yenilikler mevcuttur ve uygulanmaktadır.

Detay için : Rahim filmi HSG

Lütfen bu yazımı dikkate alın.

bende perşembe günü çektirecegim:Saruboceq:çok korkuyorum.cesaretveren de oldu korkutan da.ne yapacagım bilmiyorum.anestezi isteyecegim başka çaresi yok.ama b,r yandan da diyolar doktorlar bayıltmak istemiyolarmış nedense.ama başka türlü dayanacagımı sanmıyorum.rahim filmi çektiren bir arkadasım rahimi dışarı çekip sıvı veriyolar dedi nasıl olcak ki yaa.o kadar esnek mi bu rahim:bbo:

yok daha neler laelaelaelaelae rahmi neden dışarı çıkarsınlar arkadaşım.. engizisyon işkencesi mi bu ,, yaw insanlar abartının da dozunu amma kaçırmışlar :eek:klava: ya olay şöyle: spektum denilen aletle vajinayı genişletiyorlar biraz ki rahat çalışabilsinler diye... vajina zaten esnek... ondan sonda spektumun içinden çok ince bi kanül sokuyorlar.. o da tükenmezkelin içi inceliğinde uzun bi çubuk yani... onu rahim ağzından içeri kadar sokuyorlar sonra da rahmin içine içeriğini bilmediğim ama film çekerken lüzumlu bi sıvı veriyorlar.... olay bundan ibaret yani ....

yok daha neler laelaelaelaelae rahmi neden dışarı çıkarsınlar arkadaşım.. engizisyon işkencesi mi bu ,, yaw insanlar abartının da dozunu amma kaçırmışlar :eek:klava: ya olay şöyle: spektum denilen aletle vajinayı genişletiyorlar biraz ki rahat çalışabilsinler diye... vajina zaten esnek... ondan sonda spektumun içinden çok ince bi kanül sokuyorlar.. o da tükenmezkelin içi inceliğinde uzun bi çubuk yani... onu rahim ağzından içeri kadar sokuyorlar sonra da rahmin içine içeriğini bilmediğim ama film çekerken lüzumlu bi sıvı veriyorlar.... olay bundan ibaret yani ....

aynen öyle, arkadaşı fazlaca korkutmuşlar, yanlız ben rahim filmi çektireceğim zaman genel anestezi almıştım, acı verici olduğunu söylemişlerdi, hastanede çektirmiştim filmi, zaten hastanede de böyle bi seçenek vardı, ben de anesezi almayı tercih ettim, aynen arkadşınki gibi beni de çok korkutmuşlardı, uyandığında acı hissediyosun evet ama hemen ağrı kesiciyi basıyolar, sonra rahatlıyosun, birkaç saat sonra da taş gibi oluyosun evine gidiyosun, rahim filmim çekildikten sonra beni sedyede acil servisin odasına götürmüşlerdi, orada serum bağlamışlardı, serumun içinde ağrıkesici varmış, yarım saat içinde serum bitti ve ben de ayağa kalktım yürüye yürüye gittim, ilk bir kaç saat haifif bi ağrı kalıyo, biraz da halsizlik, onun dışında hiçbişey yok, zaten birkaç saat sonra hiçbişeyin kalmıyo,sanki filmi sen çektirmemiş gibi rahat oluyosun, öldürmüyo korkmayın, insanlar neler neler görüyorlar, sezeryan olduktan sonra rahim filminin çocuk oyuncağı olduğunu anladım, yarın başka bi şey görürsem bu sefer de sezeryan çok basit gelcek, biraz relax olmak lazım

merhaba arkadaşlar bende yeni üyeyim.bende 5 gün sonra rahim filimmim var ama cok korkuyorum.ama doktorum anestesi uygulayacak ve ben yinede korkuyorum rahim filiminin cok acıı verdiyini söylüyolar bende sitres yaptımm üff ya şunu bi atlatsam arkadaşlar:KK43:((

ya işte anestezi de uygulayacakmış şekerim daha ne istiyorsun şakkıdı hiçbişi hissetmezsin sen... benim doktor anestezinin lafını bile ettirmedi :bbo:

