Rahim Filmi Hsg Deneyimi

maralalmila

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
1.539
1.754
Merhaba arkadaşlar doktorumun isteği üzerine rahim filmi çektirmek için bugun Fulya Görüntüleme merkezine gittim. Açıkcası geçen haftadan beri öylesine korkmuş bir durumdaydım ki panikten astım krizine dahi girmiştim. Bu yazımı da benim gibi film cektirmekten korkanlar icin yazmak istedim.
Arkadaslar forumda gereksiz yazilar var bu konu ile ilgili. Cok acidi diyenler anestezi olanlar. Bende bu yazilardan cok etkilenmistim. Ama fulya goruntuleme merkezi sanirim bu isi en iyi yapan yerlerden.belkide diger arkadaslar bu islemi daha az yapan merkezlere gittiler bilemiyorum.benim bu sirecim hic korktugum gibi olmadi. Girene kadar neredeyse korkudan bayilacaktim. Ama doktor cok rahatlaticiydi. Kaşık denen aletle vajina girisi acilip ilac veriyorlar anlatinca cok kormustum ama yapilinca 5 dk da bitti islemde hic agrim olmadi. Benim gibi korkanlar sakin korkmasin arkadaslar benim doktor muayenelerim cok daha zorlayici geciyor. Ciktigimda da 2 adet antibiyotik verdiler enfeksiyonlara karsi. Cok hafif bir adet agrisi oldu o kadar . Icinizi rahatlatmak istedim. Bi de doktorum Echomari onermisti bilginiz olsun. Sanifim bu iki yer bu iste iyi.

Valla canım bende o kadar cook okudum ki burda yazılanları dışardan cektirenleri dinledim normal muayene de bile cok çekinen kasan bi insanım echomarda çektirdim ve bana davranışları öyle kötüydü ki bana zaten doktorum anestezi al girerken dedi ben almamayı tercih ettim pişman oldum o aleti takarlarken istemsiz bi şekilde bağırdım acıdan ve bana tepkileri ne bağırıyosun bağırcaksan kalk giyin çekmeyelim diye bi tepki oldu bende o an kendimi o kadar sıktım ki gel yarın anestezi al dediler uzak yerden geldiğğm iciin uzamasın çekin tamam dedm işlem bittiğinde kısa süreliydi zaten kendimi cok kötü hissettm o an onlara bişey demedim diye ne ağrım ne sızım hic bir şeyim olmadı sonrasnda cok şükür ama herkes dayancak diye bişey yok yanlış ta yönlendirmeyelim okuyanları ben cünkü hep işte ben yaptırdıysam herkes yaptırır gibi yazılar okudum ve anestezi den vazgeçtim ama bilsem alırdım tepki beni çok kastı orda zaten korkuyorm hic bi sakinleştirme birşey yapılmadı kalk dediler resmen

Gecmis olsunn.. İslemin agrisiz olmasinda merkezin ve cekimi yapanin etkisi buyuk bence. Devlet hastanesinde anestezi olmadan cekim yaptirdim ve bir daha mi asla. Nekadar tutarsa tutsun ozelde anestezi ile cekilirim. Benim inanilmaz canim yanmisti ustelik tuplerde acikti. Burada yazilanlarin genelinin dogru oldugunu dusunuyorum. ozelde devlette anestezili aneztezisiz cook farkediyor. Ayrica kisinin aci esigi ilede alakali. Merkezi iyi secmek lazim

Bence herkes deneyimini abartmadan anlatsın. Birçok faktör var etkileyen film anını. Ben anestezili çektirdim denge laboratuarında. O gece hep agrım oldu ve az az kanamam oldu. Lütfen kötü deneyimleri abartılmış gibi düşünüp fikir beyan etmeyin. Sizler anlatin insanlar ne istiyorsa onu yapsın. Kişilerin acı eşiği, merkezlerin ve doktorların donanımı ve tavrı birbirinden farklı. Benim tavsiyem iyi merkezlerde çektirin. Bu yoldaki arkadaşlarımın Allah yardımcısı olsun.

Arkadaslar ben burada benim gibi cekinen arkadaslara yardimci olmak amacli Fulya goruntelemedeki doktorun iyi oldugunu, aci esigim cok dusuk olmasina ragmen ustesinden gelebildigimi anlattim. Devlette nasil anestezili nasil kimin aci esigi hangidurumda bilemem ben kendi dusunduklerimi yazdim ve bunu cektirmeti dusunen arkdslar icin tavsiye niteliginde yazdim. Tabiki herkes farkli ve.her doktor farkli herkesin yaptirdigi yer farkli. Keske herkesin deneyimi iyi olsa ama ne yazik ki olmuyor. Bi de burdaki asil peoblem o vajina genisletme aleti takilirken insanlarin hissettikleri olmus fakat bu klasik bir muayenede de takilan bir alet. Benm ustund durmak istedigim konu sivi verme islemi nu urkutucu geliyor kulaga ama cok buyuk korkmak anlamsiz stres anlamsiz demek istedim. Kimseyi yanlis yonlendirdigimi dusunmuyorum.

Ben de Echomar’da çektirdim doktor bey çok iyidi sakinleştirmeye çabalıyordu sürekli, ben de korkudan bağırdım üzerime üzerime gelirken o alet :) filmi çeken kız yüksek sesle ellerinizi kımıldatmayın yok bilmem ne yapmayın dedi ama oralı bile olmadım, bazen de dinlememek lazım galiba insan psikolojisinden anlamayanları. Ama ben de pek bi acı hissetmedim, beklentim daha kötüydü :) sadece irrite edici. O yüzden katılıyorum size çok da abartıldığı gibi bi işlem değil M maralalmila

Peki sizlere bişey sormak istiyorum sonuçlarınız nasıl çıktı
ben bugun cektirdigin icin daha doktoruma gostermedim ama tupler acik ama her iki tupte de kucuk polipler var gozukuyor. Birde rahim perdesi fakat.hamileligi etkileyecek sekilde degil cok hafifmis

Ben de üniversite hastanesinde bugün çektirmeye kalktım zaten ağrı eşliğim düşük yarıda bıraktırdım birde birleri ters mi takmışlar ne canımdan can gitti ama herkesin aynı olmuyormuş kimisi hissetmiyor. Bende bu işlem travma yarattı resmen . Çok moralim bozuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…