Rahim filmi ile ilgili bi şey danışıcam

Ben bu ay çektirdim ve şu an hamileyim. Alakası var mı bilemiyorum tabi. Tüplerimde tıkanıklık ya da şekil bozukluğu yoktu. Hiç ağrım olmadı sadece çok hafif adet sancısı gibi ufak bir kramp o kadar 5-6 dk sürüp bitiyor zaten. Özellikle sordum ilişki yasağı yok ve korunmanıza gerek yok dedi. Cihazdan cihaza farkediyor sanırım ben Şişli echomarda çektirdim doktorum da çok iyi bir yerde çektirmişsin dedi.
Ne kadar ödediniz

Kızlar bi konuda kafam karıştı da. Şimdi ben bu ay femara kullandım ama 25 mm oldu yumurtam, bugün 14. Gün test yaptım negatif. Ovülasyon testi yaptım LH seviyem de düşük. Hani olmadı diye düşünüyorum açıkçası. 2 güne de regl bekliyorum.
Şimdi bu haziran ayında yine femara denemek istiyorum. Sonra temmuz ağustosta memlekete gideceğiz, ben bu süreçte çok yorulduğum için tüp bebek sürecine de girme düşüncem var, temmuz ya da ağustosta. Hatta bu konuyu buraya da yazmıştım.

Şimdi kafamı karıştıran şu, tamam ben haziranda femara kullanayım zaten bulundugum yerde tüp bebeğe başlamayı düşünmüyorum. Femaraya şans vercem. Ama aklım rahim filmine gidiyor. Bi yanım diyor ki bu ay rahim filmi çektir, en azından bi sorun varsa öğren bi yanım da çekinip bir sorun çıkmazsa zaten femara kullanıyor olursun. Yani çekindiğim zaman bi sorun çıksa ne biliyim tüplerim kapalı olsa bile temmuzda anca tedaviye tüp bebeğe falan başlayabilirim.
Ama bir sorun çıkmaz rahmim temiz olursa da boşuna radyasyon alırım, yumurta kalitem etkilenir, düşük riskim mi artar diye korkuyorum. Çünkü hsg çekildiği ay korunun diyen doktorlar da varmış. Ama ilk aydan hsg çekip gebe kalanlar da varmış. Risk almak mantıklı mı bilmiyorum.

Şey diyen olabilir, hani hsg ni çek tüp bebeği de ertele acelen ne diyen olabilir, aslında bu acele olmak değil. Psikolojik olarak umut edip umutsuzluga ugramak çok zor. Ve ben zaten çalıştıgım ortamda strese çok maruz kalıyorum. Eylülden sonra hem zaman yönünden hem stres yönünden denemeye de gücüm yeter mi bilmiyorum.

Rahim filmi ile ilgili tecrübeniz varsa yazar mısınız
Merhaba n’aptınız cektırdınız mi hsg

Öylemi peki süreç nasıl geçiyor gebelik oldumu film de sıkıntı çıktımı
kuzum filmde bi sıkıntı çıkmadı tüplerim açıkmış, sadece yaptırırken keşke aneztezili yaptırsaydım dedim çünkü canım yandı baya. rahim filminden bi ay sonra da femara kullandım çatlatma iğnesi oldum bekliyorum tutacak mı diye. Şimdilik böyle, sen de süreç nasıl gidiyo :)

kuzum filmde bi sıkıntı çıkmadı tüplerim açıkmış, sadece yaptırırken keşke aneztezili yaptırsaydım dedim çünkü canım yandı baya. rahim filminden bi ay sonra da femara kullandım çatlatma iğnesi oldum bekliyorum tutacak mı diye. Şimdilik böyle, sen de süreç nasıl gidiyo :)
Benim işler karışık kuzum benim ilk bebeğimden sonra 2.cocugum 3 sene olmadı hsg cekıldım meğer tüplerim kapanmış filmde biri açıldı ve o ay hamıle kaldım kızım 2 yaşında tekrar bebek istedik geçen hafta hsg cekıldım meğer hatalı çekmişler iki tüpün kapalı laporoskopi dedi hatalı olunca perşembe tekrar cekıldım sağ tüp açık sol tüp hafif şiş çıktı bir hafta oldu bu ay beklemedeyiz 🫣

Benim işler karışık kuzum benim ilk bebeğimden sonra 2.cocugum 3 sene olmadı hsg cekıldım meğer tüplerim kapanmış filmde biri açıldı ve o ay hamıle kaldım kızım 2 yaşında tekrar bebek istedik geçen hafta hsg cekıldım meğer hatalı çekmişler iki tüpün kapalı laporoskopi dedi hatalı olunca perşembe tekrar cekıldım sağ tüp açık sol tüp hafif şiş çıktı bir hafta oldu bu ay beklemedeyiz 🫣
bence biri açıksa yine hsgden sonra şans varr, ay hadi inş nasip olur :)

bence biri açıksa yine hsgden sonra şans varr, ay hadi inş nasip olur :)
balla kuzum daha önceki neneişlerede hem hsg sonrası hem muhakkak ovulasyon testi ile gebe kaldım beklemedeyim 🫣

X