geçmiş olsun tatlım ben de hsg çektirmiştim bana ilaç vermedi ilaç iltihap oluşmaması içinmi ne için birde sorun çıktımı hsg de niye 3 ay sonra tüp bebeğe gönderiyorhsg den sonra hamiş olmak kolaylaşıyormuş ama ben martta çektirmiştim hala tık yok bakalım sağlık olsun canımkaydirigubbakcemile5 sositososito
kızlar
hsgde herhangı bır sorun cıkmadı cok sukur
hatta dr sasırdı neden cocuk sahıbı olamıyorsunuz dıye
tup yapalım dedı
sonra once ılac kullanın sonra yapalım dedı
3ay yumurta gelısımıne yardımcı ılac ve takvım uygulaması verdı
3 ay sonunda hamıle kalmazsam tup yapcakmıs
kımseye boyle bısey olmadımı ya:çok üzgünüm:fisfisfis:bbo:

evet haklısın ama ben öyle bi panikli bi insanımki anestezi yi verince uyanmasam diye düşünüyorumm:KK43:((((

bende perşembe günü çektirecegim:Saruboceq:çok korkuyorum.cesaretveren de oldu korkutan da.ne yapacagım bilmiyorum.anestezi isteyecegim başka çaresi yok.ama b,r yandan da diyolar doktorlar bayıltmak istemiyolarmış nedense.ama başka türlü dayanacagımı sanmıyorum.rahim filmi çektiren bir arkadasım rahimi dışarı çekip sıvı veriyolar dedi nasıl olcak ki yaa.o kadar esnek mi bu rahim:bbo:[/QUOTEfisfisfis gül sen benden önce gireceksin rahim filmine ben cuma günü girecem :Saruboceq:sen perşembe günü olacak nolur bana haber var nasıl gectiyinii okeymirmirmirmir

kızlar
hsgde herhangı bır sorun cıkmadı cok sukur
hatta dr sasırdı neden cocuk sahıbı olamıyorsunuz dıye
tup yapalım dedı
sonra once ılac kullanın sonra yapalım dedı
3ay yumurta gelısımıne yardımcı ılac ve takvım uygulaması verdı
3 ay sonunda hamıle kalmazsam tup yapcakmıs
kımseye boyle bısey olmadımı ya:çok üzgünüm:fisfisfis:bbo:

beni dinle tüp bebeğe falan gitme, eğer dr bi sorun yok diyosa boşu boşuna ne maddi ne manevi hırpalamayın kendinizi, aynı yollardan geçtim biliyorum, üstelik benim doktorum da kendi kendine asla hamile kalamazsın demişti ve allahın işi ya kendi kendime hamile kaldım, ne zaman çocuk fikrini aklından çıkarırsan o zaman sana merhaba diyecek inan bana, daha bu gün senin gibi bir arkaadaşım bana hamile olduğu müjdesini verdi, 3 defa aşılama yaptırdılar, dr sizin çocuğunuz olmaması için hiçbir neden yok diyordu, ama evleneli 4 yıl olmasına rağmen çocukları olmuyodu, aşılamalardan sonuç alamadılar, paraları bitti ve tüp bebeğe gitmek için bir süre ara verdiler, o arada da tüp bebek için para biriktireceklerdi, allahın işi işte bak bugün bana hamile olduğu müjdesini verdi, işin ilginç tarafı da bu hikayenin aynısını ben yaşamıştım 1 yıl önce :)

--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

kızlar merhaba sonunda çektirdim rahim filmi
anesteziye karar vermiştim biliyosunuz,sabah gittim hastaneye anesteziden bile korkuyorum Allahım nekadar korkak birisiyim
neyse dr iğne yaparken ben uyumuşum zaten,sonra eşim öperek uyandırdı olmuş bitmiş ben hiç acı hissetmiyorum eşime daha çekmediler mi dedim ama 15 20 dk içinde hem uyudum hem uyandım
sonrasında da ne acı hissettim ne de kan geldi sadece enjekte ettikleri sıvı geldi ayağa kalkınca..
çok şükür sonuçlar da temiz çıktı
doktoruma diyorum ki muayeneyi de anestezili yapsanız çok rahatmış böyle
kabusum olmuştu kaç zamandır keşke daha önce çektirseydim diyorum
iyi dilekleriniz için çok saolun arkadaşlar

bende perşembe günü çektirecegim:Saruboceq:çok korkuyorum.cesaretveren de oldu korkutan da.ne yapacagım bilmiyorum.anestezi isteyecegim başka çaresi yok.ama b,r yandan da diyolar doktorlar bayıltmak istemiyolarmış nedense.ama başka türlü dayanacagımı sanmıyorum.rahim filmi çektiren bir arkadasım rahimi dışarı çekip sıvı veriyolar dedi nasıl olcak ki yaa.o kadar esnek mi bu rahim:bbo:[/QUOTEfisfisfis gül sen benden önce gireceksin rahim filmine ben cuma günü girecem :Saruboceq:sen perşembe günü olacak nolur bana haber var nasıl gectiyinii okeymirmirmirmir

canım benim drum konyanın en çok tavsiye edilen dr u ve ben anestezi isteyince gerek yok dedi ama ben muayenede de rahat olamıyorum onu söyleyince kabul etti özel hastanede kendisi çekti bir de anestezi uzmanı dr vardı ve inan 15dk içinde uyandım
kendini en iyi sen bilirsin eğer kasarım falan diyosan hiç düşünme anestezili çektir
tabi biraz pahalı benim 260 ytl ye çekildi
allah yardımcınız olsun:teselli:

