Herkese merhaba. Forumu çok uzun süredir takip ediyorum ama konular hakkında tecrübe sahibi olmadığımdan birşey paylaşamam diyerek üye olmamıştım.
Evleneli 3 sene oluyor ve eşimle 1 yıldan beri çocuk sahibi olamayınca doktorumuza başvurduk. Yumurtalarımın gelişmediğini dolayısıyla çatlamadığını ve hamile kalamadığımı öğrendik. Yaklaşık 4-5 aydır klomen ile tedavi görüyorum, yumurtalıklarım cevap veriyor, herhangi bir sıkıntı görünmemesine rağmen hamile kalamadım. Doktorum son seferde hamile kalamazsam rahim filmi isteyeceğini söylemişti. BEnde tabiki önceden araştırmamı internetten yaptım. Doktorumla son adetimin 5. günü buluşmak için randevu aldım. Bu sırada tam bir gün önce internette Echomar Şişlinin sistesine rastladım ve aradım. Direk doktor ile görüştürdüler, internette okuduğum korkunç yöntemlerden anesteziden filan bahsettim. Doktor Cevat Bey bunların hiçbirinin gerekli olmadığını kendi cihazlarıyla çok kısa sürede sonucu alacağımızı söyledi. 450 TL ücreti varmış. Ben doktorumla henüz konuşmadığımı (onun başka biryere yönlendirebileceğini) ama her ihtimale karşı açıkta kalmamak için (adetin7/8. günü çekilebiliyor sadece) randevumu aldım. Doktorumla da görüştüm, bir hastasının da çok memnun kaldığını çekimlerin kaliteli olduğunu söyleyince randevumu iptal etmedim. Ki şunu da belirtmek isterim ki Sonomed KAdıköy 900 küsür + anestezi parası istiyor, Koşuyolu görüntüleme ise (doktorum normalde buraya yönlendiriyormuş) 900 küsür istedi. Doktor indirimimle 600 oluyormuş. Her halükarda Echomar ucuz oldu ve doktorun yardımı ve internetteki yorumlarla orada karar kıldım.
Geçtiğimiz hafta sonu (21.03.2015) cumartesi sabah saat 9.30'da rahim filmi çektirmek için şişlideydim. Çok güzel ilgilendiler, giydirdiler. Odaya aldılar, herkes selam verdi güler yüzlüydü, bu insanı gerçekten rahatlatıyor. Cevat Bey ile tanıştık, durumumu sordu, nasıl yapılacağını anlattı. Kendimde rahmimi görebileceğim ekranı gösterdi. Ve işleme başladılar. Doktor hep odadaydı ve görüntülerin alındığı yer ile haberleşiyordu. Sadece rahmime aynen jinekolojik muayenedeki gibi plastik birşey takıldı. ki hiç acıtmadan. daha sonra ne olduğunu bile inanın anlamadım. tek hissettiğim adetin en yoğun günündeki sancıydı, sol yumurtalığımdan sağa doğru hissettim. Doktorum ekranda ne gördüğümü anlattı. Ben kesin tıkalı tüplerim ve hiçbir çözümü yok inancıyla oraya gitmişken, hiçbir tıkanıklık ya da sorun olmadığını söyledi, kulaklarıma ve gözlerime inanamadım. Adet sancısı geçti, masadan kalktım, üzerimi değiştirdim ve eşimin ve annemin yanına gittim. Hemen ardından tuvalete bile gittiğimde ne bir acı ne bir yanma hissetmedim.
Bunu yaşadıktan sonra üye olup sizlerle paylaşmak istedim. Anestezi dediğiniz şey iyi bir şey değildir. Anestezi ile bu işlemi yapan yer bana hiç mi hiç güven vermedi zaten. Bir arkadaş bir kaç mesaj önce yanılmıyorsam Echomar'ı öven üyelerde nedense hep yeni üyeler diye bir yorum yapmış. Belli ki reklam vs zannetmiş. Ama inanın öyle sorunsuz öyle rahat bir tecrübe yaşadım ki endişelenen ya da tekrar aynı kötü tecrübeyi yaşamasını istemeyeceğim herkes duysun bilsin diye üye oldum paylaşıyorum. Doktorumun bahsettiği diğer memnun kalan hastasının örneğin kanalları tıkalı çıkmış, buna rağmen ne bir acı ne bir ağrı hissetmemiş çok memnun kalmış. Herkese sonuna kadar Dr. Cevat Bey ve ekibini Echomar Şişli'yi tavsiye ediyorum. Allah onlardan razı olsun, okuduklarım ve duyduklarımdan sonra bana neredeyse güzel diyebileceğim bir tecrübe yaşattılar. Umarım buradaki herkes de aynı şekilde memnun kalır ve dileklerine kavuşur.
sevgiler...