şimdi bugün hsg çektirmiş biri olarak size tüm detayları yazacağım. çünkü hsg olmadan önce bende her gün araştırıyordum sizin yazılarınızı okuyordum ve yeri geldi ooo iyimiş tamam deyip içim rahatladı,, yeri geldi ayyy ya benimde böyle olursa dedim. Ben bu hsg işleminin anestezili yapılması taraftarıyım . Öncelikle sebebini anlatayım. Ben ilk kez yaptıracağım için ve canım da çok tatlı olduğu için anestezi istedim ama iyi ki de istemişim. Benim tüm herşeyim normal olmasına rağmen , hatta tüplerimin de acık olmasına rağmen doktorlar ilk denemede ilacı verikleri an geri çıkmış, başka yöntem denemişler yine aynısı olmuş tabi ben bunları doktorumdan duydum. Daha sonra en son başka metodla denemişler ve olmuş yani çok şükür tüplerim açıkmış. Tabi tıbben neden ilk başlarda ilacın bu şekilde geri döndüğünü söylemediler ama sonucta bayıltmasalardı bu süreç çok uzun sürecekti herkes daha da gerilecekti. anestezinin etkilerini hiç bilmiyordum ben ama ilk ayılırken sacmalalarım olmuş ama sonra kuş gibisiniz. Size her ihtimale karşı sargı bezi koyarlar ama kanama ve ağrı artık 2022 de yok denecek kadar az oluyor. ağrım hiç olmadı, kanama deseniz adet gününüzün en son günü gibi oluyor. Yani bebiş için yapılacak en küçük uygulama diyebilirim. Smear testinden sonra bile bende hafif sızlama olmuştu. Bunda olmadı çok şükür çok fazla deneme yapılmasına rağmen. Hiç korkmayın.