Rahim filmi (HSG) tecrübesini yaşayanların paylaşım alanı..

ben de burda yazılanları okuyup tırsarak gittim rahim filmi çekimine..hatta maddi açıdan uygun yer bulsaydım anestezili çektirirdim vb diye eşime söylene söylene gittim..1 gece önce de uyku tutmadı,rahim filmi çekilcem diye korkudan sabaha kadar ağladım..
fakat arkadaşlar abartılcak hiçbişey yok..daha önce de yazmıştım..işlemin ilk başında normal jinekolojik olmuyo musunuz siz,aynı işlem bi farkı yok..
ben çok jinekolojik muayene oldum..dr lar elle de baktılar,ultrason aletini de soktular vb..rahim filminin başı alttan bakılan ultrasonla aynı..gerisinde dr bana şimdi ilaç vericem kasılma olabilir korkma nefes al dedi..ilacı verdi..karnımda hafif bi kasılma oldu..bana göre adet sancısından da hafif bi ağrı oldu ve 3 dk içinde işlem bitti bende..
bende rahim yarası var ve minyon tipliyim..rahimim geniş olmadığı halde ben bişey hissetmedim..sadece kas gevşetici ve ağrı kesici alın..hepsi bu yaa..anestezi alıp bide onun ilacını bünyenize sokmayın..yapmayın derim ben..
siz bi rahim filminin 3 dk lık acısına dayanamıycaksanız nasıl çocuk doğurmayı düşünüyor sunuz?yapmayın derim..gidin sakin sakin çektirin filminizi anestezisiz..
Tabi ki eğer normalin üstünde korku ve stres yaşamıyorsanız anestezisiz yaptırmanız çok daha iyi. Başta eşim genel anesteziye çok karşı çıktı, narkozda her zaman için küçük de olsa uyanamama ihtimali var diye. Sonra çok çok hafif (5dk yetecek kadar) bir dozda olduğunu öğrenince kabul etti. Ben de yıllarca adet ağrısının kralını yaşayan biri olarak bu acı bana ne ki diyerek anestezi almayı düşünmüyordum. Ama bu bebek tedavi sürecindeki yıpranmalarım, hsg sırasındaki acıdan ziyade küçük de olsa bir operasyon geçirme düşüncesi beni fazlasıyla gerdi. Hatta ben tüm bu sıkıntılarla o masaya yattığımda anestezi ekibi başıma toplandığında bile fena halde gerildim ve zangır zangır titremeye başladım, tansiyonum düştü. Muhtemelen doğum gibi bi olayın yanında gerçekten de sivsinek acısıdır bu işlem, uyumasaydım bunu anlardım ama hsg işleminden benim kadar korkup gerilenler için anesteziyi tavsiye ederim. En azından çıktığımız bu zorlu bebiş yolculuğunda sıkıntılı bir tecrübe yaşamamış oluruz... :KK3:

arkadaşlar birşey sorucam. kuzenimde rahim filmi çektirmek istiyo. acaba zeynep kamilde ssk olmadan çektirebilir mi??

meraba bende hsg çektiricem şu anda araştırıyorum çünkü yazılanlar beni biraz ürküttü ağrısız demişin iğne falanmı yaptılar yoksa yeni sistemlemi çektiler(rahim duvarına degmeden) cevaplarsan sevinirim

yok tatlım sadece çektirmeden 45 dk önce ağrı kesici içtim hiç acımadı canım bide elleri çok çabuktu hemen hızlı hızlı yaptılar 4 dk sürmedi belki...

valla canım ben özel hastanede yaptırdım 200 lira ödedim.sanırım devlet hastaneleri biraz daha ucuz oluyo

arkadaşlar aranızda laparaskopi yaptıran var mı?bende yaptırcam ama korkuyorum biraz bu konuda bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen:44:

valla canım ben özel hastanede yaptırdım 200 lira ödedim.sanırım devlet hastaneleri biraz daha ucuz oluyo

canım sen hsg yi hangi hastanede çektirdin bende özel düşünüyorumda of zaten ne düşünücemi bende şaşaırdım çok korkuyorum ya niye böle oldum anlamadım:KK14:

mrh arkadaşlar bende bugün hsg çektirdim.benden önce çektirenlerin çığlıklarını duyunca bian vazgeçecektim ama benim okadar ağrım olmadı korktuğum gibi değilmiş çünkü çekim sırasında elimden geldiğince rahat olmaya çalıştım ve hep başka şeyler düşündüm.tamam ağrıyo ama dayanılmayacak kadar değil gerçekten. kanamam çok oldu halada devam ediyor allaha şükür bi sorun çıkmadı çok rahatladım.bir tavsiyemde şu olacak çekim öncesi kas gevşetici gibi ilaçlar almayın çünkü mide bulantısı yapıyormuş ağrı kesici almak yeterli.bugün kusanlarda oldu çekimden sonra.benim tecrübelerim bukar allah herkese kolaylık versin