Bugün hsg için randevumu aldım.Adetimin 5. günü gelmemi istedi...
Ne yalan söyliyim çok korkuyorum...
Sabah gelmeden içmem için ilaç verdi...
Anestezi olmayı düşünmüyorum çünkü uyanamamktanda korkuyorum...
Ak bu korkuların hiç sonu gelmiyo...

Bugün hsg için randevumu aldım.Adetimin 5. günü gelmemi istedi...
Ne yalan söyliyim çok korkuyorum...
Sabah gelmeden içmem için ilaç verdi...
Anestezi olmayı düşünmüyorum çünkü uyanamamktanda korkuyorum...
Ak bu korkuların hiç sonu gelmiyo...

ayneennn anesteziden sonrası da bir problem benim için.okuyan bazı arkadaslarım gülebilir belki ama çok korkuyorum.anesteziden sonra uyanamayacakmışım gibi gelir bana.Allah yardımcımız olsun.öyle bişy olmaz ALLAHIN izniyle ama insan psikolojisi işte napalım.perşembe gitmem gerekiyor ama gidemicem bu ay çünkü maddi olarak çok sıkıştık bu hafta.ödemeler üst üste geldi.RADYOTOM da çektirmek istiyorum en iyi orası diyolar.son teknoloji altler kullanıyorlarmış.acısız agrısız çektirmiş arkadaslarımız.orası da 280 diyomuş hemde anestezisiz...

anesteziiyi milimlik ayarlıyolar krkmayın, iş bitiyo bir dakika sonra uyanıyosunuz, 3 defa anestezi aldım üçünde de aynısı oldu, eşim ailem hemen arkasından uyandığımı söylediler

Ben kürtaj olduğumda almıştım o gün hemen ayıldım ama o gün boyunca kalp çarpıntım durmadı.Bende panik atak varda o bakımda yani....

a.s
canım benim drum konyanın en çok tavsiye edilen dr u ve ben anestezi isteyince gerek yok dedi ama ben muayenede de rahat olamıyorum onu söyleyince kabul etti özel hastanede kendisi çekti bir de anestezi uzmanı dr vardı ve inan 15dk içinde uyandım
kendini en iyi sen bilirsin eğer kasarım falan diyosan hiç düşünme anestezili çektir
tabi biraz pahalı benim 260 ytl ye çekildi
allah yardımcınız olsun:teselli:
ohhh be icim rahatladııı tşklerkaydirigubbakcemile2

Ben kürtaj olduğumda almıştım o gün hemen ayıldım ama o gün boyunca kalp çarpıntım durmadı.Bende panik atak varda o bakımda yani....

ya etkisi geçmiyo o bi gerçek, sezeryandan uyandıktan sonra akşama kadar bi çok şeye tepkisiz kaldım, bi sürü ziyaretçim geldi sarıldılar öptüler konuştular, cevap veriyorum bazen ama ruhsuz ruhsuz, bilincin açılıyo ama tam olarak herşeyi idrak edemiosun, önemli olan bilincinin açılması zaten

merhaba ben rahim filmi çektirecem ama merak ettiklerim var masajları okudum ama zaman çok gecmiş çektirenlere sorum acaba film çektirdikten sonra hamile kalma durumu nedir çektirenler bana bigi verirse çok sevinceğim şimdiden teşekkürler

tubacım rahım fılmı tedavı degıl tanı yontemı ama ufak tefek yapısıklık vs varsa verılen sıvı basıncıyla acılıyor bıda hamılelıgı kolaylastırıyor. fazla tıkanık yapısıklar acılmıyor.ve rahımde olan bıten herseyı dr gorebılıyor onemlı bır tanı yontemı. ılla hamıle kalacaksın dıye bısey soz konusu kalabılırsen ne guzel kalamazsanda nedenlerı arastırılır fılm sayesınde.

kızlar rahim filminden hiç korkmayın çok saniyelik bir sancı ama o kadar korkulacak bişey değil çok şükür ben geçen ay çektirdimmm

X