- 1 Mayıs 2012
- 9.588
- 9.036
- 198
- Konu Sahibi hxuxrrem 2000
- #4.781
Herkese merhaba, korkular endişeler okuyunca belki yardımı olur diye yazmak istedim. Geçtiğimiz Aralık ayının başında kendi isteğimle hsg çektirdim. tabi ben de sizler gibi bir çok şey okudum, çok acılı diyenler oldu, kafam çok karışmıştı. İstanbul' da yaşayanların Google a yazdığında ilk karşısına çıkan özel laboratuvardan hem okuduğum yorumlar hem de doktorumun onayıyla randevu aldım. Oldukça hijyenik ve düzgün koşullar vardı. Tabi ben de gittiğimde tedirgin değildim desem yalan olur. Sabah ilk randevu benimdi, soyunma odasında üstümü değiştirdikten sonra işlemin olacağı odaya geçtim ve masaya yattığımda hala kendimi sakinleştirmeye çalışıyordum. Doktor başlıyorum dediğinde acıyı bekler olmuştum, bir iki dakika içinde sıvı dolumunu yapmış ekranda bana tüplerimi ve rahmimi gösteriyordu. Çok az gaz sancısı gibi bir ağrı dışında hiç bir şey hissetmedim. Bir kaç film alıp sonra içinizdeki sıvıyı boşaltıyorlar. aleti çıkartırken de hiç bir acı hissetmedim. Buna istinaden doktora ya herkesin çok korktuğu, öyle acıyo böyle acıyor dediği işlem bu muymuş dedim. Doktorda teknolojik cihazlarla ve uygun koşullarda yapıldığı zaman bu şekilde ama önceden eski cihazlarda bir kadının başına gelecek en zor çekimlerden biriydi bu dedi. Yani uygun koşulları yakaladığınız sürece korkmayın, etkisi oldu mu bilmem ama ben o ay hamile kaldım. Darısı tüm isteyenlere.