canım sen hsg yi hangi hastanede çektirdin bende özel düşünüyorumda of zaten ne düşünücemi bende şaşaırdım çok korkuyorum ya niye böle oldum anlamadım:KK14:

canım kusura bakma yeni gördüm. ben hsg yi batıbahat hospital da çektirdim.korkma o kadar zor değil üstelik iki kez uğraştı doktor bana rahim ağzı dar dedi bi de ben kendimi çok kastım ondan da zor oldu ama sadece ilaç verilirken biraz ağrı oluyo çekildikten sonra bişey kalmıyo

canım kusura bakma yeni gördüm. ben hsg yi batıbahat hospital da çektirdim.korkma o kadar zor değil üstelik iki kez uğraştı doktor bana rahim ağzı dar dedi bi de ben kendimi çok kastım ondan da zor oldu ama sadece ilaç verilirken biraz ağrı oluyo çekildikten sonra bişey kalmıyo

canım tesekürler cevabın için bişey daha sorucam ne zaman cektirmiştin sen yani fiyatlar aynımıdır aceba

canım tesekürler cevabın için bişey daha sorucam ne zaman cektirmiştin sen yani fiyatlar aynımıdır aceba

ben çektireli dört ay oldu hastaneden hastaneye değişiyo fiyatlar ama radyomar diye biyer var orada çektirenler çok memnun kalmışlar fiyatı biraz daha fazlaymış sanırım ağrısız çok rahat diyolar daha önce bilseydim ben de orda çektirirdim cumartesi doktora gitcem laparsakopi demişlerdi bakalım bu ne dicek korkuyorum valla:KK50:

herkese merhaba bende hsg çektirdim bundan 6 ay önce..gözümü çok korkutuşlardı..doktorum bana sadece agrı kesıcı iç öyle gıt demişti..bende oyle yaptım..hiç bir şekılde gözümde büyüttükleri kadar birşey oolmadı sadece çok azzzz ama gercekten. sıvrı ısırıgı gıbı acı hıssettım sonra da gunume devam ettım

ben çektireli dört ay oldu hastaneden hastaneye değişiyo fiyatlar ama radyomar diye biyer var orada çektirenler çok memnun kalmışlar fiyatı biraz daha fazlaymış sanırım ağrısız çok rahat diyolar daha önce bilseydim ben de orda çektirirdim cumartesi doktora gitcem laparsakopi demişlerdi bakalım bu ne dicek korkuyorum valla:KK50:

Korkma canım,işallah hersey yolunda gider,ne duymak istiyosan dr dan rabbim sana onu duyursun

Arkadaslar,ben de bugun rahim filmi çektirdim. Yazılanlardan çok korkmuştum. Bir yakınımın tavsıyesi ile Çapada Tomoçek görünütüleme merkezine gittim. Orada da yeni sistem ağrısız HSG yapılıyormuş. İlgi ve alaka çok iyiydi. Gerçekten hiç ağrım olmadı diyebilirim. Anesteziye hiç gerek yok gerçekten. Bu yeni sistem süpermiş. Doktor da çok iyiydi. Hatta beraber gittiğim arkadaşım da çok şaşırdı. O daha önce eski sistem film çektirmiş ve söylediğine göre nerdeyse masada kalıyormuş. Herkese Tomoçek 'i tavsiye ederim. Tüplerim de açıkmış ayrıca çok şükür.

Arkadaşım çapada yapılmıyormuş diye duymuştum sen söleyince şaşaırdım ücret ne kadar verdin ögrenebilirmiyim birde nasıl gittin sevkli falanmı yani drmu gönderdi kendinmi gittin cevaplarsan sevinirim ayrıca sonucun temiz çıkmış gözün aydın darısı başımıza

Arkadaşım çapada yapılmıyormuş diye duymuştum sen söleyince şaşaırdım ücret ne kadar verdin ögrenebilirmiyim birde nasıl gittin sevkli falanmı yani drmu gönderdi kendinmi gittin cevaplarsan sevinirim ayrıca sonucun temiz çıkmış gözün aydın darısı başımıza

Çapada Tomoçek görüntüleme merkezine gittim ben. Çapa Medilife hastanesinin yanında. Sevkli gitmedim oraya direk başvurdum ama SGK geçerliymiş o yüzden baya uygun oldu. Zaten işlemi Medilife Hastanesinde yaptılar. Tomocek medilife hastanesine aitmiş. SGK geçerli olduğu için benden 180 tl aldılar. İnşaallah senin sonucun da temiz çıkar...

ben yeni çektirdim aynen sizin gibi benimde gözümü çok korkutan konuşmalar duydum birkaç kişiden ama inan çok kolay kısa süreli bir işlem hakkında hayırlısı umarım güzel sonuçlar alırsın

gaziosmanpaşa şafak hastanesinde rahim filmi çektiren var mı arkadaşlar?

bir de çapa da tomoçek ve radyomar var nerede çektireceğimi bilemiyorum :KK59:

X