- 25 Aralık 2013
- 1.182
- 1.662
- 133
- Konu Sahibi hxuxrrem 2000
- #4.641
amin arkadaşım rabbim hayırlısını nasip etsin bizlerede bu ay artık birde klomen kullanarak devam edicem doktorum herşey normal görünüyor diyor ama 1 yıl oldu eğer çok istiyorsan aşılama yaptır dedi kararsız kaldım doğrusu bir fikrin varmı aşılama ile ilgili
Zaten görünürde bir problem yok canım.. senin yerinde olsam ; doktorun klomende vermiş sana klomen eşiliğinde ulturasonda yumurtlama takibi yaptırırım.yumurtan oluşuyormu oluşup büyüyormu büyüyüp çatlıyormu bunu anlamaya çalışırım daha önce yaptırdın mı bilmiyorum tabi..Hatta yumurtan belli bir olgunluğa eriştiğinde doktor çatlatma iğnesi verip ilişki öneriyor şu günlerde olsun diyor.Eğer bunu yaptırmadıysan ilk etapta bu şekilde yol izleyip kendine 2-3 ay daha zaman tanımanı tavsiye ederim..He o zamanda mı olmuyor ondan sonra da aşılamayı düşünürüm.Zaten aşılamanın normal yoldan pek bir farkı yok sadece eşinin hareketli spermlerini seçip yapıyorlar işlemi ve tutma olasılığıda %15-20 arasında..bir de bunun yıpranma kısmını da düşünürsen yorucu bir iş gibi geliyor bana.
benim doktor hsg den 3 ay sonra gebelik oluşmazsa gel ilaçla yumurtlama takibine başlıyacaz dedi.kaldı benim 2 ayım.Olmazsa bende gitcem doktora.Yumurta takibinden de sonuç alınamazsa zaten sonraki aşama aşılama oluyor.Yaza kadar eğer yinede sonuç alamazsam aşılamaya gitcem artık.
Birde benim dikkatimi şu çekti eşimde sorun olmasına ragmen hiç bir doktor bana aşılama veya tüp bebek önerisinde bulunmadı..Bazı doktorlar neden direk kısa yolu seçiyor anlamıyorum..Herşeyin bir sırası var bence..Bende o sırayı takip etcem.Hsg nin ayrıca 1.ayındasın daha.. kendine aşılama için 2 ay daha süre tanıyıp,bu evredede yumurtlama takibiyle yoluna devam etmeni tavsiye ederim canım.